Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja widzę też minusy. Jak ściągniesz i rozkodujesz VIN to tez je zobaczysz.

No i pewnie zauważyłeś, ze auto nie jest bezwypadkowe :mrgreen:

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Sama idea kupna BMW bardzo słuszna. A co do konkretnego egzemplarza, to oprócz nikłej wiedzy sprzedawcy na temat auta (tu się nie dziwię) do sprawdzenia po co została wymieniona cała tapicerka na stary typ :duh: zderzaki oraz lampy przód. Ostatni taki rodzynek oglądany przeze mnie był po powodzi.

Auto obfotografowane (maska się pewnie domyka w realu?), ale coś umknęło foto przednich foteli.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Maskę chyba przez przypadek nie domknął, żeby nie było widać idealnego spasowania :D gąszcz kontrolek prawie jak w lagunie II :duh: ktoś się nie przyłożył do naprawy tego autka. A z tapicerką to już przesadził :shock:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Chcesz kupić czy sprzedać :mrgreen:

Gdybym chciał sprzedać to nie gościom z forum BMW co wiedzą ile śrub wykorzystano do złożenia BMW w lipcu 1999 na drugiej zmianie. No co ty adalbert :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chcesz kupić czy sprzedać :mrgreen:

Gdybym chciał sprzedać to nie gościom z forum BMW co wiedzą ile śrub wykorzystano do złożenia BMW w lipcu 1999 na drugiej zmianie. No co ty adalbert :duh:

Aaa to zależy jeszcze którego lipca bo mam różne dane :mrgreen:

Opublikowano
Przepraszam że wtrącę, rok 2004 prawda? To czemu taki fajny motor, ogólnie body, a ma tylne szybki na korbkę?? Nie pojmuje tego. :duh: Nie stać było już na tak prosty upgrade. -_-
Opublikowano
Takie auta wymyślono już dawno temu w naszym kraju, nazywały się - "składaki" :mrgreen:

Kiedyś to się przywoziło całe auta, a rejestrowało się jako składak. A teraz odwrotnie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A gdybym chciał kupić BMW to co byście powiedzieli...Z tego ogloszenia . Za plus uważam manualna skrzynię i benzynę. :mrgreen:

A tak na poważnie to jakoś mi nie leży ta przedliftowa tapicerka w poliftowym aucie :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak na poważnie to ja uważam, że ta tapicerka może oryginalna :norty: Nie widać całej komory silnika, co wiele by wyjaśniło, ale auto ma bliżej nie określony silnik. W opisie 179KM, filtr powietrza wskazuje na M54, ale za to zbiornik płynu od spryskiwaczy i brak układu recyrkulacji spalin wskazują na auto przedliftowe (czyli nie wykluczony silnik M52), o tapicerce nie wspominam :duh:. Dokładane ksenony, zderzaki M-pakowe świadczą o tym, że auto jest ulepione z kilku. Teraz tylko pytanie czy przed lift posłużył jako dawca części czy polift jako dawca dokumentów i VIN-u :mrgreen:
Opublikowano
Ta hybryda ma ASC (w sensie przycisk), a w 2004 roku seryjnie było już DSC. Poduszka w kierownicy też od dołu trochę chyba odstaje? Oponki bardziej na sliki patrzą w zasadzie.
Opublikowano
Cena 25800 za samochód z 2004 roku wyjaśnia wszystko! :mad2: :mad2: :mad2:
Opublikowano

W ogole nie bylo takiego silnika 179 koni.

Albo M52 - to ma 170 koni - ale to do polowy 2000 roku tylko montowali w e46

Albo M54- ale to ma 192 konie.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Tak na poważnie to ja uważam, że ta tapicerka może oryginalna :norty: Nie widać całej komory silnika, co wiele by wyjaśniło, ale auto ma bliżej nie określony silnik. W opisie 179KM, filtr powietrza wskazuje na M54, ale za to zbiornik płynu od spryskiwaczy i brak układu recyrkulacji spalin wskazują na auto przedliftowe (czyli nie wykluczony silnik M52), o tapicerce nie wspominam :duh:. Dokładane ksenony, zderzaki M-pakowe świadczą o tym, że auto jest ulepione z kilku. Teraz tylko pytanie czy przed lift posłużył jako dawca części czy polift jako dawca dokumentów i VIN-u :mrgreen:

Może byc róznie z tą tapicerką.

To moze byc oryginalne auto poliftowe, ale anglik. Ktoś przerzucil cały srodek od europejczyka przedliftowego. To by też tłumaczyło dziwne fotki wnętrza auta. Do fotografii mogli założyc jakies lipne niemieckie tablice przeciez.

Opublikowano
filtr powietrza wskazuje na M54, ale za to zbiornik płynu od spryskiwaczy i brak układu recyrkulacji spalin wskazują na auto przedliftowe

Silnik siedzi M54, zbiornik płynu od spryskiwaczy w M54 tak też wyglądał.

Aczkolwiek to nie swiadczy, że auto oryginalnie było poliftowe, bo M54 wszedł do e46 w połowie 2000 roku, a więc na ponad rok przed liftem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
filtr powietrza wskazuje na M54, ale za to zbiornik płynu od spryskiwaczy i brak układu recyrkulacji spalin wskazują na auto przedliftowe

Aczkolwiek to nie swiadczy, że auto oryginalnie było poliftowe, bo M54 wszedł do e46 w połowie 2000 roku, a więc na ponad rok przed liftem.

Napisałeś to samo co ja tylko innymi słowami :8)

Opublikowano

Napisałeś to samo co ja tylko innymi słowami :8)

No tak rzeczywiscie. Ciekaw jestem historii tego auta.... doczekamy sie VINU?

To moze być zwykły przedliftowiec, który dostał w przód i przy okazji robienia przodu (nowe światła od polifta) dostał też nowe numery VIN, od znacznie młodszego auta.

Bo nie widzę jednak sensu wrzucania przedliftowej tapicerki do poliftowego auta, nawet jesli było zalane. Niewiele drożej mozna kupić komplet skór, a z nimi auto łatwiej mozna sprzedac i drożej.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
No to konkretne auto do rozszyfrowania dla "malanowskiego i spółki" albo jeszcze słynniejszego detektywa... :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

o czym ta dyskusja?

VIN załatw i resztę zrób zgodnie z regulaminem.

a nie wróżenie z fusów że może angol,tapicera...

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
a nie wróżenie z fusów że może angol,tapicera...

Tym bardziej, że akurat rozpuszczalną pije :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamykam, jak autor zdobedzie VIN to niech sie do mnie odezwie na PW,to z powrotem otworze.

pozdrawiam

Paweł

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.