Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

potrzebuje wyciągnąć cala ta ramkę, odkręciłem wszystkie 6 śrubek mocujących (zaznaczone krzyżykami) ja i czuć ze ma luz i więcej śrub już nie ma. Ale zupełnie nie wiem jak ja wyciągnąć i co jeszcze rozkręcić. Dwa boczne mocowania ramki gdzie są śruby pod listwami ozdobnymi zachodzą jak by pod deskę i przez to nie da się wyciągnąć tej ramki a ponoć da się bez rozwalania wszystkiego :)

http://img841.imageshack.us/img841/7624/20120312001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez manieksw
Opublikowano
potrzebuje wyciągnąć cala ta ramkę, odkręciłem wszystkie 6 śrubek mocujących (zaznaczone krzyżykami) ja i czuć ze ma luz i więcej śrub już nie ma. Ale zupełnie nie wiem jak ja wyciągnąć i co jeszcze rozkręcić. Dwa boczne mocowania ramki gdzie są śruby pod listwami ozdobnymi zachodzą jak by pod deskę i przez to nie da się wyciągnąć tej ramki a ponoć da się bez rozwalania wszystkiego :)

http://img841.imageshack.us/img841/7624/20120312001.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Właśnie dzisiaj robiłem to w dwóch autach. Musisz sciągnąć listwy ozdobne pod nimi są śruby,schowek wykręcić całkowicie,po lewej stronie w schowku masz plastik który trzyma się na dwóch śrubach.Z lewej strony od drzwi masz jedną śrubę. Musisz poprostu wykręcić cały dół konsoli. Wtedy dopiero odkręcisz ramkę bo do przodu jej nie wyciągniesz. Dasz radę

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
po co chcesz to wyjmowac??? czyzby klapka ci sie nie zamykala ???
Opublikowano
Poradziłem sobie, chociaż nie bylo łatwo :) teraz już bym to zrobił w parę min ale trzeba było trochę pobawić się za nim doszło się co i jak i żeby nic nie rozwalić przy okazji. Chciałem ja wyciągnąć ponieważ chciałem podpiąć cyfrowa zmieniarkę i wsadzić sobie ja do schowka a żeby to zrobić musiałem pościć kabel z dość duza końcówka. W miejscu gdzie jest ramka i radio nie ma zbyt wiele miejsca a ramka utrudnia bardzo dostęp, mam dozę ręce wiec nie moglem jej tam wsadzić, dlatego pomyślałem ze najlepiej będzie wyciągnąć ja i spokojnie sobie to zrobić. Wydawało się proste ale dużo rzeczy jest prosta jak się już to robiło i wie co i jak heheh, ja nie wiedziałem... na szczęście doszedłem i okazało się ze to dość łatwe.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Przepraszam z góry za odświeżenie kotleta ale nie chciałem zakładać takiego samego tematu.

Czy mógłby ktokolwiek bradziej łopatologicznie wytłumaczyć jak tą ramkę z auta wydobyć?

Z góry dzięki :)