Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Mam pytanie: czy felga V spoke 248 z 6er e63 podejdzie do e60 530d z napędem na tył? W e60 przy szerokości 8 cala felga o średnicy 18'' ma ET20, styling 248 ma et14. Czy wobec tego będzie ona po prostu mniej schowana w nadkolu? Poza tym oczywiście jest 72,5mm otwór i 5x120. F

Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano
A poza tym, że będzie extra wyglądała, nie ma innych konsekwencji? Dla prowadzenia, dla zawieszenia? Czy wszystkie inne parametry się zgadzają? Wydaje mi się, że tak, ale wolę się upewnić, bo będą nowe z ASO i nie chce z tym wtopy zaliczyć ;)
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

A czy średnica otworu centralnego i rozstaw śrub jest na bank taka sama w felgach dedykowanych do e60 i do e63? Kurde nasłuchałem się gadki gościa z ASO, że oni umywają ręce, że systemy mogą źle działać itp itd i sam nie wiem:( A felga się podoba.

Co do wystawania mniejszego schowania w nadkolu rozumuję w ten sposób:

Jeżeli felga np. styling 128 ma szerokość 8,5 cala oraz ET18 z przodu, to daje to w sumie 8,5cala x 2,54cm = 21,59cm

styling 248 ma szerokość 8 cali i ET14, to daje to w sumie 8 cali x 2,54cm = 20,32cm

różnica w ET to 4mm, czyli nawet dodając 4mm do szerokości stylingu 248, daje to 20,72cm, czyli i tak mniej niż 128, która jest oryginalnie rekomendowana do e60. Tył no to już zupełnie idąc tym tropem jest ok, skoro styling 128 ma na tyle 9 calii. Takie rozważania mają sens? Czy coś mylę? :)

Opublikowano

Nie słuchaj idiotów w ASO tylko kupuj śmiało.

Na bank podejdą + oponka 245/40/18 i będzie miód :wink:

Dla Twojego św spokoju powiem Ci że ja do swojej na przód założyłem felgę 19" 8,5J ET12 z M5 i jest prawie* ok :cool2:

*prawie- bo mam za wysoką oponę - 255/40 i mi czasami delikatnie obciera o nadkole, ale dziś wieczorkiem już będą założone 245/35 i na 99% jestem pewien że nie będzie już obcierać

Opublikowano

Dzięki za odp.

A jak to jest z systemami typu dtc itd, im nie przeszkadza nie do końca standardowe koło?

Felgi od M5 są naprawdę super, ale nie ten rozmiar jak dla mnie:).

Opublikowano
Skovron a zakladasz jakies dystanse na tyl do tych 19. Ja zastanawiam sie nad 20mm co myslisz.
Opublikowano
Skovron a zakladasz jakies dystanse na tyl do tych 19. Ja zastanawiam sie nad 20mm co myslisz.

Narazie jezdze bez. Ale w garazu mam komplet dystansow h&r 2x20mm wiec moze przymierze wolna chwila...

Opublikowano
Jak podpasujesz to napisz jak sie prezentuje i czy warto inwestowac, za tydzien jade do kraju i znalazlem dystanse na allegro juz od 140 zl, niestety u mnie sa duzo drozsze wiec chyba zainwestuje w PL. Pozdro
Opublikowano
Panowie kupilem jednak dystanse 20mm na kolo tylne, felga 19 cali, oponka 275 na 30, niestety przy komplecie osob i zaladunku przy M zawieszeniu opona nie wystaje poza obrys ale ociera o nadkole przy lekkich nierownosciach. Prezencja wspaniala lecz troszke nie praktyczna. Pozdro