Skocz do zawartości

318i - UNIKAJCIE JURIDa Nowe tarcze pokrzywione

Mateusz88-318

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Szukałem w necie ale nie mogłem znaleźć by ktoś założył nowe tarcze JURIDa (wybuliłem 100zł za sztukę) i żeby były pokrzywione? wydaje mi się żer to nie piasty , bo bije po obu stronach (słychać było nierównomierne tarcie gdy podniosłem samochód i zakręciłem kołami po krótkiej próbnej jeździe), starych był delikatny mreszek na kierownicy przy hamowaniu z prędkości 120km/h. Teraz czuć bicie już przy lekkim naciśnięciu przy 60km/h (tak było jak wyjechałem z garażu po założeniu, nie ma mowy o przegrzaniu hamulców bo 80 to była maksymalna prędkość z tym delikatne hamowanie z "jajkiem pod butem"). piasty wyczyściłem szczotka drucianą i lekko przetarłem papierem ściernym. Miał ktoś tak na nowych tarczach? Proszę piszcie bo nie wiem co robić :duh: :mad2: :duh:

P.S. delikatne wciśnięcie na postoju hamulca chwilę po założeniu tarcz chyba nie mogłoby ich pokrzywić??????

Edytowane przez Mateusz88-318

Dziwny przypadek.Pytam bo nie pisałeś nic o klockach,oj nie mów tak są różni ludzie :wink: .Co do tarcz jak masz pewność że są krzywe.Z paragonem do sklepu i reklamacja.

Tak zamierzam zrobić. Ale dziwi mnie to że k... nowe oryginalne tarcze a krzywe :twisted: a ja chciałem k... nie oszczędzać na bezpieczeństwie i kupuje tarcze z klockami za 350 pln a tu taki psi h... :twisted: :twisted: :twisted:

Chyba by był lepiej jakbym kupił ate

• Zasłużeni forumowicze

Mnie też trafiły się krzywe z textara ale reklamacje uwzględnili.Nowe klocki tarcze i tak jak u ciebie przy 60 na godzine trzepało przy hamowaniu całą budą.

Dodam tylko że tarcze można bardzo łatwo skrzywić jeżeli nie wyczyścisz jarzma zacisku hamulcowego,mam na myśli klocek zewnętrzny który leży w zacisku i trzymają go takie jak gdyby 2 łapki.Tam musi być czysto bo wtedy nowy klocek nie będzie dolegał do całej tarczy tylko do górnej jej krawędzi i krzywisz tarcze przy pierwszym hamowaniu.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

Dodam tylko że tarcze można bardzo łatwo skrzywić jeżeli nie wyczyścisz jarzma zacisku hamulcowego,mam na myśli klocek zewnętrzny który leży w zacisku i trzymają go takie jak gdyby 2 łapki.Tam musi być czysto bo wtedy nowy klocek nie będzie dolegał do całej tarczy tylko do górnej jej krawędzi i krzywisz tarcze przy pierwszym hamowaniu.

Piasta, jarzmo, zacisk i wszystkie śrubki były bardzo dokładnie wyczyszczone :evil:

Dokładnie miałem to samo z nowymi bębnami Jurida . Reklamacja nie pomogła ,więc je przetoczyłem i wszystko jest ok

Nawet mnie tak nie strasz, że mi nie uwzględnią reklamacji :evil: :evil: :evil: ja na tych tarczach może z 6km zrobiłem :evil:

Ja na moich zrobiłem może z 15km budą telepało straszne . Odpowiedź na reklamacje była tak , że bębny spadły z dużej wysokości .Pojechałem do tokarza za 30zł przetoczył i już dwa lata na nich śmigam. Spróbuj reklamować jak odrzucą to pozostaje ci tokarz.

ja u siebie wymienialem zaciski i tarcze zalozylem wentylowane bo byly zwykle kupilem wiercone nacinane i [BAD] juz rtrzy razy byly toczone i to samo miejsce puchnie w czasie pobytu we francji kupilrm orginal bmw made in germany teraz mam swiety spokuj gosc ktory je toczyl byl zdumiony ze tarcze wiercone mogly tak sie wybulic ale muwil ze technologia producji jest zla i to z tego powodu ja za wiercone dalem 380 zl z za orginal 170euro
jedynakk

ja u siebie wymienialem zaciski i tarcze zalozylem wentylowane bo byly zwykle kupilem wiercone nacinane i [bAD] juz rtrzy razy byly toczone i to samo miejsce puchnie w czasie pobytu we francji kupilrm orginal bmw made in germany teraz mam swiety spokuj gosc ktory je toczyl byl zdumiony ze tarcze wiercone mogly tak sie wybulic ale muwil ze technologia producji jest zla i to z tego powodu ja za wiercone dalem 380 zl z za orginal 170euro

trochę przepłaciłeś bo textary kosztują 170 zł,a za 170 euro można kupić zimmermanna nawiercane i wentylowane

A little piece of heaven in my hands

ja u siebie wymienialem zaciski i tarcze zalozylem wentylowane bo byly zwykle kupilem wiercone nacinane i [bAD] juz rtrzy razy byly toczone i to samo miejsce puchnie w czasie pobytu we francji kupilrm orginal bmw made in germany teraz mam swiety spokuj gosc ktory je toczyl byl zdumiony ze tarcze wiercone mogly tak sie wybulic ale muwil ze technologia producji jest zla i to z tego powodu ja za wiercone dalem 380 zl z za orginal 170euro

trochę przepłaciłeś bo textary kosztują 170 zł,a za 170 euro można kupić zimmermanna nawiercane i wentylowane

A ja na dzień dzisiejszy powiedziałbym że wole te za euro, bo przynajmniej wiem co mam, a nie k... kupuje oryginał za 200pln a h.. wie gdzie były robione, może tylko leżały obok oryginału :evil:

Nie nie dawałem do raklamacji bo chyba szkoda zachodu no takie moje zdanie. W sklepie Ci powiedza ze zle zamontowałeś, ablo ze nie oszczedzałeś ich zaraz po montazu. Wiesz jak jest, no takie moje zdanie. Wiem ze wiecej Jurida nie kupie w dodatku klocki piszcza jak w Ursusie :D

A ja na dzień dzisiejszy powiedziałbym że wole te za euro, bo przynajmniej wiem co mam, a nie k... kupuje oryginał za 200pln a h.. wie gdzie były robione, może tylko leżały obok oryginału :evil:

tyle że w DE te tarcze kosztują 60 euro, a poza tym te tarcze są zupełnie przeciętne i serwisy BMW i sprzedawcy biorą z tej samej fabryki tyle że ci pierwsi narzucają o wiele wyższą marżę.Tych tarcz podrabianych(w ogóle nie słyszałem o takim procederze) nie kupisz bo są za tanie.

A little piece of heaven in my hands

• 2 tygodnie później...
Tarcze przetoczone, założone i nie ma najmniejszego problemu :cool2: ...tylko ciekawe ile wytrzymają bo tokarz jak wrzucił je na tokarkę to oczy mu w słup stanęły i zapytał ile dałem za te tarcze i czy to są na pewno JURIDy bo gdzie na nie nie spojrzał gołym okiem to widać było że krzywe. Stoczył z jednej 0,8mm a z drugiej 0,6 mm i przy tym dodał że są jak marchewka, że są z bardzo słabej stali i można je co najwyżej do malucha założyć :duh: ...no ale cóż wydałem na nie 200pln i mam je wyrzucić i kupić drugie??? :duh: ...Wyrzucić 200pln w błoto??? Radzę wszystkim: :nienie: UNIKAJCIE JURIDA!!!! :nienie: Może jeśli chodzi o oryginał tej firmy to są dobre, ale w POLSCE... sami zresztą wiecie jak jest...

ile zapłaciłeś za toczenie ? --- bo nie chcę źle prorokować ale to pewnie pieniądze wyrzucone w błoto - skoro stal taka cienka to strach na tym jeździć i pewnie momentalnie znowu się pokrzywią.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Tarcze przetoczone, założone i nie ma najmniejszego problemu :cool2: ...tylko ciekawe ile wytrzymają bo tokarz jak wrzucił je na tokarkę to oczy mu w słup stanęły i zapytał ile dałem za te tarcze i czy to są na pewno JURIDy bo gdzie na nie nie spojrzał gołym okiem to widać było że krzywe. Stoczył z jednej 0,8mm a z drugiej 0,6 mm i przy tym dodał że są jak marchewka, że są z bardzo słabej stali i można je co najwyżej do malucha założyć :duh: ...no ale cóż wydałem na nie 200pln i mam je wyrzucić i kupić drugie??? :duh: ...Wyrzucić 200pln w błoto??? Radzę wszystkim: :nienie: UNIKAJCIE JURIDA!!!! :nienie: Może jeśli chodzi o oryginał tej firmy to są dobre, ale w POLSCE... sami zresztą wiecie jak jest...

Polska jest krajem gdzie sprzedaje się wszystko gorszej klasy za wyższą kasę niż za granicą tu nawet coca cola jest w innym smaku ha ha ha

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074