Skocz do zawartości

Kupno X5 pytani,rozterki,porównania.....

Prezioso

Rekomendowane odpowiedzi

Po vin może dzwonić do sprzedającego przecież to nie jest tajna informacja :)

Jasne, ze to nie tajemnica :))

Ale wymaga osobistej fatygi badz czekania na odpowiedz, ktora nie zawsze przychodzi blyskawicznie :norty:

• Odpowiedzi 953
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Poradzcie,

czy kupic rocznik 2009 czy moze jednak pakowac sie w drozszy noota bene 2010 FL..?

Roznica jest pewna w cenie i zastanawiam sie, czy to przelozy sie na az takie roznice modelowe? :mad2:

Przyznam, ze chcialbym min. 3 lata pojezdzic, potem sie zobaczy co bedzie dostepne na rynku :norty:

Za cene E70 2010Fl (ok 36-38k €) sa z 2009r E71, i 4miejsca, co mnie skutecznie odstrasza :mad2:

• 2 tygodnie później...

No sie zatsanawiam dosc mocno..

E70 czy E71..

Tyle za co i przeciw..

Dodatkowo cena za E71 no i conajmniej rok starszy, w porownaniu za takiego samego (cenowo) E70... :duh:

Warto ?? X6 to jednak fura kozak jest.. a mojej w sumie 3 os. rodzinie w zasadzie starczy..

Czy przejmowac sie 4osobowym samochodem..? Co jesli pojawia sie goscie.. i trzeba bedzie pojechac w wiecej osob niz 4? :mad2:

Niby taka super duza fura.. a taka bida.. 4osoby :duh:

Jestem w czarnej d**ie :shock:

Jesli masz zamiar jezdzic cala rodzina to tylko E70 (bagaznik, wiecej miejsca z tylu).

I koniecznie bez sportowego zawieszenia :) (ja takie mialem i to byl glowny powod sprzedazy auta (notabene przy 35k przebiegu :D) ...przy kazdym garbie zonka i dziecko z tylu podskakiwali, musialem zwalniac praktycznie do zera). Zawieszenie standardowe tez jest twarde, ale nie az tak bardzo.

X6 to jest fajne dla młodych singli :) którzy CO NAJWYŻEJ z partnerką jadą na wakacje lub ewentualnie znajomych po imprezie do domu odwożą.

EDIT: kontrahent miał rok X6 i zamienił na Cayenne - gdyż na tylnym fotelu miał problem z zamontowaniem fotelika dla dziecka - musiał wyciągać zagłówek a i tak górna część niemal była pod sufitem. Osoby siedzące z tyłu też mają nienaturalnie nisko opadającą linię dachu nad głową.

Dla rodziny polecałbym jednak E70 ze względu na praktyczne i przestrzenne aspekty.

Patrząc na + dla X5:

- nowszy model

- niższa cena zakupu vs. X6

- bardziej praktyczny i przestrzenny.

Na + dla X6

wygląd :) (ale prywatnie nie dałbym się porwać na sam wygląd - może dlatego że mam już rodzinę).

Gdyż:

- silniki/skrzynie te same

- zawieszenie układ jezdny bardzo podobne - niemal identyczne

- hałas w środku ten sam :)

- wyposażenie i stylistyka wnętrza praktycznie bez zmian vs. X5

Kolega widzę że z Niemiec jest więc jemu sportowe zawieszenie nie takie straszne - drogi mają o wiele lepsze niż w PL więc nie będzie tak czuć.

A na plus także brak akcyzy w Niemczech .... :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.

Kolega widzę że z Niemiec jest więc jemu sportowe zawieszenie nie takie straszne - drogi mają o wiele lepsze niż w PL więc nie będzie tak czuć.

A na plus także brak akcyzy w Niemczech .... :)

Ja nie z Niemiec, a drogi u nas nawet lepsze niz tam. Po prostu nie ma zimy :)

Ale tutaj (Emiraty) jest mnostwo "lezacych policjantow", ktore sa ok 2 razy wyzsze niz w Polsce. Jak sie siedzi z tylu to masakra w twardym wozie. A moj woz byl bardzo twardy. Jesli jeszcze sie doda kola 20" i opony flat..no to chyba jest pelny obraz.

Chcialem kupic E70 35i ze standardowym zawieszeniem (jest ok) ale musialbym czekac do lipca.

Wiec zmieniamy marke. Super szczesliwy nie jestem, ale...

Panowie,

dzieki za pare slow za i przeciw.

Za X6 przemiawia.. tylko w zasadzie stylistyka zewnatrz.

Moja rodzina narazie liczy 2+1. Co do miejsca.. Hmm, zastanowcie sie: ile razy w ciagu roku potrzebujecie auto zaladowane po sam dach.???

Na ta okolicznosc ( dluzszy wyjazd, urlop, etc) mam box na dach. Nie jestem zwolennikiem wozenia powietrza w samochodzie. Gdyby tak, to bym szukal Q7 :norty:

Popatrzcie na to ogloszenie: podejrzanie niska cena, z tym przebiegiem i LCI ( w porownaniu do innych przed FL):

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-x5-facelift-modell-mit-180-kw-d%C3%BCsseldorf/176585754.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=4&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=49&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&minPowerAsArray=146&minPowerAsArray=KW&minFirstRegistrationDate=2010-01-01&maxPrice=40001.00&ambitCountry=DE&features=CRUISE_CONTROL&features=PARKING_SENSORS&features=ELECTRIC_HEATED_SEATS&features=XENON_HEADLIGHTS&features=NAVIGATION_SYSTEM&negativeFeatures=EXPORT&colors=BROWN&colors=RED&colors=BEIGE&colors=WHITE&colors=BLACK&colors=GREY&maxMileage=125000&soid=2057541&interiorTypes=LEATHER&numSeats=FROM_3_TILL_6

:?: :?:

Rzuca Wam sie cos w oczy, co powoduje taka 'atrakcyjna cene'?? Poza jasna podsufitka.. :mad2:

• 2 tygodnie później...

Witam po krotkiej chwili.. :)

sobota, oto taki model:

E71 CIC 38,7k€

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=230321480&asrc=st

Zastanawia mnie jedno. Zalezaloby mi na podwojnej podlodze.. stad chcailbym ew. wywalic zapas i czyms wylozyc wneke zeby zakupy sie nie tlukly. :mrgreen:

Zastanawia mnie jedynie troche fotel kierowcy, bo przy przebiegu <100k km troche wygnieciony boczek, choc jak patrze na siebie i sposob wysiadania z X6, to sie nie dziwie, ze ten boczek tak wyglada.. :mad2: Po prostu, beznadziejna pozycja przy wysiadaniu/wystawianiu nogi/przesuwania pupy po siedzisku, by w koncu obie nogi postawic na ziemi :duh: :duh:

Dodatkowo, moj syn rosnie i za kilka miesiecy bedzie uzywal juz wiekszego fotelika/przodem do kierunku jazdy wiec i ta opjca jest wazna.

Z tego co widze, to zamiast IsoFix jest TopTheter dla dodatkowej stabilizacji fotelika. Mam nadzieje, ze zaglowka nie trzeba bedzie wyciagac jak kolega wyzej wspominal (czego nie jestem pewien, ale na pewno w F16 zaglowek nie jest demontowalny! Drut zaglowka jets na przyspawany do struktury :nienie: )

Faktycznie,

widzialem czerwona kontrolke, ale nie rozpoznalem po ksztalcie.

Auto stoi od wczoraj w warsztacie (nie BMW), gdzie bede je ogladal.

Tarcze+klocki wymionione.

Ze szczegolow jakie mi sie rzucily: brak podgrzewanych foteli :duh: (ja nie uzywam, nawet w zimie rzadko, ale to must have dla zony :mrgreen: ) Poza tym, ktos powie: takie auto, taka cena.. a brak Sitzheizung.. wstyd :mad2:

A szkoda wielka.. ehh. Taka mala rysa na wizerunku auta.. Ciekawe ile ich sie uzbiera po jezdzie probnej.

PS.

Gdzies widzialem, serwis Bosha za 700€ dorzuca ogrzewanie, ale nie bede sie w to bawil. :search:

:mrgreen:

Syn kilka miesiecy temu przyszedl na swiat, wiec teorie o nieplodnosci sa mitem :norty: :norty: hihi.

Ostatnio w radio slyszalem, ze to przyczynia sie do cellulitu :cool2: hehe.

Ale panowie, wstyd, prawda? E71 za tyle Euronow bez Sitzheizung? :duh:

W końcu kupujesz używane auto, wiec licz się z tym, że wszystkiego co wyśniłeś nie będzie :naughty:

W poprzednim aucie nie miałem podgrzewanych siedzeń a w obecnym przez pierwszy rok jazdy prawie całkiem o tym zapominałem. Teraz używam tylko wtedy, gdy auto jest jeszcze nie nagrzane przez pierwsze kilometry. Można bez tego przeżyć :wink:

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

mam carport koledzy, wiesz szalu nie ma :duh:

Osobiscie jak wspominalem, ogrzewania nie uzywam (moze w zimie 3x max). Zobacze, co na to zona jak w sobote posadze Ja w X6 :norty:

Ach, no i szyberdachu tez nie ma :duh:

No nic. Zobaczymy w sobote jak sie prezentuje.

Panowie, a co sadzicie o tym fotelu kierowcy?? :cry2: Zuzycie adekwatne do tego przebiegu? Bo musze przyznac, ze rzadko jezdze po miescie ( 98% autostrada) i wszytskie moje samochody mialy praktycznie fotel w super stanie :mrgreen:

sportowe fotele niestety są bardziej podatne na przetarcia, można to dość łatwo naprawić o ile nie są zbyt mocno wytarte, ja tu widzę po prostu pogniecenie, trzeba oczyścić i zakonserwować będzie dobrze.

co do grzanych siedzeń... ja staram się przy zakupie wybierać opcje które są mi potrzebne, ale i te które będą miały wpływ na ewentualną dalszą odsprzedaż, podgrzewane siedzenia są opcją ważną, zwłaszcza po ostatniej zimie, poszukał bym "z"