Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś używa może bagażnika na rowery montowanego w miejsca do uchytów do holowania? Ew jaki jest koszt dołożenia haka?
Opublikowano
Jest coś takiego jak bagażnik montowany na uchwyty do holowania? Rowery zawsze woziłem na dachu ,ale proces zakładania ich w SUVie jest mocno uciążliwy.Dlatego zastanawiam się nad kupnem uchylnego bagażnika na hak [nierozwiązany problem trzeciej tablicy rejestracyjnej]. Hak mam fabryczny [koszt ok 4800] i jest to najlepsza cześć auta.Podejrzewam jednak ,że doposażenie auta w ten hak jest dużo droższe.
Opublikowano
Jest coś takiego jak bagażnik montowany na uchwyty do holowania? Rowery zawsze woziłem na dachu ,ale proces zakładania ich w SUVie jest mocno uciążliwy.Dlatego zastanawiam się nad kupnem uchylnego bagażnika na hak [nierozwiązany problem trzeciej tablicy rejestracyjnej]. Hak mam fabryczny [koszt ok 4800] i jest to najlepsza cześć auta.Podejrzewam jednak ,że doposażenie auta w ten hak jest dużo droższe.

Jest takie coś, na stronie można to zobaczyć przy X5 ale widziałem cennik gdzie był także do X3.

Jeszcze jedno pytanie, jak wysoki jest X3 z belkami na relingach. Zastanawiam sie czy z BOX-em wjadę do garażu?

Opublikowano
Wysokość auta z belkami to niecałe 180 cm. Ja mam wjazd do garażu 204cm . Nie ma boxów na 20 cm i dlatego do mojego garażu oraz większości centrów handlowych nie da się wjechać z boxem.Montaż boxu zimą na świeżym powietrzu to świetna zabawa :evil: - jeden z poważnych argumentów aby w przyszłości wrócić do kombi
Opublikowano
Jest coś takiego jak bagażnik montowany na uchwyty do holowania? Rowery zawsze woziłem na dachu ,ale proces zakładania ich w SUVie jest mocno uciążliwy.Dlatego zastanawiam się nad kupnem uchylnego bagażnika na hak [nierozwiązany problem trzeciej tablicy rejestracyjnej]. Hak mam fabryczny [koszt ok 4800] i jest to najlepsza cześć auta.Podejrzewam jednak, że doposażenie auta w ten hak jest dużo droższe.

Ja mam belki i rowery na dachu. Aby je wrzucić używam drabiny :duh:. Zrezygnowałem z haka elektrycznie składanego przy zamówieniu, bo wydawał mi się przesadnie drogi. Pomyślałem: będzie na pewno dostępny odłączany mechanicznie albo na stałe. I jest: z montażem 6.500 PLN netto...

Opublikowano
Dzisiaj rozmawiałem z salonem i powiedzieli mi, że potem mogę dodać hak z odłączaną ręcznie głowicą za jakieś 3500
Opublikowano
Prawdopodobnie nie powiedzieli Ci o kosztach włączenia do elektroniki. Sam hak kosztuje coś koło tego, ale komputer musi wiedzieć, że masz hak i uwzględniać dane z jego obciążenia. Dlatego mnie powiedziano o koszcie okolo 6.500 PLN.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja uzywam haka thule, cos takiego (tylko, ze na 2 rowery i nie odchylany - nowy kupilem chyba za 200 czy 250 zl)

http://allegro.pl/bagaznik-uchwyt-rowerowy-na-hak-3-rowery-thule-972-i2183090865.html

super sprawa wedlug mnie - woze go na codzien pod podloga bagaznika

co do haka do E70 - ja nie moglem zamowic haka w wersji europejskiej, w US zakladaja inne haki, ktore wymagaja duzej dziury w zderzaku, zupelnie mi sie to nie podobalo

kupilem wiec w Polsce hak OEM (Oris bodajze, na odlaczanej glowce jest wybite BMW) za 800 zl bez modulu (hal byl polroczny), reszte zalatwilem w US (lacznie z programowaniem), bez programowania tez mozna zalozyc hak tylko wtedy PDC tyl nie bedzie sie wylaczal, gdy bedzie z tylu przyczepa oraz kamara nie ma zoom na hak

znalazlem instrukcje zalozenia haka (w wersji US, ktory jest wedlug mnie bardziej pracochlonny) do E70, max. czas 2,5h laczenie z programowaniem - jest to instrukcja BMW

mysle, ze mozna zalaozyc oryginalny hak taniej niz kwoty, ktore tu padaja

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Co do haka to oczywiście handlowiec nie powiedział mi wszystkiego 3100 to cena samega haka + podłączenie wychodzi jakieś 6000

Więc taniej wziąć od razu. :-(

To od razu inne pytanie na jaki bagażnik zamocuję damkę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2900 zl za podlaczenie to przegiecie; tak jak pisalem, zgodnie ze specyfikacja BMW podlaczenie haka do E70 to max. 2,5h laczenie z programowaniem, nie wydaje mi sie, aby w przypadku F25 czas sie znaczaco roznil

do damki sa adaptery

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1