Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zmieniałem dzisiaj opony na letnie i tak rzuciłem okiem na klocki, maja pewnie jakieś 2 może 3 mm wszystkie równo mniej więcej się zuzywaja. Moje pytanie od jakiego moment ma się zapalić kontrolka zużycia klocków i jakie klocki polecacie czy taki zestaw może być:

http://allegro.pl/bmw-e46-z3-z4-klocki-hamulcowe-tyl-brembo-i2161234909.html

oczywiście przód i tył ten sam czy może wymienić na textara?

Opublikowano
po 1 klocki dobiera sie do tarcz a nie że o fajny napis brembo, bądź textar, dowiedz sie jakie masz tarcze, po 2 nie jest powiedziane żę jak zmieniasz klocki z przodu to musisz też z tyłu, po 3 najważniejsze, po jaką cholerę chcesz ruszać coś co jest dobre? poczekaj aż ci sie zapali kontrolka wymiany
Opublikowano
nie chciałem od razu wymieniać chciałem dowiedzieć się przy jakim zużyciu zaświeci się kontrolka niby czujnik jest podpięty. a co do klocków brembo czy textar podobno najmniej zabrudzają felgi a po drugie najwolniej się zuzywaja. wiec nie lecę już jutro po klocki na razie pytam o rady
Opublikowano
...a najmniej brudzą felgi klocki ceramiczne np ATE...

Najbardziej ścierając tarcze...

Jeśli chodzi o tył to nie powinien ci tak mocno brudzić - z tyłu jest mniejsza siła hamowania w porównaniu z przodem.

Ja osobiście , już do drugiej z kolei E46, kupuje Zimmermann'y i jestem zadowolony.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

Opublikowano

Nigdy nie czekaj aż sie zapali kontrolka zużycia klocków

a to z prostego powodu -będziesz musiał prócz klocków kupić czujnik który w tym momencie się przeciera

na oko wystarczy spojrzeć na klocki jak mówisz 2-3mm to najwyższa pora i troche dziwne ze czujnik ci jeszcze nie świeci bo ok 5mm powinien się juz zapalić