Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisałem zamek, ale właściwie chodzi o strzemię (chyba tak to można nazwać). Jakie ma zadanie, to wiadomo.

W e34, to strzemię zamocowane w masce, było skontrowane nakrętką. Strzemię wkręcało się do maski (lub wykręcało) w celu wyeliminowania luzu.

W swojej "jedynce" zauważyłem, że jest tylko coś w rodzaju pokrywki plastikowej na strzemieniu. Ona to zabezpiecza strzemię przed wykręcaniem się.

Nie ma natomiast tam żadnej nakrętki kontrującej. Jak na mój gust powinna być, bo tak, to strzemię ma luz i z biegiem czasu części gwintowane przy drganiach zostaną osłabione (wytrą się).

I jescze jedno... dlaczego jedne maski mają głębszy profil w miejscu wkręcania strzemienia (trzpienia), a inne płytszy. :?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie zabradzo rozumiem,ale na bokach maski sa gumowe odbojniki nimi regulujesz odpychanie maski po zamknieciu

Też bym nie rozumiał, gdybym nie miał dwóch masek do porównania.

A co do gumowych odbojnic... nie mają nic wspólnego z tym, o czym piszę, ale dzięki. :wink:

Być może strzemię jest niezbyt właściwą nazwą... pewnie "ucho" będzie bardziej odpowiednim określeniem.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.