Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Niecały rok temu umarła mi pompa wtryskowa. Udałem sie z tym do profesjalnego warsztatu który specjalizuje sie w naprawach aut BMW. Przy odbiorze samochodu mechanicy stwierdzili ze jeszcze wtrysk sterujacy wogole nie działał wiec go odłaczyli. Otoz ja nie czuje zadnej, nawet najmniej roznicy. Bunia jak chodzila pieknie, tak i chodzi do tej pory. Mozecie mi wytłumaczyc jak to jest mozliwe? I jakie mogą byc skutki dalszego uzytkowania? Przegladajac forum natknęłem sie na wiele tematow zwiazanych z uszkodzonym wtryskiem sterujacym i u kazdego były powazne objawy. Dlaczego u mnie jest wszystko ok? Zadnego dymienia, elegancko pali na zimno i na cieplo, przyspiesza perfekcyjnie! Nie wiem wlasnie czy mam tak jezdzic dalej, czy zmienic ten wtrysk. Szkoda troche wykładac 1000zl jak i tak roznicy nie bedzie.
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
A jak wrazenia po przekroczeniu 120km/h?? normalnie sie zachowuje? nie ma zadnych "zwolnien" i opoznionych reakcji na polozenie gazu?? Generalnie jego funkcje przejmuje czujnik nadajnika impulsow VP44 oraz czujnik GMP, wiec Ty mozesz nie odczuwac zmian, ale np regulacja kąta wtrysku ma lekkie opznienia w stosunku do żądanych przez ECU.
Opublikowano
A jak wrazenia po przekroczeniu 120km/h?? normalnie sie zachowuje? nie ma zadnych "zwolnien" i opoznionych reakcji na polozenie gazu?? Generalnie jego funkcje przejmuje czujnik nadajnika impulsow VP44 oraz czujnik GMP, wiec Ty mozesz nie odczuwac zmian, ale np regulacja kąta wtrysku ma lekkie opznienia w stosunku do żądanych przez ECU.

Jak wspomniałem wczesniej auto przyspiesza rewelacyjnie. Mozna powiedziec ze do tych 215 do ktorych pozwala skrzynia auto przuspiesza "jednym ciagiem". Inwestowac w nowy wtrysk czy nie? Co mi sie poprawi po wymianie? Rozumiem ze zmiana kata wtrysku bedzie bez opoznien, ale co za tym idzie? Bedzie sie jeszcze lepiej zbierał? W to troche watpie bo mam porownanie do innych 2.0d i moja przy innych to szatan.

http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
Opublikowano
[]=OO"]mam porownanie do innych 2.0d i moja przy innych to szatan

bo chyba masz auto po wirusie, wiec porownanie nie najlepsze :wink: chyba z tamte tez wzmacniane. W sumie nie ma sensu go wymieniac bo tak jak wspomnialem wczesniej jego funkcja jest przekazywana na dwa inne czujniki.

Opublikowano
Jak w ECU jest błąd to masz ograniczoną dawke paliwa + odłączony egr poczytaj mojego posta miałem to samo nowy 830 zł + sprzedać stary