Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podobno "Radom" (wymowa: rhaddym) to po szwajcarsku serdeczne, ciepłe pozdrowienie, coś jak "czeszcz kolega chocz dobry auto dla czebe". No lubią nas chłopaki po prostu, a że nie mogą całego kraju uszczęśliwić, to się na Radomiu skupili i tam przekazują, w celach charytatywnych (coś jak nasz 1% podatku) igiełki 540, 10-letnie ale ledwo dotarte 320D itd.
Opublikowano
Ze Szwajcarem jest o tyle prosto, że powinno sie udać zdobyć informację z serwisu który opiekował się autem o jego historii ....prawda często bywa bolesna. Lepiej oczywiscie dowiedzieć się przed zakupem.
Opublikowano
Ze Szwajcarem jest o tyle prosto, że powinno sie udać zdobyć informację z serwisu który opiekował się autem o jego historii ....prawda często bywa bolesna. Lepiej oczywiscie dowiedzieć się przed zakupem.

Pod warunkiem, że jest KS. Gdyby jakimś cudem okazało się że jest, trzeba obadać czy nie lewizna.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
na pewno handlarz który je sprzedaje.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Wygląda dobrze ale to zawsze Radom i handlarz byłem kiedyś w Radomiu i nic się nie zgadzało z opisem i zdjęciami :D

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano
Ja nie wiem, oni w tym Radomiu produkują auta ze Szwajcarii? :roll:

Prawie zgadłeś, bo z tego co przywożą a pózniej rekonstruują, można nazwać produkcją.

Opublikowano
Wygląda dobrze ale to zawsze Radom i handlarz byłem kiedyś w Radomiu i nic się nie zgadzało z opisem i zdjęciami :D

Nie ma reguły.

Kolega pojechał, wsiadł, przejechał się, zapłacił, wrócił do domu. Na miejscu zmierzyłem mu samochód miernikiem - wszędzie 120-140 um. Od spodu wszystko ok. Przejechał 10k nic nie odpadło, nic się nie urwało, nic się nie zepsuło, Wszystko ok. Sam w temacie samochodów jest zielony, nawet nie oglądał z zewnątrz bo jak powiedział nie zna się to po co ma udawać. Jeździło lepiej niż jego poprzednie auto więc kupił,

Ja oglądałem 1 samochód 5km od Radomia, wszystko to co w aukcji okazało się prawdą w rzeczywistości.

Opublikowano

Nie ma reguły.

Kolega pojechał, wsiadł, przejechał się, zapłacił, wrócił do domu. Na miejscu zmierzyłem mu samochód miernikiem - wszędzie 120-140 um. Od spodu wszystko ok. Przejechał 10k nic nie odpadło, nic się nie urwało, nic się nie zepsuło, Wszystko ok. Sam w temacie samochodów jest zielony, nawet nie oglądał z zewnątrz bo jak powiedział nie zna się to po co ma udawać. Jeździło lepiej niż jego poprzednie auto więc kupił,

Ja oglądałem 1 samochód 5km od Radomia, wszystko to co w aukcji okazało się prawdą w rzeczywistości.

O model, rocznik, tym bardziej o cenę nie pytam, bo zapewne nie pamiętasz :mrgreen:

Opublikowano
Jeździło lepiej niż jego poprzednie auto więc kupił

woow niezłe kryteria. Już wiem czym kierują się ludzie kupujący te ulepy :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeździł zaporożcem to teraz mu lepiej :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Druga dla mnie wygląda bardzo fajnie = oryginalnie. Bez zbędnych przeróbek, mpakiet cały wygląda na oryginalny - pojechałbym ją zobaczyć na Twoim miejscu gdybym szukał takiego auta - większość 540-stek na allegro to szroty. Oczywiście przebieg dyskusyjny jak zwykle zresztą.

Powodzenia

Tak sobie z ciekawości przeglądnąłem allegro i ta mi szczególnie się podoba - super wyposażona:

http://allegro.pl/bmw-seria-5-e39-540ia-ii-wlasciciel-garazowany-i2181073393.html

Opublikowano
Druga dla mnie wygląda bardzo fajnie = oryginalnie. Bez zbędnych przeróbek, mpakiet cały wygląda na oryginalny - pojechałbym ją zobaczyć na Twoim miejscu gdybym szukał takiego auta - większość 540-stek na allegro to szroty. Oczywiście przebieg dyskusyjny jak zwykle zresztą.

Powodzenia

Tak sobie z ciekawości przeglądnąłem allegro i ta mi szczególnie się podoba - super wyposażona:

http://allegro.pl/bmw-seria-5-e39-540ia-ii-wlasciciel-garazowany-i2181073393.html

ciężko było ustawić przebieg po zmianie zegarów ?

Kamil
Opublikowano

Powodzenia

Macie rozkodowany VIN: Art.

Wartość

Numer podwozia WBADN61060GG85522

Kod typu DN61

Typ 540I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M62/TU

Pojemność skokowa 4.40

Moc 210

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BIARRITZBLAU METALLIC (363)

Tapicerka SOFTLEDER/GRAU (N9TT)

Data prod. 1998-10-06

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S288A LT/ALY WHEELS Obr. BMW, st. le. spr. krz. 29

S302A ALARM SYSTEM Instalacja alarmowa

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S339A SATIN CHROME Shadow-Line

S352A DOUBLE GLAZING Pod. oszklenie izolacyjne

S401A SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny elektryczny

S416A SUNBLINDS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S456A COMFORT SEATS, ELECTRIC. ADJUSTABLE Fotel komfort z pamięcią

S464A SKIBAG Worek na narty

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S602A ON-BOARD MONITOR WITH TV Monitor pokładowy z TV

S629A CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S670A RADIO BMW PROFESSIONAL Radio BMW Professional RDS

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S677A HIFI SYSTEM PROFESSIONAL System HiFi Professional DSP

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S438A WOOD TRIM Wersja z drewna szlachetnego

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S540A CRUISE CONTROL Tempomat

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

Składanie Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S415A SUNBLIND FOR REAR WINDOW Roleta przeciwsłoneczna tylna

S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S488A LUMBAR SUPPORT DRIVER/FRONT PASSENGER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

Swoją drogą chyba wszystko się zgadza z VINem.

Opublikowano

Powodzenia

ciężko było ustawić przebieg po zmianie zegarów ?

Mimo tego auto rzetelnie opisane i sfotografowane, jak na warunki allegro nieźle.

• 3 lata później...
Opublikowano (edytowane)
Ja oglądałem te BMW i niestety po przejechaniu około 4 kilometrów silnik wypluł pół płynu chłodzącego. - Resztę sobie dopowiedzieć lub dopisać. Chodzi mi o te Bmw pod tym tytułem na aledrogo.pl - BMW E39 540i@286KM@FULL OPCJA@ZE SZWAJCARII!!!! Edytowane przez robert74-gbh