Skocz do zawartości

330Ci 2001 - 2 wersje nadkola, problem przy zakupie

flex

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, bo mam pekniete tylnie nadkole w mojej buni, chce nowe, a na allegro są dostepne 2 kształty:

http://allegro.pl/bmw-3-e46-coupe-nadko ... 14948.html

http://allegro.pl/nadkole-prawy-tyl-pra ... 84662.html

Które będzie pasowało do mojej 330Ci 2001r ? Jezeli to z drugiego linku jest do wersji po lifcie, to czy będzie pasowało do mojej przedliftowej? Uważam, że in więcej zasłania to jest lepsze.

Pozdrawiam

m5%2520edytowane.PNG

Kiedyś będzie :cool:

Ja kupowałem małe nadkole przednie zamiennik i było dobrze spasowane i w dotyku, elastyczności niczym się różniło od oryginału. Nie jest to jakaś część od której zależy bezpieczeństwo, więc jeśli wytrzymałości będą o 10% niższe od oryginału więc po co przepłacać. Nie jest to też część widoczna i mało kogo interesuje czy ma wytłoczenie BMW czy nie. Ma po prostu dobrze zastawiać otwór i tyle.

A co do poprawnego spasowania to poszukaj może na aukcjach wypisane są numery oryginału jaki zastępuje zamiennik. Lub wizualnie porównaj z www.realoem.com

Tylko też nie zawierzaj tej stronie na 100% bo czasami numery się zmieniają, kształt w rzeczywistości jest trochę inny a rysunek obejmuje np 2 czy 3 rodzaje danej części.

Oczywiście można zamówić oryginał w serwisie i będzie 100% spasowany. Warto się dowiedzieć jaka różnica w cenie oryginał-zamiennik. Przy małej różnicy warto kupić oryginał. Ja kupując małe nadkola, w cenie jednego oryginału miałem 2 zamienniki :)