Skocz do zawartości

318i - UNIKAJCIE JURIDa Nowe tarcze pokrzywione

Mateusz88-318

Rekomendowane odpowiedzi

ile zapłaciłeś za toczenie ? --- bo nie chcę źle prorokować ale to pewnie pieniądze wyrzucone w błoto - skoro stal taka cienka to strach na tym jeździć i pewnie momentalnie znowu się pokrzywią.

Za toczenie zapłaciłem 50 pln, ale naprawdę dobra robota(byłem przy toczeniu i gość naprawdę się przyłożył). Cieńsza to jest i to jak na tarcze to sporo, gdyby nie brać pod uwagę to że jest z h..ego materiału to nie byłoby się czego obawiać, bo producent podaje jako minimalną grubość tarczy wartość 10.4 mm, a moje maja 11.2mm i mam nadzieję że wytrzymają jeden komplet kloców przy ostrożnej jeździe, choć czasem lubię troszkę przycisnąć :mrgreen: , szczególnie jak wybieram się w dłuższe trasy, a wiadomo że jak się auto dobrze pogoni to czasem trzeba dobrze przycisnąć po heblach :mrgreen:

Tarcze przetoczone, założone i nie ma najmniejszego problemu :cool2: ...tylko ciekawe ile wytrzymają bo tokarz jak wrzucił je na tokarkę to oczy mu w słup stanęły i zapytał ile dałem za te tarcze i czy to są na pewno JURIDy bo gdzie na nie nie spojrzał gołym okiem to widać było że krzywe. Stoczył z jednej 0,8mm a z drugiej 0,6 mm i przy tym dodał że są jak marchewka, że są z bardzo słabej stali i można je co najwyżej do malucha założyć :duh: ...no ale cóż wydałem na nie 200pln i mam je wyrzucić i kupić drugie??? :duh: ...Wyrzucić 200pln w błoto??? Radzę wszystkim: :nienie: UNIKAJCIE JURIDA!!!! :nienie: Może jeśli chodzi o oryginał tej firmy to są dobre, ale w POLSCE... sami zresztą wiecie jak jest...

Polska jest krajem gdzie sprzedaje się wszystko gorszej klasy za wyższą kasę niż za granicą tu nawet coca cola jest w innym smaku ha ha ha

...a żebyś wiedział! jak przywiozłem do domu z Norwegii coca cole to wszyscy się dziwili jak się napili oryginalnej POLSKIEJ i NORWESKIEJ, że ta druga o wiele lepiej smakuje a przecież to i to oryginał...?

ja u siebie wymienialem zaciski i tarcze zalozylem wentylowane bo byly zwykle kupilem wiercone nacinane i [bAD] juz rtrzy razy byly toczone i to samo miejsce puchnie w czasie pobytu we francji kupilrm orginal bmw made in germany teraz mam swiety spokuj gosc ktory je toczyl byl zdumiony ze tarcze wiercone mogly tak sie wybulic ale muwil ze technologia producji jest zla i to z tego powodu ja za wiercone dalem 380 zl z za orginal 170euro

trochę przepłaciłeś bo textary kosztują 170 zł,a za 170 euro można kupić zimmermanna nawiercane i wentylowane

A ja na dzień dzisiejszy powiedziałbym że wole te za euro, bo przynajmniej wiem co mam, a nie k... kupuje oryginał za 200pln a h.. wie gdzie były robione, może tylko leżały obok oryginału :evil:

NIE MA ORYGINAŁU :!:

Oryginał masz jak kupujesz auto w salonie albo kupując w ASO.

Wszelakie części (zawieszenie, hamulce itp) kupione w sklepiku, allegro itp mają tyle wspólnego z oryginałem co mercedes z fiatem.

Było to pisane X razy, weź dla przykładu auto przywiezione z Niemiec, data produkcji wszystkich części typu sworznie, tuleje 95" i jeździłem jeszcze prawie dwa lata w Polsce, tu już zmieniłem wiadro części Lemfordera z różnych źródeł-takie to ci oryginały.

A tak swoją drogą polecam tarczę Boscha (nie wiem czy Ferodo dla nich nie robi), wyglądają i działają świetnie.

NIE MA ORYGINAŁU

Oryginał masz jak kupujesz auto w salonie albo kupując w ASO.

Wszelakie części (zawieszenie, hamulce itp) kupione w sklepiku, allegro itp mają tyle wspólnego z oryginałem co mercedes z fiatem.

Było to pisane X razy, weź dla przykładu auto przywiezione z Niemiec, data produkcji wszystkich części typu sworznie, tuleje 95" i jeździłem jeszcze prawie dwa lata w Polsce, tu już zmieniłem wiadro części Lemfordera z różnych źródeł-takie to ci oryginały.

A tak swoją drogą polecam tarczę Boscha (nie wiem czy Ferodo dla nich nie robi), wyglądają i działają świetnie.

To w takim razie mam kupować w wszystkie części w ASO i wy... kupe kasy :cry2: jak w sklepie mam "ORYGINAŁ z najwyższej półki :norty: " i też nie płacę mało :duh: :!: Swoją drogą ciekawe ile bym zapłacił za tarcze z klockami w ASO :?:

Nie mówię że masz kupować w ASO, piszę tylko żebyś wiedział że np oryginalnie były tarcze ATE i takie ludzie kupują myśląc że będą żyły następne 15 lat a tak się składa że wielu na nie narzeka, wiedzą sprzedawcy że się będą rzucać na "oryginał" we w miarę dobrej cenie i pchają taki shit, a ludzie biorą chętnie.

Ile byś zapłacił za tarcze i klocki zobacz orientacyjnie na realoem.

• 1 miesiąc temu...
Ja tylko chcę ostrzec innych żeby nie wpieniali się że wyrzucili pieniądze w błoto tak jak ja. Wiem jedno: mam ''marchewkowe'' tarcze w samochodzie i przejechałem bardzo spokojnie ponad 1000 km i nadal boję się hamować żeby ich nie przegrzać i pokrzywić.