Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ,

Pisze bo zaskoczyl mnie bardzo fakt ze nie mam rozkladanej kanapy w sedanie (myslalem ze takie rzeczy to norma) i nie mam rekawa na narty :mad2: :mad2: .Jako ze lubie na narty pojechac pytanie do Was: jak wyglada sprawa z rozkladana kanapy , ewentulanie dorobienie dziury na narty w kanapie ?

Chodzi mi o zdjecia mocowania itp zeby ewentualnie wymienic cala kanape , lub zrobic tylko wneke .

Nie wiem ile jest z tym zabawy i czy moze ktos juz taka przerobke u siebie robil . Napewno jest to mozliwe bo nie ma blachy z tylu wiec byloby to do zrobienia przez jakiegos tapicera. Generalnie to wolabym opcje z rozkladana kanapa tylko nie wiem jak wyglada sprawa z mocowaniami .

ASO mowi ze jest to do zrobienia ale jak to w ASO ... nie ma zestawu naprawczego wiec oni sie nie podejma - norma :D .

Opublikowano
Kolego - temat ten co chwile pojawia się na forum. Podobno jest możliwość żeby wyciąć dziure i skibag zamontować ale jeszcze nikt takiego rozwiązania nie zaprezetował więc odpowiedzi na swoje pytanie nie znajdziesz. Wiem jednak że jest to uciążliwy problem - sam go doświadczyłem ale wymieniłem tylną kanape i po sprawie.
Opublikowano (edytowane)

ok

2 lata temu zalozylem skisack do nierozkladanej kanapy .Jest to rozwiazanie nieorginalne ale dla mnie OK i funkcjonalne .

zdjecia na meila bo tu nie dam rady .

Edytowane przez sebmon66
Opublikowano
Zamień narty na sanki - taniej wyjdzie i dużo szybciej :D

ales dowcipny :D :D heheh.

No wlasnie czy wymiana kanapy wystarczy ? bo jesli tak to problem nie wielki . Za 700-1k mozna kupic tylna kanape w ladnym stanie.

Opublikowano
Zamień narty na sanki - taniej wyjdzie i dużo szybciej :D

ales dowcipny :D :D heheh.

No wlasnie czy wymiana kanapy wystarczy ?

Nie wystarczy. Bo musisz jeszcze zamontować nowe zamki:

http://allegro.pl/bmw-e60-zamek-mechanizm-skladania-kanapy-tylnej-i2172195864.html

Ja też u siebie nie mam dzielonej i też ubolewam z tego powodu :mad2:

PS. Czyli co? Padło na E60? :twisted: Jaki motur itd? uzupełnij profil :wink:

• 1 rok później...
Opublikowano

koledzy, odświeżę temat...

mam dokładnie ten sam problem, ktoś wybrał kanapę która się nie składa :duh: ... pytanie czy można dołożyć zamki do tej nie składającej się kanapy i ew co trzeba przerobić (jakieś porady, opisy) ? Nie potrzebuję schowka na narty ale nierozkładana kanapa tylnych siedzeń w takim aucie to porażka :mad2: .... mam nadzieję że jest jakiś sposób bo inaczej pozostaje tylko zakup na ostatnio niedziałającym allegro kanapy składanej i zamków....

Opublikowano

Kolego kupujesz oparcie składające się z 5 części.2 oparcia,2 boczki oparcia przy drzwiach.I wałek skórzany z isofix-em.Następnie linki z zamkami i klamkami do kufra.Pamiętaj że potrzebny będzie jeszcze hak oczko do montażu i połączenia dwóch oparć razem.

Wszystko masz tu

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/52_3018-system-zaladunkuelementy-tapicerowane/i47753/kL/sN/r2005

http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/52_3019-system-zaladunkudetale/i47753/kL/sN/r2005

Następnie dopasowujesz aby się lekko zamykało i gitara :norty:

Opublikowano

dzięki kiler.b , myślałem że da się coś z tego co jest przerobić.. ale nikt inny się nie wypowiada więc pewnie nie .....

no nic trzeba allegro sprawdzić i szukać w takim razie :)

• 2 lata później...