Skocz do zawartości

Kupno X5 pytani,rozterki,porównania.....

Prezioso

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 953
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Nie czepiam sie. Nie nawidze jak ktoś źle cos pisze a później klepie sie w czoło chcąc pokazać głupotę autora wypowiedzi. Nie ma 5.0 bo to wskazywaloby na pojemność silnika. Jest M50d. Zostawmy to juz. N57 maja problemy z łańcuchem rozrządu. Nie jest to problem az tak nagminny jak n47 ale wystepuje.

I o to chodzi, Dzięki za info. Może ktoś coś jeszcze wie/słyszał? A różnice technologiczne między X4 a X6 e71? Cyba dodatki/wyposażenie w tym przypadku chyba na korzyść X4? Oczywiście nie mówimy o podstawowym wyposażeniu. Zagaduję tutaj, gdyż więcej ludzi obeznanych jest w tym dziale :D

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Artpol czy możesz jakoś sensownie wytłumaczyć cheć presiadki na X6? czy tylko design ci się bardziej podoba? Jakby nie było X6 to czterososbowe auto bez możliwości załadowania gabarytu. Mnie osobiście bardzie podoba się X5 zwłąszcza E70 LCI.

Artpol czy możesz jakoś sensownie wytłumaczyć cheć presiadki na X6? czy tylko design ci się bardziej podoba? Jakby nie było X6 to czterososbowe auto bez możliwości załadowania gabarytu. Mnie osobiście bardzie podoba się X5 zwłąszcza E70 LCI.

To tak, od samego początku, od ukazania się X6 jestem zakochany w takim desingu auta. Wiem, że to rzecz gustu. Znam także 3 litrowy silnik diesla i też lepszego nie znam( choć 2,5 tdi R5 Audi też był fajny). Z racji wieku dzieci więcej nie planuję...chyba :wink: A córka jedynaczka i tak zaraz wyfrunie z domu, więc 4 czy 5 miejscowe auto, nie gra roli. Zawsze piąte można dorobić :) A gabaryty, przewozi się ciężarówkami lub na przyczepce :wink: Środek trochę jak dla mnie,trąca myszką, bardziej podoba mi się w Meśku GLC coupe, które notabene też mi się podoba (zgrabniejszy niż GLE i mniej awaryjny) ale jeszcze mnie nie stać :mrgreen: To tak chyba pokrótce...

Nie wiem co chcesz wiedzieć. 2007r, grafit, Adaptive Drive, HUD, 235 km zrobione przez dziqska na 280. Siedzenia komfort, reflektory skrętne, 262 tyś km, robiona na czas... https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=44&t=277214

Cześć Panowie,

Jestem na etapie zakupu swojej E70 3.0i bądź 4.8i. Nie mogę niestety nigdzie znaleźć porównania kosztów eksploatacji tych dwóćh silników.

Nie ukrywam, że wolałbym 3.0i bo jest to jakieś rozważny ruch w kierunku kosztów a przyjemności z jazdy.

Może ktoś z Was miał przyjemność eksploatować te dwa rodzaje silników i może mi coś powiedzieć na ich temat :)?

Z góry dzięki za pomoc,

Dzień dobry.

Czy ktoś mógłby mi wstępnie, na pierwszy rzut oka bez nr VIN powiedzieć, czy to auto jest w ogóle warte uwagi?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-x5-x5-35sd-sport-pakiet-173-000-potwierdzone-panorama-20-alu-dvd-ID6zB2Vs.html

nr VIN: WBAFF01090L210714

Dziękuję

Edytowane przez Drinkowsky

Błąd poduszki powietrznej na wyświetlaczu nie przeszkadza ? :D

Ostatnio też chorowalem na x5 i nawet oglądałem kilka modeli i szybko się wyleczylem ;) moim zdaniem biturbo z takim "przebiegiem" w tej cenie i z tym wyposażeniem to dość podejrzana "okazja" ale jak nie masz daleko to podejdź i obejrzyj może ty będziesz miał więcej szczęścia

W poniedziałek wraca mój zaufany majster i jedziemy go obejrzeć. Wstępnie rzuciłem okiem ale jestem laikiem w ocenie stanu technicznego - na pierwszy rzut oka kierownica jest dość mocno wytarta (sam mam e92 150 tkm i tak źle nie wyglada), mechanizm szyberdachu z jednej strony nie działa i kiedy go uruchomiłem to obroty mocno falowały ale po chwili się uspokoiły. Pan stwierdził, że spowodowane jest to tym, że tankowany był letnim paliwem we Francji.

A pytałeś dlaczego świeci się kontrolka poduszki powietrznej ? letnie paliwo z Francji ? hmm... dla mnie to jaka ściema, a poza tym jeśli w auci jest jeszcze paliwo z lata, to pomyśl od jakiego czasu to auto jest wystawione na sprzedaż ...

Mam E70 30D XI 2010r. Udokumentowany przebieg. Auto jeździ OK tylko jakieś problemy ostatnio z elektroniką. Niby małe ale upierdliwe. Kolega pojeździł moim i trochę się napalił i chce kupić -https://www.autoreduta.pl/sprzedaz-i-odkup-samochodow/1033/bmw-x5-30d-salon-pl-udokumentowana-hist-serwisowa-cesja-leasingu - Czy moze ktoś poradzić czy uzywka z biturbo nie jst zbyt ryzykownym wyborem w porównaniu do pojedynczego turbo.

Koledzy proszę was o poradę szukam X5 e70 wymarzyła mi sie 4.8i ze względu na super dźwięk, plus do pracy mam jakieś 8 km i wiadomo podobno diesel niewskazany na tak krótkie odcinki :? ale kolega ma do sprzedanie X5 2008r 3.0sd 180.tys km zadbane z pewny przebiegiem ogólnie pewne auto tylko niestety diesel i teraz, co doradzacie szukać wymarzonego 4.8i czy jednak kupić disla ale sprawdzonego i z pewnym przebiegiem ? pozdrawiam