Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przymierzam się do Kupna E46, do kwoty 24 tyś.

http://otomoto.pl/bmw-318-bmw-318-i-143-km-C23307615.html

Ten samochód spełnia moje oczekiwania. Przebieg wydaje się mało prawdopodobny, i trochę się boję opinii o tym silniku. Mieszkam w Warszawie, także bez problemu mogę jechać obejrzeć ten samochód, natomiast niestety nie znam się, i nie znam nikogo kto by się znał.

Także z góry dzięki za pomoc w ocenie

Pozdrawiam

Opublikowano
Normalny benzynowy silnik R4 o pojemności niecałych 2 litrów. Nie jest to co prawda R6 2,2 170 PS ale nie ma tragedii. Troszkę mnie zdziwiła ta ręczna klima w aucie z 2004r. Ale to Salon Polska więc wszystko jest możliwe. Na początek VIN do rozkodowania.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
auto z polski wiec do aso i sprawdzic jego przeszłośc , dobrze by było jakbys kogos znalazł kto sie zna i pojechać obejrzeć skoro jest na miejscu , a silnik :?: nie wykazywały większych problemów
Opublikowano (edytowane)
Hmm, przebieg właśnie raczej wydaje się realny - no na pewno 20 x bardziej, niż w przypadku 90% aut o jakie tu padają pytania, czyli 320D z przełomu dekady. Silniczek już daje radę, jedzie zauważalnie fajniej niż 316i, to na pewno. Jedź, przejedź się, posłuchaj jak chodzi, sprawdź ewentualną historię i tyle. Na pewno lepsze to niż okazja od dziadka z Rzeszy z typową bajką w opisie ... Edytowane przez kater
Opublikowano

Jesli przebieg i bezwypadkowość są prawdziwe - to przy tej cenie auto jest dużą okazją.

Reczna klima jest częsta nawet w 318i z rynku niemieckiego.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Jedz oglądać na żywo, bo te zdjęcia nadają się co najwyżej do albumu rodzinnego.

Lepiej wyglądałyby w kolorze sepii :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
Jesli przebieg i bezwypadkowość są prawdziwe - to przy tej cenie auto jest dużą okazją.

Reczna klima jest częsta nawet w 318i z rynku niemieckiego.

Oglądałem ostatnio sporo "jedynek" i nie ukrywam, że ręczna klima jakoś mnie odrzuca ale...... to kwestia gustu przecież.

Freude am fahren

Opublikowano

Aaaa tam, ręczna, elektroniczna - jakby kompromis miał polegać na kupnie dobrego, niezajechanego autka ALE z ręczną klimą to czemu nie? Szczególnie na rynku zalanym szrotem, w nierealnych cenach itd. Poza tym bez przesady, klimy w naszym klimacie jak często się używa?

BTW moja ma ogólnie podstawowe wyposażenie, ale klimatronik jest :norty: A to tylko 316i, auto wręcz niegodne wg wielu :roll:

Opublikowano

Sprzedawca raczej wygląda na totalnego laika, a nie handlarza, więc fotki wydają sie tez robione w taki sposob.

Zresztą dywagacje na forum nie wiele tu dadzą. Wcale bym sie nie zdziwił, gdyby te auto jutro-pojutrze zostało sprzedane i pojawiło sie na allegro za pare dni po polerce, z pięknymi fotkami za jakies 5 tys zl drozej....

Opublikowano

Wow

Dzięki za tyle odpowiedzi. Poprosiłem o Vin, jutro postaram się umówić na przejazd. Odnośnie klimatyzacji, to jestem trochę w innej epoce, jeżdżę 16 letnią Hondą civic, i z wyposażenia dodatkowego posiadam jedynie elektrycznie podnoszone szyby, także z jakiejkolwiek klimatyzacji się już cieszę. Niestety nie mam kogo ze sobą zabrać, także najchętniej do aso bym podjechał na sprawdzenie. Jaki jest koszt takiej diagnozy przed zakupowej w Warszawie

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja bym z Tobą podjechał ale widzę że bryka gdzieś na prowincji stoi chyba.

wiesz jaka to dzielnia?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
ja bym z Tobą podjechał ale widzę że bryka gdzieś na prowincji stoi chyba.

wiesz jaka to dzielnia?

Byłoby super. Jutro będę dzwonił do sprzedawcy i się wszystkiego wywiem. Mnie pasuje cała niedziela, tak będę starał się umówić ze sprzedającym. Na pierwszym zdjęciu "widać" adres aso, i chyba jest to Czerniakowska, więc może Warszawa. Sam jest z północnych prowincji warszawskich (nowodworów), ale nie rozpoznaje "swoich okolic".

Pozdrawiam i dzięki

Opublikowano

Niestety sprzedawca nie odbiera telefonu, i jak na razie nie dopisał na wiadomość. Może sytuacja się zmieni po weekendzie.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

info od właściciela który odpisał na maila. dodam od siebie że przód nie wygląda na zbyt dobrze spasowany....coś za bardzo maska wystaje, ale to tylko moja opinia

"nr VIN - WBAEY71094KS53539.

Historia auta

Auto zakupione zostało w Salonie BMW AUTO FUS Tadeusz Fus Warszawa ul.Ostrobramska 78 w dniu 28.04.2004 r

przez Konsulat Generalny ............. z Gdańska - użytkowany do lutego 2008 r.

w/w czasie zostały przeprowadzone dwa przeglądy u Dealera BMW FOTA Ltd.Gdynia ul.Stryjska 24.

Pierwszy przegląd sierpień 2005 - stan licznika 24022, drugi kwiecień 2006 r stan licznika 46066.

W miesiącu luty 2008 auto zmieniło właściela na Pana.............. zamieszkałego w Siedlcach - użytkowany do pażdzienika 2008 r.

W miesiącu październiku 2008, auto zostało sprzedane na rzecz Firmy Summit Auto Poland Warszawa ul.Malownicza 29a od której w pażdzierniku

2008 roku odkupiłem auto przy stanie licznika 68202.

Od roku 2008 do dnia dzisiejszego zostały przeprowadzone następujące przeglady i naprawy auta.

październik 2008 - Dealer BMW AUTO FUS - test komputera auta + kasowanie błędów,

listopad 2008 - Dealer BMW Bawaria Motors Warszawa ul Czerniakowska 47 - przegląd stan licznika 71068,

marzec 2009 - j/w - wymiana klocków przód i tył stan licznika 79200,

kwiecień 2009 - j/w - przegląd ogólny + wymia tarcz przednich stan licznika 81049,

listopad 2009 - j/w - wymiana świec zapłonowych stan licznika 99666,

maj 2010 - MCars Classik specjalizacja BMW Warszawa ul.Rzemieślników 11- przregląd + naprawa tłumika tylniego,wymiana drążków kierowniczych oraz końcówek, geometria stan licznika 110372,

czerwiec 2010 - j/w - awaria pompy paliwa - wymiana, uszkodzenie łączników stabilizatora 2 szt - wymiana stan licznika 113000,

wrzesień 2010 - j/w - przeciek z pokrywy zaworów - wymiana uszcelki stan licznika 118600,

maj 2011 -j/w - mały remont polegający na: regeneracji maglownicy,wymianie stabilizatorów tył, wymiana sprzęgła,regeneracja rozruszka,

wymiana wysprzęglika, wymiana płynów eksploatacyjnych, badanie geometryczne auta stan licznika 125739.

wrzesień 2011 - j/w - awaria zacisków klocków tył - wymiana tarcz tył oraz klocków i czujników stan licznika 130149.

Auto zgodnie z informacją która otrzymałem od sprzedającego miało naprawy lakiernicze tylnich drzwi, wskazuje na to pomiar grubości lakieru innych napraw tego typu brak.

Mechanicznie auto jest sprawne ale proszę brać pod uwagę jego wiek i przebieg.Auta marki BMW szcególnie wymagają stałej konserwacji i uwagi na elementy mechaniczne - oleje, uszczelki,filtry,płyny eksplatacyne, klocki - muszą być firmowane firmą BMW to daje pewność dobrej jazdy tym autem.

Na dzień dzisiejszy w tym aucie trzeba zwrócić uwagę na układ wydechu, przód tarcze - starczą jeszcze na 5000 do 7000 km przy spokojnej jeździe, opony letnie ich przebieg to ca 90 000 oraz poduszka powietrzna prawa - uszkodzona mata - do wymiany - od strony elektroniki zabezpieczona przed nagłym wybuchem."

Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyposażenie

Składanie Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAEY71094KS53539

Kod typu EY71

Typ 318I (EUR)

Typoszereg E E46 (4FL)

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik N46

Pojemność skokowa 2.00

Moc 105

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka STOFF JACQUARD/ANTHRAZIT (H9AT)

Data prod. 2004-03-15

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES Dummy-SALAPA

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S495A 3. HEADREST REAR CENTRE Pas bezp. trzypunkt. i zagł. tył środek

S660A RADIO BMW REVERSE Radio BMW Reverse (C42)

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

S8SPA COP CONTROL Sterowanie CO2

S926A SPARE WHEEL pełnowartościowe koło zapasowe

S993A MODEL YEAR CODE Kod dla roku modelu w numerze FG

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S530A AIR CONDITIONING Klimatyzacja

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Opublikowano
Troche dużo włascicieli jak na tak młode auto. Ale cena atrakcyjna.
Opublikowano
Auta marki BMW szcególnie wymagają stałej konserwacji i uwagi na elementy mechaniczne - oleje, uszczelki,filtry,płyny eksplatacyne, klocki - muszą być firmowane firmą BMW to daje pewność dobrej jazdy tym autem.

"

O co tu chodzi ? Nie wiedziałem ,że BMW jest samochodem specjalnej troski i nie widziałem ,że części muszą być ze znaczkiem BMW :mad2:

Ktoś musiał być bardzo "zdolny" żeby przy tak małym przebiegu (125000km) zajechać sprzęgło i wysprzęglik .Opony mają przejechane 90000km ?? To chyba druty już tylko zostały

Opublikowano

Po przebiegach widac ze auto jezdziło głównie po miescie, moze stąd duze zużycie sprzęgła przy relatywnie niewielkim przebiegu.

Ciekawe ze auto w swojej krótkiej historii przeszło przez ręce 2 handlarzy. Bo pan z Siedlec który posiadał auto pół roku, to też raczej handalrz. Ciekawe czy przy okazji nie blacharz-lakiernik. Kupił tanio auto uszkodzone z konsulatu, zrobił co trzeba, sprzedał z zyskiem. To możliwy, choc nie jedyny scenariusz. Raczej dziwne, że kupujac młode auto (wtedy te BMW miało 4 lata) w dodatku z bardzo niskim przebiegiem - pozbywa sie go po pół roku.

Tak czy inaczej przebieg wygląda na wiarygodny, cena bardzo niska. Auto jak widac doinwestowane mechanicznie, choc opony na pewno do wymiany :)

Trzeba dobrze auto zbadac pod kątem napraw blacharskich.

Opublikowano
raczej gościu bajki pisze i dziwne historie. Zapewne nie bedzie to auto w " bardzo dobrym stanie bez wkładu finansowego" Pamiętajcie nie ma okazji. Cena niska jak na rok 2004. Wymiana sprzęgła też dziwna przy tak niskim przebiegu. Oczywiście jest to możliwe ale to świadczy o tym jak było traktowane. A te teksty o zabezpieczeniu od strony elektronicznej poduszki przed nagłym wybuchem - to aż się komentować nie chce.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Umówiłem się z sprzedającym na piątek na 14 na Ursynowie. Nie wiem o co chodzi z tym zabezpieczeniem poduszki, martwi mnie koszt ewentualnej naprawy maty,czujnika itp. Czy ktoś mógł mi pomóc w oględzinach? Odwdzięczę się np konkretną butelka. W razie co, sprawdzę wszystko sam organoleptyczne i jak wyda mi się ok, to do Aso na oględziny przed zakupowe.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja tak jak mówiłem weekend raczej spoko.

w piątek nie wiem czy nawet za kuszącą butelkę coś ściemnię w robocie :mrgreen:

Opublikowano

Dzięki ale weekend odpada. Nie mam kiedy. Poza tym samochód stoi poza Warszawą. Łomianki lub Legionowo. Zostaje ASO

Pozdawiam