Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy wiecie może co może być przyczyną delikatnego stukania podczas dodawania gazu ??dodam tylko, że to stukanie jest podczas ruszania zimnym autem. i znika przy predkości ok 60 km/H.

Auto nie dymi, nie bierze oleju.

Opublikowano

witam,

dowiedzialam sie juz ze stukanie wylania sie z dolu silnika, jak myslicie czy moze byc to kolo na wale?? Prosze o jakies podpowiedzi.

Opublikowano
Zapewne masz na myśli koło pasowe wału, ale gdyby to było ono to nie byłoby stuknięcia tylko duże wibracje auta. Zdecydowanie bardziej obstawiałbym poduszki silnika lub skrzyni. Jesteś pewna że objaw dotyczy ZIMNEGO silnika?? nie objawia się również na ciepłym??
Opublikowano

Na cieplym tez...

A nie moze byc tak, ze te drgania powoduja wlasnie to stukanie. Bo auto sie trzęsie dośc mocno...

Nie wiem teraz, bylam u mechaników powiedzieli ze sie tego nie podejmą, podali namiary do innego. ale zastabnawiam sie czy nie lepiej jechac z tym od razu do serwisu... To chyba dość poważna naprawa, co ??

Opublikowano
Martynka dość skomplikowana diagnoza bo teraz dodatkowo wyszło, że auto dostaje wibracji i faktycznie ten stukot może być wywołany tym i jest tylko (albo AŻ) konsekwencją. Musisz jechać do kogoś kto potrafi zdiagnozować uszkodzone koło pasowe wału i poduszki silnika. Naprawa sama w sobie jest prosta (jak dla mnie :wink: ) i części ogólnie dostępne.
Opublikowano
A skad Ty jestes??? to moze do Ciebie przyajde, bo tutaj nie mam nikogo... chyba serwis mi zostaje ale boje sie ze tam zaplace majatek