Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
chłopaki podpowiedzcie mi w takim temacie a mianowicie, w momencie gdy ruszam z D słysze takie delikatne piszczenie i gdy zmieni sie bieg powiedzmy juz na 3 jest cisza było tak od poczatku ale postanowiłem zapytać bo nie wiem czy to normalne, skrzynia jest po remoncie przez poprzedniego właściciela, słychac ten dzwiek tylko jak wolno jade Edytowane przez lukiskwuki
Opublikowano
Witam. Rozumiem kolego ze ten pisk wychodzi z okolic skrzyni biegow... moim zdaniem jak nie skrzynia to moze sprzeglo alo kolo dwumasowe... moze to byc nawet wal napedowy... trudno dokladnie wskazac winnego... ja bym podjechal na podnosnik i poprosil by sprobowali dokladniej zlokalizowac skad pochodza te piski...
Opublikowano

Jak koło to raczej pasowe nie dwu masowe,sprawdź czy pasek wieloklinowy się nie ślizga,łożysko na którymś kole pasowym albo napinaczu,alternator?skrzynia piszcząca-mało prawdopodobne.

i popraw tytuł bo wyląduje w koszu :cool2:

Opublikowano
Automat nie posiada koła dwumasowego. Tłumik drgań skrętnych znajduje się wewnątrz konwertera.
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

fakt. nie zauwazylem napisu (automat). Z drugiej strony jakby to pasek wieloklinowy czy kolo pasowe to by piszczalo nawet na biegu jalowym i jak auto stoi. Mialem tak jak byly te mrozy. Ale to bylo przez pierwsze kilka minut jak odpalilem samochod. Przyczyna byla zmarzniety napinacz pasa. Jak tylko sie rozgrzal silnik to wszystko ucichlo.... Jezdzilem kiedys sprinterem, i jak zaczal piszczyc pas to kupilem tanie lekarstwo na stacji prysnalem i bylo ok przez kilka dni...

kolego napisz dokladnie skad te piski pochodza...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
doszedłem juz kiedy dokładnie słychac piszczenie swistanie nie wiem jak to nazwać ale gdy ruszam i jade chwile na 1 biegu własnie to słychac jak wrzuce 2 jest ciasza juz cały czas dodam ze skrzynie robił poprzedni własciciel ...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a na biegu jalowym? sprobuj na postoju dodac lekko gazu, jak nic nie slychac to raczej bym szukal w przeniesieniu napedu. Wiele razy slyszalem: ROBIL, a co robil i jak robil to Bog jeden wie... poza tym jesli na 2 jest cicho to obstawialbym na skrzyni