Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No ja jezdzilem tylko w automacie x6, x3 i kiedys mlem wszystko 3.0, ogolnie dla mnie spoko sprawa, czasem jest taka wygoda szczegolnie w korkach, ale czasem tez wydaje mi sie, ze ja potrafie szybciej zredukowac niz automat, ale nigdy wlasnie nie jezdilem w automacie mniejszym niz 3.0, wiec najpierw chcialbym sie wybrac na jazde testowa takim 23d w automacie dopiero pozniej bym podjal decyzje, ale mimo wszystko mysle, ze jednak jestem bardziej przychylny automatycznej skrzyni, szczegolnie chyba jakbym mial brac takie 335 czy 330 :mrgreen:
  • Odpowiedzi 201
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano

No to fakt... ja mam tylko 177KM i automat mnie strasznie wkurza... do tego dochodzi xdrive i całe auto waży znacznie więcej - to jest najgorsze... w zakrętach i przy hamowaniu czuć tą masę względem jedynki.

Ale faktycznie, przy mocniejszym silniku w manualu może być trochę ciężko, więc automat może to być dobry pomysł.

Opublikowano

Otoz to, ogolnie xdrive to tez jest mega opcja po prostu na nasze zimy to jest cos co bym bardzo chcial miec (chociaz zimy teraz coraz lagodniejsze) ale mimo wszystko jak xdrive to tylko suv, a coupe to tylko tyl naped a zawsze sobie radzilem jakos w zime to i teraz sobie poradze chociaz nie powiem, ze nie raz oklalem sie :mrgreen:

Tak jak mowie najbardziej ciagnie do 23d ale rozwazam tez e92 30/35 lub jeszcze e90lci z jednej strony to jedynka to jedynka mala zwinna a przy biturbo i 200km to juz w ogole, ale z drugiej strony taka 3 z 30 to tez fajna opcja szczegolnie ze 3.0 w dizlu calkiem inaczej pracuje niz takie 2.0 :wink: jedynke jesli sprzedam to w ciagu miesiaca (bo chce sobie zostawic jeszcze na swieta samochod), a nowy hmm to mysle, ze w czerwcu lub ok wrzesnia zakupie, bo teraz praktycznie samochodu nie potrzebuje, ale i tak wszystko na biezaco bede infromowac czy sprzedalem czy tez nie, bo takiej opcji tez nie wykluczam :wink:

PS. mialy wpasc dwa/trzy nowe mody do jedynki, jeden juz jest nawet gotowy, ale przy takim obrocie spraw, to na ta chwile zaczekam, bo jesli sprzedam auto to dam znac co to bylo a jesli nie, to tez dam z zalaczonym zdjeciem

Opublikowano
no to powodzenia :cool2: Ze wszystkich BMW to seria jeden daje najwięcej frajdy. Teraz już diesla bym osobiście nie brał, nawet tego 123d. Jak mało jeździsz to mocna benzyna. Tylko pamiętaj, że 130i spali minimum 10l (na trasie) :roll: , wiem co mówię.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
no to powodzenia :cool2: Ze wszystkich BMW to seria jeden daje najwięcej frajdy. Teraz już diesla bym osobiście nie brał, nawet tego 123d. Jak mało jeździsz to mocna benzyna. Tylko pamiętaj, że 130i spali minimum 10l (na trasie) :roll: , wiem co mówię.

Dlatego najbardziej mnie ciagnie do serii 1. No teraz ogolnie jezdze malo w sumie tak na prawde to w tym roku samochod stoi w garazu bo mnie nie ma w polsce, ale wracam we wrzesniu i wtedy km beda nalatywac i to mieszanka trasa miasto z wiekszym nakladalem na trase, wiec dlatego raczej mysle nad 23d, ale gdybym mial jezdzic wiekszosci po miescie to wtedy cos z benzyny, zobaczymy jak to wyjdzie moze akurat wiecej miasta bedzie, a benzyne dla samego dzwieku bym wzial :cool2: Co do spalania benzyny to niestety jestem tego swiadomy :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przez ostatni miesiac bilem sie z myslami sprzedawac czy nie sprzedawac, juz bylem za tym, zeby sprzedac, jednak wczoraj po powrocie do PL i przejechaniu doslownie 50km swoja 1, postanowilem, ze jednak zostaje ze mna, bo wlozylem w nia duzo serca a ona mi sie tym odwdziecza, ze nic powaznego sie nie dzieje (odpukac), zalewam paliwo, serwisuje i jezdze, takze jedynka zostaje ze mna wiec trzeba bedzie troche pomodzic oczywiscie, a wiec w najblizszym czasie wpadnie

Zestaw Alpine

Czarne nerki

Galka zmiany biegow m-pakiet

Koncowka tlumnika

Listwy wewnetrzne m-pakiet

No i jesli wszystko pojdzie dobrze wpadnie cos grubego :norty: , ale co tego nie zdradze, dopiero jak zostanie to zrobione :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

No to powodzenia przy szukaniu kolejnej ;)

Moja poszła do znajomego, znajomego... więc też po znajomości ;) Tak to jest...

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano
Śliczna ! Czekam na nowy temat i gratuluję :cool2: