Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Oddam Ci moje 320d LCI (bez nowych kol, audio i kierownicy), dorzuce 20k.

Ok, idę na wymianę, oddam Ci moje 335i (bez opon, servotronica, dostępu komfortowego, podgrzewanych foteli, logic7 i navi).

:cool2:

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Oddam Ci moje 320d LCI (bez nowych kol, audio i kierownicy), dorzuce 20k.

Ok, idę na wymianę, oddam Ci moje 335i (bez opon, servotronica, dostępu komfortowego, podgrzewanych foteli, logic7 i navi).

Michał zapomniałeś napisać, że również zdemontujesz nowe turbiny ;)

Z tego co wiem Michał mógłby ewentualnie rozważyć zamianę 335i na Scirocco R. Inne kombinacje raczej nie wchodzą w grę

Opublikowano

Zawsze można się zamienić na auto, które łatwiej sprzedać....tylko dla zasady osoba, która chce się zamienić nie może dyktować warunków.

adamjttk

Przejedź się najpierw jakąś wypasioną trójką 335i e92 a później przesiądź się do swojej i sam oceń czy różnica jest warta 20kzł.

Opublikowano

Ciężko jest sprzedać teraz jakiekolwiek auto, Michał... jeśli nim nie jeździsz to wstaw je do Inchcape lub Rawskiego, biorą auta w komis i tam na pewno chętny się znajdzie... Pytałem o swoją powiedzieli że mogę za nią uzyskać w okolicach 65000zl tymczasem gdy sam wystawiam nie ma komu dać 60000zł. Ludzie po dobre samochody chodzą do salonów a skoro Twój taki jest to warto spróbować w ten sposób.

A co do ceny i utraty wartości, jeździłem przedwczoraj u Dealera 2012 F30 335i, roczny krajowy samochód 22tyś km ( syna właściciela salonu ) chcieli mi oddać za 160tyś brutto vat 23 i nawet dobrze rozliczali moje auto. Cena katalogowa takiego f30 z pakietem BSI 280tyś ( 120tyś utraty w rok! )

Jechałem tam napalony po tym jak nie wyszło z poprzednim zakupem ( w zasadzie sam zrezygnowałem z drugiej możliwości zakupu wiesz czego ) ale po jeździe próbnej nową trójką i powrocie do domu własnym autem że tak powiem dupy mi nie urwało...

Może to przez wyposażenie, tamta F30 miała uboższe ale na spokojnie analizując nie widziałem sensu dokładania 100000zł do auta które nie powoduje och, ach i za chwilę mi się znudzi.

Widziałem różnicę w przyspieszeniu i wzornictwie ale żeby ona była warta 100000zł ? Tyle kosztuje kawalerka w moim mieście... lub jak ktoś woli quad, skuter wodny, motor i na paliwo jeszcze zostanie ;) co kto lubi ale skoro nie widać różnicy to po co przepłacać...

Sądzę że warto kupić dobrze wyposażone pewne auto które ma za sobą kilka lat, takie jak Twoja 335. Co miało stracić to straciło a teraz dostarcza tylko frajdy...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dupy nie urywa a stówke na stół trzeba połozyc, wiele osób jezdzacych dobrymi e60 w ten sposób komentowało f30 natomiast chetnie zamienili by na f10
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie prosze sie nie ekscytowac czy obrazac. Wyrazilem swoja opinie, zaproponowalem wg mnie rozsadna oferte, Michal napisal co o niej mysli i tyle.. On w koncu sprzeda swoje ja kupie jakies inne i tyle.

Z mojej strony zycze autorowi watku sprzedazy auta przed zima (kazdy wie ze zima to martwy okres sprzedazy aut) bo po zimie obawiam sie ze nawet cena 79.990 nie przyciagnie potencjalnych kupcow.

Ja cisnienia zadnego nie mam na zamiane, w domu stoi tez sluzbowa Insignia z darmowa benzyna. Autem prywatnym robie 5tys km rocznie czerpiac przyjemnosc z jazdy BMW. Uwazam ze 20 tys to rozsadna kwota zeby czerpac tej przyjemnosci o 100KM wiecej :P

marcinx - 90 tys PLN kosztuje nowa Octavia (''Emejzing'') 1.8 TSI 180KM z DSG przed rabatami z 2 letnia gwarancja. Przejechalem sie i wole jezdzic dalej chociazby moim BMW. Ale nadal dziennie sprzedaje sie kilkanascie-kilkadziesiat ''emejzing'' Octavii w PL a Michala auto stoi od roku? niesprzedane. Mi to nie przeszkadza, kto bogatemu zabroni - pragne tylko zauwazyc ze rynek brutalnie weryfikuje nasze oczekiwania. I nie pomaga w sprzedazy to ze uzywamy Meguiar's, lejemy Motula i spedzamy na myjni recznej kilka h tygodniowo chuchajac i dmuchajac na auto.

arnold - BMW to ''luksus i prestiz'' (w serii 3er w sumie to prestiz tylko i dobra zabawa z R6 bo to nie klasa luksusowa). I za prestiz ludzie placa abstrakcyjne kwoty u dealera - gdy kupuja auto w salonie to czuja sie jak krol swiata albo arabski szejk (w PL, bo jestesmy wciaz na dorobku). Ale po roku (czy tym bardziej 6-7 latach i nowych generacjach) prestizu juz zadnego nie ma - zostaje tylko porzadne auto z porzadnym silnikiem ale w cenie rynkowej.

Moj kolega (zarabiajacy kilka srednich krajowych PL, nie bieduje) kupil ostatnio wersje US 328i R6 z 2007r z przebiegiem cos kolo 60 tys km. Wyposazona jak Michala bardzo bogato. Oczywiscie po przygodzie. Zaplacil 38 czy 39 tys PLN. Zrobil nia w kilka miesiecy 30 tys km, chodzi jak zegarek. I jak ja mam go przekonac do mojego 320d za 60 tys czy Michala 90tys PLN? :P Ot Polska :D

.

Opublikowano

widzę, że auto dalej nie znalazło nowego właściciela

tak jak mnie ///Michal prosiłeś wystawiłem auto w Belgii ale na początek postanowiłem wrzucić je na tutejsze forum BMW w dziale kupno-sprzedaż (sądziłem, że wśród miłośników marki będzie łatwiej o chętnego)

niedługo minie 2 miesiące od wystawienia i mimo, że oferta ma już blisko 600 wyświetleń, nie dostałem żadnego telefonu czy PW odnośnie auta :(

pora wystawić auto na portale typu polskie allegro

w razie czego będę się z Tobą kontaktował

a tak na marginesie to myślę też nad sprzedażą mojej e91 i zastanawiam się nad ceną (w auto wpakowałem grubo ponad 10kE)

Opublikowano
Bo F10 jest poprostu super samochodem, który depcze po piętach F01 jeśli jest dobrze wyposażone - za to F30 może konkurować co najwyżej z ... F20 :roll: Takie jest moje zdanie, F30 w środku jest słabiutkie, już bardziej podoba mi się E9X dobrze wyposażone.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Moderatorzy
Opublikowano

arnold- ok może podjadę do Inchcape i pogadam :)

160 k za roczną 335i to super cena, za tyle ja swoją kupiłem tylko była dwa razy starsza i miała dwa razy większy przebieg. Cena katalogowa mojej 335i była trochę wyższa, ale tak czy inaczej dostałeś wg. mnie dobrą ofertę. Utrata wartości drogich aut poraża :)

Napisz mi priv albo na FB czemu nie próbowałeś po raz drugi kupić tego "czegoś" , trochę szkoda... może wystraszyłem Cię swoją opinią nt. tego auta ? ;)

damp21plbe dzięki :cool2:

Myślę, że bardziej będzie Ci się opłacało auto przywrócić do stanu fabrycznego a części zostawić do następcy, albo rozsprzedać na aukcji.

Kolega z mforum sprzedaje swoją M3 e36 za 18kE, nawet nie wystawiał ogłoszenia w PL tylko od razu w DE, bo przecież w PL zaraz by mu napisali, że za to można kupić nową skodę z gwarancją ;)

Opublikowano
Taki mamy w Polsce rynek. Ale chyba nie jest to dziwne, że słabo zarabiający ludzie boją się wydać blisko 100 000PLN na stare auto. Ja miałem przez chwile 135i , próbowałem ją sprzedać w PL chyba przez 3 miesiące... Dzwonili tylko ludzie pytając, czy dużo pali :) Zawiozłem auto do DE i w ciągu tygodnia się sprzedała za lepsze pieniądze niż chciałem na miejscu. Jak znasz tam kogoś to może warto tak zrobić?
Opublikowano

a tak na marginesie to myślę też nad sprzedażą mojej e91 i zastanawiam się nad ceną (w auto wpakowałem grubo ponad 10kE)

Myślę, że bardziej będzie Ci się opłacało auto przywrócić do stanu fabrycznego a części zostawić do następcy, albo rozsprzedać na aukcji.

Zdecydowanie tak, ale az do stanu fabrycznego bym sie nie cofal. Tylko glupi dolozyl by ci te 10kE do ceny twojego auta ze czesci aftermarketowe. Zanim sprzedasz powyciagaj fotele, kierownice itd. Zostaw ja w stanie na tyle ladnym zeby sie wyrozniala z tlumu (splittery,...) Wtedy sprzedasz auto po dobrych pieniadzach i czesci po dobrych pieniadzach.

Co do 335i to w Austrii takie auta chodza po ok 25k Euro, wiec moze tutaj jest rynek na ktorym ktos by za to auto tyle zaplacil, ale nie wydaje mi sie ze jest popyt na takie wozy - na ulicach praktycznie tego nie ma. Jak bys mial 320d to inna sprawa. ;)

Opublikowano

Ta F30 335i jest cenowo atrakcyjna ale dziwnie skonfigurowana, oprócz silnika, nawigacji, kół 19 cali to golas.

Ale silnik N55 z nową skrzynią ZF musi jechać. I pewnie to wystarcza ;-) 5,2 s do 100 km/h

• 1 miesiąc temu...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Auto wróciło skąd do mnie przyjechało - Inchcape.

Od ponad tygodnia ani ja ani oni do mnie nie dzwonili, więc myślę że jeszcze stoi.

Ktoś się podobno interesował, jazdy próbne odbył, ale szczegółów nie znam. Będę miał chwilę w tym tygodniu to podjadę rozeznać się w temacie.

• Moderatorzy
Opublikowano

Ty masz do nich 100 km ja mam 5 km, ale widzę że Tobie bardziej po drodze niż mi ;) Chyba u nich dość często jesteś... pewnie o M męczą ;)

Dzięki za info, nie muszę dzwonić ani jechać w takim razie :)

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy
Opublikowano

Auto wczoraj zmieniło właściciela.

Długo się sprzedawało, myślałem że jakieś zaczarowane czy co... Posłuchałem (po raz kolejny) arnolda wstawiłem do Inchcape i sprzedała się chyba w niecałe 3 tyg.

Żal mi nie było, bo od jakiegoś czasu stoi w garażu następca :)

Mi zostały miłe wspomnienia z tym autem i nadal uważam że 35i to najlepszy silnik do trójki. Trochę ludziom krwi napsuła, przy czym dając mi mnóstwo radości ... ;)

Pamiątka z Torunia, nie tylko wygrała swoją klasę, ale i eMki musiały, tego mokrego dnia, przy niej klękać :D Ehh fajne powspominać :)

http://img19.imageshack.us/img19/5299/ox5d.jpg

Opublikowano

Dobrze, że w końcu udało Ci się ją sprzedać :)

Pamiątki świetne, pamiętam te nietęgie miny kierowników eMek :norty:

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
  • Moderatorzy
Opublikowano
Pamiątki świetne, pamiętam te nietęgie miny kierowników eMek :norty:

Ano :wink:

Gratuluję sprzedaży :) Nowy właściciel myślę, że będzie zadowolony :cool2:

Dzięki, też tak myślę :cool2:

o proszę... Najpierw Twoja :) a chciałem być szybszy ;) gratuluję, fajne auto w fajnej cenie :cool2: klient powinien być zadowolony

Jak sprzedaż w tym roku to i tak będziesz szybszy ;) Powinien :)

tommy80 poszedł priv.