Skocz do zawartości

320 d - USB zamiast zmieniarki

yarq89

Rekomendowane odpowiedzi

witam. wie ktoś może czy da się podłączyć port USB zamiast zmieniarki?? jakiś schemat? które kable do czego czy coś o ile jest to w ogóle możliwe. radio bmw business. Jeśli nie ma takiej możliwości to powiedzcie mi czy radio bmw business na płyty można zamienić z kaseciakiem bez większych przeróbek?? mam problem z ciągle zacinającą się zmieniarką (AUDIO) stąd moje chęci do zmiany czegoś...

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

transmitter taki to badziewie bo jakość słaba.

Albo kup radio które obsługuje wyjście AUX i wtedy możesz sobie podpiąć telefon albo cokolwiek co ma jacka 3.5mm albo kup sobie emulator zmieniarki za ponad 200zł i masz jacka, karty pamięci i usb w jednym.

np. takie cos

http://allegro.pl/nowa-zmieniarka-mp3-sd-usb-bmw-x5-e53-i2172446569.html

nie sprzedaje tego ani nie reklamuje tylko przykład taki.

szukam

No fajna sprawa ten emulator.

No wiadomo z transmiter ma slaba jakosc. Ale jak sie ma zmieniarke na 6 cd nie mp3 trzeba sobie jakos radzic :). I zeby jeszcze byly pieniadze na bajery to mozna sobie pozwolic hehe

pozdrawiam.

Właśnie miałem wklejać linka do allegro do tej zmieniarki ale widzę że zostałem uprzedzony. Świetna sprawa a 280zł to u ciebie flaszka niewiele więcej kosztuje :D Zapytaj tylko sprzedawcy czy w tej zmieniarce nie jest tak że musisz zmieniać nazwę każdej mp3ki dodając numer na początku. Np "Justin Bieber - Rape Me!" na "001 Justin Bieber - Rape Me!", bo z takimi się spotykałem a widzę tu takie nazwy na aukcji.

• Zasłużeni forumowicze

dla mnie muza na mp3 to porażka i wolę CD.

ale nie każdy ma audiofilskie uszy.

radio CD business wymienia się łatwo.

tylko najpierw sprawdź jakie masz z tyłu kostki.

były dwa rodzaje przedliftowe i po.

używka 100-150 euro nowe w serwisie BMW (Wwa) ok. 1200zł

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

cholerka! koledzy jednak jeszcze nie kupiłem tego transmitera bo nie wiem czy ten emulator mozna podłączyć przy zmieniarce żeby był w kieszeni wolnej (na czytnik nawigacji) auto mam 98 rok wiec pewnie okrągłe bolce. ciekawe czy wypali pomysł z podłączeniem tego w bagażniku bo po co mi to w schowku... orientuje sie ktoś jakie mam wyjścia przy zmieniarce zebym mógł kupić taki zamiennik i zeby to łatwo podłączyć. z góry wieklie dzięki :) a co do ceny to taniocha (350 zł = litr wódki u mnie)

Nie do konca masz racje kolego.. Kazda kompresja jest oczywiscie stratna bo wiadomo ze CD->MP3 jest strata jakości ale znając życie nagrywasz płyty z skonwertowane z CD->MP3->CDA.. Fakt faktem ori CD maja lepsza jakosc dzwieku ale przekonwertowane - niekoniecznie, bo kazda konwersja jest stratna.. Jeśli twoje ucho jest az tak wrażliwe to nie widze problemu nagrania na karte pamięci/SD nie konwertowanych plikow i jakosc bedzie lepsza :mrgreen: .. Zależy to również od jakosci sygnału przesyłanego z odtwarzacza do wzmacniacza.. Jesli jest to trasmiter bezprzewodowy to sygnał jest słabszy i wtedy odczuwalne jest pogorszenie dzwieku, jednak w przypadku odtwarzaczy CD i odbiorników kablowych nie ma znaczącej różnicy.. :)

Ja posiadam kaseciaka z opcja na rozbudowe z wykorzystaniem xcarlink'a i tak sie zastanawiam nad kupnem.. przed zakupem trzeba sprawdzic czy dane radio obsługuje dodatkowe moduły i wyprowadzenia na kostkach..

• Zasłużeni forumowicze

Nie do konca masz racje kolego.. Kazda kompresja jest oczywiscie stratna bo wiadomo ze CD->MP3 jest strata jakości

to jak nie mam racji? :mrgreen:

ale znając życie nagrywasz płyty z skonwertowane z CD->MP3->CDA.

to nie znasz życia. na co dzień mam doczynienia z dźwiękiem i dla siebie tylko z PCM korzystam.

Fakt faktem ori CD maja lepsza jakosc dzwieku ale przekonwertowane - niekoniecznie, bo kazda konwersja jest stratna.

a zamiast się powtarzać i być za a nawet przeciw mógłbyś polskich znaków zacząć używać :D

dla mnie jakość mp3 jest zadowalająca ale z transmitera to raczej odpada. muszę dorwać coś co podłącze w bagażniku tylko że nie znam sie na tych wtyczkach za bardzo i na grzebaniu w kablach... chciałbym kupić coś co podłącze np. zamiast zmieniarki w bagażniku bez przerabiania kabli czy szukania innych wtyczek czy czegoś podobnego... najwiekszy problem w tym ze sie na tym nie znam :duh: może ktoś potwierdzić kompatybilność urządenia (z allegro) z moim sprzętem? na aukcjach są schematy podłączenia ale chyba trzeba podłączyć pod radio więc albo będę musiał kupować jakieś przedłużacze albo mieć to urządzenie w schowku czego chce uniknąć. bądź co bądź szkoda płacić 350 zł jeśli później nie będzie działało albo nie będę wiedział jak to przerobić :mad2:

Emulator musisz mieć raczej przy radiu w schowku bo masz szybszy dostęp do karty pamięci i Pendka na USB.

Mnie osobiście zastanawia sterowanie tym urządzeniem - schemat jest chyba poglądowy... Sterowanie zmieniarką odbywa się pinem 7 _ I-Bus OBRAZEK w dużym złączu, a nie małą wtyczką...

W małej jest tylko sygnał audio ze zmieniarki do wzmacniacza w radiu.

Pozdrawiam SIEKIER'A

:twisted:

• Zasłużeni forumowicze

masz kabel od zmieniarki taki jak ten dolny?

dolny zestaw - kabel do starszego radia z okrągłymi pinami.

górny zestaw - kabel do radia nowej generacji z płaskimi pinami (po lifcie)

zobacz jaką kostkę masz w zmieniarce w kufrze?

jak taką to pasuje bez wyciągania radia:

http://www.maintronic.de/images/stories/produkte/audio/cp600bmw/maintronic_CP600_BMW_back_300px.jpg