Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj rano po przejechaniu ok 35 km zatrzymałem się na światłach na minimalnym spadku i nagle zapaliła mi się czerwona kontrolka poziomu (chyba) oleju. W tym momencie sprawdziłem

stan oleju na elektronicznym czujniku i pokazało mi max. Zjechałem na pobocze i zgasiłem auto. Po odpaleniu kontrolka już się nie świeci, a jak mierzę stan to pokazuje mi dalej max. Mam przejechane

na oleju ok 7 tys. Samochód ma 50 tys. Miał ktoś podobnie ??? Dzięki z góry za pomoc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdż ciśnienie oleju niezależnym manometrem. Samemu, lub u mechanika.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

mam bardzo podobny problem. E87 122i (151 tys.) na autostradzie: przy większej prędkości tj. 180 km/h zapala się czerwona kontrolka oleju. Natychmiast zjeżdżam na parking, wyłączam silnik, po włączeniu kontrolka już się nie świeci. Początkowo czujnik poziomu oleju nie wskazuje żadnej wartości. Po kilku minutach po odpaleniu silnika, pojawia się odczyt 1/2 poziomu oleju. Opisana sytuacja powtórzyła się jeszcze raz, znowu przy większej prędkości na autostradzie.

Samochód został niedawno sprowadzony z zagranicy, dlatego zależy mi na jak najszybszym zdiagnozowaniu usterki. Czy ktoś miał podobny problem?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

podobijam temat. Okazało się, że najprawdopodobniej winna jest pompa oleju :( Jaki może być orientacyjny koszt wymiany tego elementu ?