Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam do was prośbę. Ma ktoś schemat kostki do komputera OBC ?

Fabrycznie mam zegarek analogowy, jednak wtyczka jest do pełnego OBC kompatybilna. Po podłączeniu, komputer nie ożył, sprawdzałem go w innej E32 która ma fabrycznie OBC i działa. Teraz muszę znaleźć przyczynę. Znalazłem takie coś: http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=108841&c=0&f=29 i mam nadzieję że uda mi się ożywić ten komputer, jednak potrzebowałbym wiedzieć który PIN jest który, bo z tego co widziałem, na kostce nie są ponumerowane. A chcę mieć pewność że wszystko robię ok.

Pozdrawiam i z góry dziękuję ;)

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam!

... jednak potrzebowałbym wiedzieć który PIN jest który, bo z tego co widziałem, na kostce nie są ponumerowane...

Na stronie, którą podlinkowałeś każdy pin OBC jest opisany, tzn. opisane są kolory przewodów dochodzących do pinów. Po tym można się zorientować który pin jest który.

pzdr

yaz

Opublikowano
Tak, ale jeden kabel jest czerwono zolty a inny zolto czerwony i latwo o pomylke, wiec chcialem miec pewnosc. No ale nic, bede sie bawil tak. Sory za zamieszanie ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zgadza się, można łatwo się pomylić i wyjdzie kicha, ale jeżeli przewód jest koloru czerwono-żółtego, to kolor czerwony będzie przeważał, innymi słowy, pasek koloru żółtego powinien być dużo węższy niż koloru czerwonego.

pzdr

yaz

Opublikowano
Na szczescie, po zdjeciu plastikowej oslonki z kostki sa ponumerowane piny. Tzn skrajne maja numerek, a reszta leci po kolei, takze problem rozwiazany ;)