Skocz do zawartości

Dylemat - 530xd vs 525xd vs 528xi prosze o rade

maja22

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 221
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Tak, bo do ostrygi dają ostrygową, wtedy jest ok. Natomiast do wszystkich innych dają szarą, zwłaszcza z beżem jest kiepsko, kiedyś była beżowa i było ślicznie. Też szary z czarnym wygląda tanio. Brąz z szarym też kiepsko. Trzeba o tym pamiętać, bo to szczegół który wiele zmienia.

Osiągi zadowalające, wg katalogu 0-100 6.5s. 250 km/h da się jechać, ale tylko raz sprawdziłem. Oczywiście powyżej 150km/h mogłoby być z 50KM więcej, ale przez 1,5 roku jakoś mi to nie doskwiera. Jeździłem 535i, jest mocniejsze, ale czy szybsze? Nie do końca. Wcześniej miałem e92 330i, tam to była jazda, a F10 jest strasznie... monumentalne, katedra na kołach :), spod świateł idzie dobrze, ale wyprzedzać w zakręcie tak jak e92 to już się boje. Dlatego uważam, że wyposażenie jest ważniejsze w przeciwieństwie np do e92 gdzie silnik poniżej 250km to nieporozumienie ;)

Spalania nie monitoruje jakoś nałogowo ale wygląda mniej więcej tak: ultra urban: 15-16; miasto: 12-13; trasa: 7-11l. (te 7l. to jak ustawisz tempomat na 160km/h.).

• Zasłużeni forumowicze
rownie ja w/w tez jestem wielkiego podziwu przy 160 km/h - i 7 litrow :) ale wszystko mozliwe moj stary 530d 184km palil przy predkosci 150km/h 6.6l

Moim zdaniem czarna podsufitka to ewentualnie do czarnej skory... w 7 nawet mi sie podobalo, chociaz nie przepadam za czarnym kolorem... ale to wiadomo gusta.. Co do brudzenia skor, to bez bedzie tak jak ostryga - problem. U mnie po prawie 3 miesiacach na przednich fotelach zrobil sie tak jakby niebieski film na tapicerce (pisze o nalocie z dzinsow). Poza tym wiekszych problemow nie ma.

Chciałem tylko uczulić, że do beżu dają teraz szarą podsufitkę, a nie beżowa jak kiedyś. Do brązowej skóry jasno szara też pasuje średnio. Wszystko jest w konfiguratorze.

Skórę wystarczy zabezpieczyć raz na pół roku środkami bmw, lub lepszymi i nic jej nie będzie. Ja sprzedawałem beż wenecki po trzech latach, był jak nowy. Tylko pianka do czyszczenia + zabezpieczenie. Zabezpieczałem tylko siedziska przednich foteli, a resztę jak mi się chciało.

monogramus - z twojego opisu masz silnik 530i czyli R6 - jakie masz spalanie ? i jak osiagi?

Dziś przed wyjazdem zresetowałem komp, duże miasto, ruch średni, jazda normalna, tylko raz kickdown :) Klima włączona, felgi 20":

http://img191.imageshack.us/img191/3376/20120320101547.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Spalanie 528xi:

miasto - 11 - 12l/100km

trasa (+ trochę po mieście) - 7,5 - 8,5/100km

Także myślę, że nie jest źle :)

Brawo przy takiej masie z takim napedem super. Moje audi palilo srednio 7.5 - 10.5 l ( A4 Allroad 211KM).

Wybor juz padl na 528ix z dobrym wyposazeniem - teraz poszukuje dobrego rabatu ale ponizej 3% to teraz jest niemozliwe( gotowka)

Dowiedzialem sie, ze rabat 5-7% jest do uzyskania pazdziernik-grudzien. Czy warto czekac?

• Zasłużeni forumowicze
Spalanie 528xi:

miasto - 11 - 12l/100km

trasa (+ trochę po mieście) - 7,5 - 8,5/100km

Także myślę, że nie jest źle :)

Nie jest źle to mało powiedziane.

Moje 520d pali jakieś 8 - 9.5 w mieście i 6 - 7,5 w trasie.

Każdy ma inny styl jazdy ale wg Twojej relacji różnica w spalaniu naszych

aut to tylko ok.20%.

Dowiedzialem sie, ze rabat 5-7% jest do uzyskania pazdziernik-grudzien. Czy warto czekac?

Jeszcze raz apropos rabatów. Ja dostałem spory rabat dla grup zawodowych i bardzo się ucieszyłem. Niestety, jeśli z tego rabatu się korzysta, podwyższają leasing ze 105 do 107 %- na czymś muszą zarobić. Więc jakby to dobrze policzyć, to może wyjść na to samo. Same warunki leasingowe w bmw są i tak bardzo dobre, szukałem i ciężko znaleźć lepszą ofertę.

Ja zapytałem o to, mój dealer dawał nawet mniejszy rabat niż przy leasingu. Dla nich to żadna atrakcja, bo przed wydaniem samochodu i tak dostają pieniądze albo od banku albo od ciebie w reklamówce :D (wiem, że chodziło o przelew).

edit

Jak już wszystko wybierzesz to proszę zamieścić scan z konfiguratora, to szacowne forum musi zaakceptować konfiguracje ;)

• Zasłużeni forumowicze
Ja zapytałem o to, mój dealer dawał nawet mniejszy rabat niż przy leasingu. Dla nich to żadna atrakcja, bo przed wydaniem samochodu i tak dostają pieniądze albo od banku albo od ciebie w reklamówce :D (wiem, że chodziło o przelew).

edit

Jak już wszystko wybierzesz to proszę zamieścić scan z konfiguratora, to szacowne forum musi zaakceptować konfiguracje ;)

ok Panowie jutro umieszcze swoja konfiguracje na forum i jestem do waszej dyspozycji ...:)