Skocz do zawartości

majonez pod korkiem oleju!!!!!!!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!mam problem i to chyba duzy problem poniewaz dzis odkrecilem korek od wlewu oleju a tam na korku i brzegach wlotu zebral sie majonez.

Mam pare pytanie odnoscnie tego

1-jak powazna jest sprawa?

2-co moze byc tego przyczyna?

3-jakie sa ewentualne koszta i co wymienic?

Dodam rowniez ze przez miesiac auto stalo nie jezdzone bo bylem w delegacji i wczesniej takie cos sie nie pojawialo.

Sprawdzilem rowniez bagnet i jest czysty.

Jesli chodzi o plyn chlodniczy to ucieka ale sa to niewielkie ubytki wrecz znikome mysle ze spowodowane przez mala nieszczelnosc weza bo bylo pod nim pare kropel(dzis usterke tego weza usunalem).

Prosze o pomoc i z gory dzieki!!!!!!!!!!!!pozdro Bmw-maniacy.

Opublikowano

jeżeli bagnet jest czysty,to nie masz się raczej czym martwić

nalot na korku jest spowodowany jazdą z niedogrzanym silnikiem

przejedż dłuższy odcinek i będzie git

Opublikowano

A mi to wygląda na zajechany silnik ! DO WYMIANY od razu !

Koledzy po co od razu pakować sie w koszta ?

Nalot szczególnie w okresie zimowym/jesiennym (mokro, zimno, nieprzyjemnie) jest sprawą normalną, w szczególności jak ktoś robi dużo, krótkich odcinków. Niedogrzany motor.

Jak radzi kolega zrób dłuższy odcinek niech autko troche popracuje na dogrzanym silniku jak spedza Ci to sen z powiek, jeśli nie, to zwyczajnie sie tym nie przejmuj ;) NORMALKA

Opublikowano
dzieki koledzy ostatecznie przejechalem dluzszy odcinek i nalot zniknal takze dzieks///a co do pisania na forum to bede wiedzial na przyszlosc jak pisac(sorki ale jestem od nie dawna)pozdro!
Opublikowano
przyłaczam się do tematu.U mnie pod korkiem też jest kawa z mlekiem.Bo jeżdze samochodem na krótkie odcinki.Ostatnio w tygodniu chciałem sprawdzić stan oleju,a na bagnecie było tez kawa z mlekiem.(wcześniej było tylko pod korkiem a teraz też na bagnecie) do roboty uszczelka pod głowicą czy co?
Opublikowano

to zależy,jak wygląda bagnet

czy cały pokryty jest kawą z mlekiem,czy tylko takie miejscowe osady?

jeżeli to drugie,to jest to objaw niedogrzania silnika

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.