Skocz do zawartości

Dylemat - 530xd vs 525xd vs 528xi prosze o rade

maja22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 221
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Ja już zamówiłem i praktycznie może już być ciężko coś zmienić, więc może lepiej nie umieszczać :)

a w jakim miescie zamowiles auto i jaki rabat dostales przemku?

• Zasłużeni forumowicze

Oto moja lista do kupienia

http://img252.imageshack.us/img252/3975/bmw1o.jpg

http://img252.imageshack.us/img252/3975/bmw1o.jpg

co do skor to nie wiem jaki kolor bo to ciezko dobrac do bialego body BMW? napewno nie jasny kolor skor bo mam male dziecko.

moje typy

http://img803.imageshack.us/img803/9642/bmw3j.jpg

czekam na poprawki.....System nawigacyjny mnie nie interesuje

- Kolorystyka mi się podoba, sam mam biały/czarny, teraz wziąłbym brąz ale tylko dlatego, że czarny już mi się opatrzył.

- Przede wszystkim wywal Ostrzeżenie przed zmianą pasa, jest to najmniej użyteczny gadżet, mam to, nie przydaje się, możesz to brać jak bierzesz full opcję, tutaj to zbytek

- Czujnik ciśnienia w oponach też jest zbędny, miałem w E92 był niedokładny, teraz nie mam i da się żyć, kolejna opcja nie niezbędna

- (!edit!)Konieczna opcja, Deska rozdzielcza o rozszerzonym zakresie (!) 600 zł, a zegary są dużo ładniejsze, nie było tego kiedyś, teraz bardzo chciałbym mieć.

- za 600 zł możesz mieć łopatki przy kierownicy, wg mnie nie potrzebne, ale piszę bo niektórzy lubią się tym jarać.

- weź dodatkowe gniazda 12V - 176 zł

- wziąłbym Ambient light, 1200 zł, a daje dużo radości

- szybę z paskiem zamień na tą odbijającą promienie słoneczne, 800 zł więcej

- jak będziesz miał pasażera z tyłu to ogrzewanie tylnych foteli to tylko 1600 zł, może warto

- pakiet dla palących 220 zł zwiększa funkcjonalność np przy sprzedaży, nawet jak nie palisz

- dla mnie super gadżetem jest pilot do bramy w lusterku - 1000zł

- rozumiem że temat navi przemyślałeś, ja też bym teraz im nie płacił 10tys za wybrakowany produkt

- osobiście bardzo lubię szklany dach, ale nie jest tani, więc pewnie się nie zmieści w tej konfiguracji

- 17" seryjne zostaw, są ładniejsze od 18" i będą jak znalazł na zimę. Na lato kup ode mnie piękne, polerowane 19" nr 332, w atrakcyjnej cenie :) (priv)

Edytowane przez monogramus

• Zasłużeni forumowicze
- Kolorystyka mi się podoba, sam mam biały/czarny, teraz wziąłbym brąz ale tylko dlatego, że czarny już mi się opatrzył.

- Przede wszystkim wywal Ostrzeżenie przed zmianą pasa, jest to najmniej użyteczny gadżet, mam to, nie przydaje się, możesz to brać jak bierzesz full opcję, tutaj to zbytek

- Czujnik ciśnienia w oponach też jest zbędny, miałem w E92 był niedokładny, teraz nie mam i da się żyć, kolejna opcja nie niezbędna

- weź dodatkowe gniazda 12V - 176 zł

- wziąłbym Ambient light, 1200 zł, a daje dużo radości

- szybę z paskiem zamień na tą odbijającą promienie słoneczne, 800 zł więcej

- jak będziesz miał pasażera z tyłu to ogrzewanie tylnych foteli to tylko 1600 zł, może warto

- pakiet dla palących 220 zł zwiększa funkcjonalność np przy sprzedaży, nawet jak nie palisz

- dla mnie super gadżetem jest pilot do bramy w lusterku - 1000zł

- rozumiem że temat navi przemyślałeś, ja też bym teraz im nie płacił 10tys za wybrakowany produkt

- osobiście bardzo lubię szklany dach, ale nie jest tani, więc pewnie się nie zmieści w tej konfiguracji

- 17" seryjne zostaw, są ładniejsze od 18" i będą jak znalazł na zimę. Na lato kup ode mnie piękne, polerowane 19" nr 332, w atrakcyjnej cenie :) (priv)

no wlasnie chialem o te sytemy was spytac i zrobic mala korekte

ok wiec zmieniam:

- Ostrzeżenie przed zmianą pasa,

- Czujnik ciśnienia w oponach,

+ Ambient light system

+ ogrzewanie tylnych foteli

+ opony z nowymi felgami okolo 5500zl ( tylko najpierw kupno auta ) kiedys kupilem opony ktore musialem sprzedac za 50% taniej

? assysten parkowania

? Deska rodzielcza o rozszerzonym zakresie

? siatka lub jakies dodatkowe uchwyty w bagazniku

? sportowa zmiana biegow - czy warto?

????

Przy zmianie cennika zmienil sie troszeczke srodek auta :

- wykonczenie tapicerki - teraz nie ma aluminium tylko czarny polysk z srebnym paskiem( ladne)

- dodali rowniez jako standart dywanili welurowe:)

moje zdanie:

? assysten parkowania - zapomnij, nadaje się tylko do pokazywania kolegom czy dziewczynie, w normalnym życiu jest za wolny i za głupi

? Deska rodzielcza o rozszerzonym zakresie - must have, zaufaj mi, to tylko 600 zł

? siatka lub jakies dodatkowe uchwyty w bagazniku - siatka, wykładzina gumowa na allegro kosztuje 100zł, jakość jak w bmw, wiem bo mam

? sportowa zmiana biegow - czy warto? - mam do tego podejście takie jak do asystenta parkowania

Szyba odbijająca promienie słoneczne jest warta 800zł. Jak z tyłu masz małe dziecko to szyby individual z tyłu też by nie zaszkodziły, idealne byłyby rolety ale to już droższa rzecz.

• Zasłużeni forumowicze

ok mala korekte zrobie i wyplata kasy.

Panowie a jakie zabezpieczenie anty-kradziezowe montowaliscie oprocz standartowego alarmu?

Ja wiem ze zaraz beda odglosy, ze dobre AC ( u mnie to poodstawa)- Panowie nawet dobre AC nie zwroci ci tego co miales... :roll:

Edytowane przez maja22

Głupio trochę pisać o swoich zabezpieczeniach w internecie :) Poradzę ci tylko byś zgłosił się do naprawdę dobrej firmy którą poleci aso, elektronika w F10 to nie zabawka, a lubi się popsuć.

Dobre AC nie jest złe, warunki leasingu wymagają ubezpieczenia z utrzymaniem wartości przez cały okres, więc jak ukradną w 11 miesiącu to możesz otwierać szampana. W drugim roku też musi być utrzymana ale już inna wartość, na to uważaj, mi przy przedłużaniu polisy chcieli zaniżyć wartość o 30 tys, drugiego auta o ok 15 tys, pani tłumaczyła to pomyłką. Po zwróceniu uwagi i podniesieniu składki o 200 zl, wszystko jest ok. Nie wiem czy nie mają przykazu by próbować zaniżać, a nóż klient nie zauważy.

• Zasłużeni forumowicze
Głupio trochę pisać o swoich zabezpieczeniach w internecie :) Poradzę ci tylko byś zgłosił się do naprawdę dobrej firmy którą poleci aso, elektronika w F10 to nie zabawka, a lubi się popsuć.

Dobre AC nie jest złe, warunki leasingu wymagają ubezpieczenia z utrzymaniem wartości przez cały okres, więc jak ukradną w 11 miesiącu to możesz otwierać szampana. W drugim roku też musi być utrzymana ale już inna wartość, na to uważaj, mi przy przedłużaniu polisy chcieli zaniżyć wartość o 30 tys, drugiego auta o ok 15 tys, pani tłumaczyła to pomyłką. Po zwróceniu uwagi i podniesieniu składki o 200 zl, wszystko jest ok. Nie wiem czy nie mają przykazu by próbować zaniżać, a nóż klient nie zauważy.

monogramus - nie chodzi mi jakie macie

ale masz 100% racji - Panowie szkoda tego tematu poruszac - jest bezsensu opisywac swoje zabezpieczenia - ulatwia to dla zlodzieja :mad2:

moje zdanie:

? assysten parkowania - zapomnij, nadaje się tylko do pokazywania kolegom czy dziewczynie, w normalnym życiu jest za wolny i za głupi.

Dlaczego tak uważasz? Nie widzi przeszkód, czy widzi coś czego nie ma?

moje zdanie:

? assysten parkowania - zapomnij, nadaje się tylko do pokazywania kolegom czy dziewczynie, w normalnym życiu jest za wolny i za głupi

? Deska rodzielcza o rozszerzonym zakresie - must have, zaufaj mi, to tylko 600 zł

? siatka lub jakies dodatkowe uchwyty w bagazniku - siatka, wykładzina gumowa na allegro kosztuje 100zł, jakość jak w bmw, wiem bo mam

? sportowa zmiana biegow - czy warto? - mam do tego podejście takie jak do asystenta parkowania

Szyba odbijająca promienie słoneczne jest warta 800zł. Jak z tyłu masz małe dziecko to szyby individual z tyłu też by nie zaszkodziły, idealne byłyby rolety ale to już droższa rzecz.

Szyba - must have, Sportowa skrzynia to tylko 800 zł. Uważam że warto. Z resztą się zgadzam.

Rolety mam z tyłu,ale jak wspomniałeś kosztowniejsza sprawa. Ja dodatkowo przyciemniłem wszystkie szyby folią a rolety są opuszczone i tylko je zaciągam jak słońce na prawdę daje. Gdyby były elektryczne to pewnie bym częściej zaciągał. Ode mnie proponowałbym okleić wszystkie szybki. Wyjdzie taniej.

"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry

• Zasłużeni forumowicze

Dawid S - tak uwzglednie to przy zakupie, musze zobaczyc na zywo wyglada kierownica sportowa plus manetki

Dzis po rozmowie z zona jestem tez nastawiony na BMW 535xd ale tylko z PolskimPakietem i nic wiecej - pozniej dodam dobra skore ( bylo opisywane na forum ) + dobre glosniki ( dodam zaraz po koncu gwarancjiBMW) + fajne felgi

ale oczywiscie biore tez 528xd z tym wyposazeniem ktore uzgodnilismy.

wiec szukam salonu z motorem 528xd. Zamowienie chce zrobic do konca maja 2012 - wiec mysle ze znajde cos w salonie do tego czasu.

Dołożenie audio będzie bardzo trudne, o ile nie niemożliwe radio jest na światłowodach. Przy standardowych dodatkowo nie masz połowy miejsc montażowych. Standardowe audio jest koszmarne! Średnie ledwo daje radę, nawet najwyższe jest oceniane tak sobie.

Piątka bez niczego? nie rób tego.

Jeśli koniecznie chcesz 535, to weź 535i bez X, w manualu, ale z jakimś wyposażeniem. Będzie ciekawiej. Zastanów się czy ten X+aut to jest naprawdę konieczność.

Dlaczego tak uważasz? Nie widzi przeszkód, czy widzi coś czego nie ma?

Mówimy o asystencie który sam wyszukuje miejsce i parkuje, nie o pdc. Widzi dobrze, tylko trzeba jechać wolno. Ty widzisz i oceniasz miejsce z daleka, on musi je minąć by wiedzieć czy się zmieści. Wolno parkuje, zanim wykonasz procedurę (kierunek, wsteczny) to w warunkach miejskich już ci ktoś podjedzie pod zderzak. Trzeba też jechać powoli, jeśli pojedziesz szybciej to robi poprawkę. Lubię się nim bawić ale tylko np na zamkniętym parkingu pod basenem, gdzie jest cisza i spokój :)

Fajna zabawka, ale póki co, w codziennym użytkowaniu z człowiekiem nie ma szans.

• Zasłużeni forumowicze
To jest asystent do parkowania równoległego (koperta)? Wiesz o ile musi być większe miejsce żeby uznał je za odpowiednie do zaparkowania?

pozdrawiam

Paweł

@bmblind

ano właśnie, zapomnieliśmy o tym.

To jest asystent do parkowania równoległego (koperta)? Wiesz o ile musi być większe miejsce żeby uznał je za odpowiednie do zaparkowania?

Tak, nie pamiętam, jest w instrukcji, wcale nie tak dużo, większym problemem jest to, że musisz być idealnie równolegle do innych aut i nie za blisko nich, jak chcesz się "przytulić i puścić tych co jadą za tobą to już nie zadziała.

Do 535 "d" czy "i" warto wsadzić Adpative Drive. Co ciekawe z X-drive nie można mieć asystenta parkowania i skrętnej osi, a mając żaluzje w grillu nie można mieć NightVision. Jedno wyklucza drugie.

• Zasłużeni forumowicze
dla mnie to troszeczke chore ma ktos x-drive i nie mozna miec skretna os tylnia lub assystenta parkowania !!!! to samo z zaluzjami czy nie mozna by tylko jednego listka zaluzji nie przesowac i kamera ma oko na swiat :duh:

To żeś Dawid poleciał, chłopak konfiguruje sobie ekonomiczne bmw, nawet głośników sobie odmawia, a ty mu adaptive drive za 18 tys. proponujesz :D

Biorąc pod uwagę, że bmw ma napęd albo na tył albo awd nie mam pojęcia dlaczego tylna oś w X nie może być skrętna.

Tak samo żaluzje, są dobre 15cm za nerkami, a kamera ma wielkość 2x3cm.

Faktycznie, troszkę mnie poniosło. Jak konfigurowałem swoją to mnie tak poniosło, że musiałem zejść na ziemie i poskromić swoją fantazję. A i tak dziś żałuję że nie mam dechy w skórze....Nappa nie koniecznie, ale z tą dechą bez skóry to dałem doopy. Damn it :mad2: Macie gdzieś numer do JAVA ? :mrgreen:

Też o tym zapomniałem. Poza tym, jak zobaczyłem pierwszy raz f10 w środku, w 2010r. to myślałem, że jest ideałem nawet "w szmatach" :)

Tak jak pisałem, całego wnętrza nie zrobię raczej. Ale na samą dechę na górze + plastiki przy szybach to się wybiorę, jak znajdę trochę czasu. Jest piękna, a koszt u nich to 2000-3000. Zdjęcie dechy to wcale nie taki duży problem, dołu się nie zdejmuje.