Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

rozważam zmianę auta z e83 na e60 może e70, ponieważ przyzwyczaiłem się do 4x4 i bardzo mi pasuje mam pytanie do posiadaczy 530xd.

czy macie jakieś kłopoty ze skrzynką rozdzielczą napędu x-drive?

Opublikowano
Tak. Po ok 170 tys km zaczęła bardzo głośno pracować. Panowie z M-auto zmienili olej i jest znacznie ciszej, no ale jak padnie to pozostaje wymiana na nowy element, czyli parę tysi w plecy. Niemniej następne BMW tylko z x-drive :)
Opublikowano
witam. nie wiem co do hałasowania bo zakupiłem przy 190 tysiącach km i jak dla mnie super sie sprawuje . ale myśle też zmienić olej w skrzyni biegów rozdzielczej i moście. pozdrawiam.jak na razie żadnych zmian nie zaobserwowałem . może dlatego że wymiany robie aby zapobiec a nie jak dopiero coś bedzie słychać lub dziać sie.
Opublikowano

dzięki za odzew, czyli tak jak się spodziewałem, choć sam nie narzekam, ale jak kolega wspomniał wymieniam oleje i płyny na czas.

co do mostu to bardzo ważna jest wymiana z przednim z aso wiem że trochę się sypią a to też kilka tyś w plecy.

co do skrzynek xdrive to chyba model atc 700 jest najbardziej udany

• Moderatorzy
Opublikowano
dzięki za odzew, czyli tak jak się spodziewałem, choć sam nie narzekam, ale jak kolega wspomniał wymieniam oleje i płyny na czas.

co do mostu to bardzo ważna jest wymiana z przednim z aso wiem że trochę się sypią a to też kilka tyś w plecy.

co do skrzynek xdrive to chyba model atc 700 jest najbardziej udany

To fakt :)

Opublikowano
na małe pocieszenie powiem, że w nie których aso można zamówić zestaw naprawczy do tych skrzynek
Opublikowano
Hmm, ciekawie się zapowiada... :| Moje xd ma dopiero 55 tys km. Kiedy należy wymieniać olej ? Czy to jest jakoś sygnalizowane z kompa ? :?: