Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Czy któryś z kolegów miał doświadczenie z takim komunikatem - GEAR SELECTOR FAULT?

Rozumiem że chodzi o czujnik położenia (lub wybranego przełożenia) w skrzyni automatycznej.

Komunikat pojawia się czasami w czasie jazdy i po kilku - kilkunastu sekundach znika.

Z góry dziękuję za wszelkie informacje.

Edytowane przez burmeister75
Opublikowano

Wygląda na to że to cały Gear Selector daje ciała...

Część kosztuje 2860 zł. Troszkę zabolało :)

Opublikowano

ile masz nalatane? dziwi mnie ze przy 2008 r juz takie jaja wychodza :?:

DON PEDRO - UK

http://img853.imageshack.us/img853/2999/bmwlogowallpaper300x187.jpg

Opublikowano

ile masz nalatane? dziwi mnie ze przy 2008 r juz takie jaja wychodza :?:

136 000 tyś - sprawdzone i pewne.

Jestem po telefonicznej konsultacji z Krzysztofem Sewerynem i mówi że może przeprogramowanie pomoże...

Niestety, pierwszy wolny termin u niego to za jakiś tydzień.

W piatek jadę do Inchcape i zobaczę jak oni się do tego zabiorą, trochę zaeży mi na czasie.

Jak od razu będą mnie chciali skasować za ten Gear Selector to wstrzymam się z bólami i podjadę do Pana Seweryna na Zacisze żeby mieć spokojne sumienie...

Opublikowano
problem dotyczy skrzyni 8hp z nowym typem selektora? jezeli tak, to znam podobne przypadki, posiadam tez leciutko uzywany i 100% sprawny taki selektor na sprzedaz - zainteresowany? pw
Opublikowano
problem dotyczy skrzyni 8hp z nowym typem selektora? jezeli tak, to znam podobne przypadki, posiadam tez leciutko uzywany i 100% sprawny taki selektor na sprzedaz - zainteresowany? pw

Powiedzcie mi czy ten selektor to jest związany z tym że po lifcie włączanie biegów jest elektroniczne , a nie mechaniczne ??

Opublikowano
Ja bym najpierw zaczął od wymiany softu, dopiero później jeśli problem nie ustąpi to szukał części.
Opublikowano
generalnie w opinii bmw selektor niszczą użytkownicy :) a że problem nie jest jednak ogólny, sprzedaje się taka wersja. fakt jest, że jest to delikatne i nie myśli czasem tak szybko jak kierowca - ja też bym najpierw spróbował programowania, jak nie ma mechanicznych uszkodzeń w selektorze to prawdopodobnie pomoże
Opublikowano

Witam ponownie,

Zmiana softu nic nie pomogła.

Historia zakończyła się wymianą kompletnego przełącznika zmiany biegów (cena 2760 zł) plus koszt wymiany (304 zł) plus programowanie sterowników (338 zł).

:8)