Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc koledzy

Czy moglby mi ktos pomuc w sprawie dvd (nieotwierajacego filmow)

czy on wogule otwiera filmy?

Bo wkladam plyte a wogule niema zadnej reakcji,ale nawigacja i muzyka dziala wiec niewiem czy on ogulnie odtwaza filmy,czy musza byc nagrane w jakims

specjalnym formacia,bo ja sprawdzalem orginalne i nagrywane i nic

pomocy.. :?

• Moderatorzy
Opublikowano

Bo to nie jest DVD do filmów :wink:

Tylko muza i mapy.

ps. ale pisownie to masz niezłą...

Opublikowano
Jest to tylko do audio i navi.

W BMW istnieje jakies doprowadzenie do DVD, wtedy będziesz mógł oglądać filmy.

Do miesiąca będę sie interesować takim doposatrzeniem, jak coś to zdam relacje.

Pytałem o to kiedyś w ASO i miły pan mi oznajmił że trzeba dokupić jakis moduł za kilka tys. pln i można oglądać! :?

Opublikowano
Tyle to wiem, moduł itp.

Modułu będę szukać na ebay, ponologia, i jakoś sie zrobi.

Jak jest doposarzenie w ASo to napewno bedą mieć instrukcje montażu itp.

Jak coś stworzysz to daj znać - bo też o tym myślę. Jak wyłączą naziemną analogowa to nie będzie w aucie co pooglądać :(

Swoją drogą to ciekawe czy są jakieś "przystawki" do TV żeby odbierać cyfrową/Mpeg4.

Opublikowano

Swego czasu, na eBay'u były do kupienia interfejsy, które można wpiąć między MASK/CCC oraz Wyświetlacz (okablowanie z odpowiednimi wtyczkami w komplecie).

Do samego interfejsu można podłączyć kamerę cofania, odtważacz dvd lub inne urządzenie.

Ma wejścia Audio, Video oraz RGB.

Z opisu wynikało, że po przytrzymaniu przycisku MENU dłużej lub po przyciśnięciu dodatkowego przycisku wyprowadzonego z samego interfejsu, on odcina sygnał z MASK/CCC i podaje na wyświetlacz swój sygnał z naszego podłączonego urządzenia. Nie wymaga to żadnego kodowania, chyba że nie mamy wejścia AUX, które jest wymagane do podania sygnału Audio.

Koszt był coś około 150 funtów.

Nie wiem czy coś takiego nie będzie sypało błędami w INPA o problemie z wyświetlaczem, w momęcie kiedy interfejs odetnie go od MASK/CCC. Tak czy inaczej jest to dość tanie rozwiązanie i można sobie podłączyć dowolne urządzenia. PSP czy inne bajery.