Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie , mam takie pytanie na co zwrocic uwage przy kupnie tego auta ? Przymierzam sie do zakupy takiej bemki , nie stety niemialem wczesniej wiekszej stycznosci z tym samochodem , pare razy mialem okazje sie tym przejechac i mnie strasznie nakrecilo to autko , obecnie posiadam lagune 2 1.9dci . Troche zabralo czasu uzbierania sumy 40tys , mam nadzieje ze za te pieniadze kupie cos pozadnego w roczniku 2005 a moze i 2006 sie cos znajdzie , niechcial bym tych pieniedzy wyrzucic w bloto wiec prosze o rady co nalezy sprawdzic przed kupnem takiego cacka ... Zamierzam sie bujnac do jakiegos elekto-mechanika sprawdzic na kompie jak tam z doladowaniem turbo i wogole , ale byl bym wdzieczny rozniez o jakies podstawowe rady co i jak ... Pewnie nie jednego z was rozwali te "glupie" pytanie , no ale coz ... czy te auto jest na pasku czy lancuchu ? , co nalezy odrazu po kupnie wymienic filtry , olej .... ? Prosil bym o pomoc z gory dziekuje
Opublikowano

No to jeszcze doskładaj 10-15 tyś . zł i wtedy może coś dobrego z tych roczników znajdzesz. :?:

Temat powielany kilkakrotnie - kłania się opcja szukaj .....

viewtopic.php?f=44&t=178080

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Tak jak napisał kolega amsat. Za 40 tys to jednak leleczki nie znajdziesz chyba ze niemcy. ALe dolicz oplaty ok 3tys za poj do 2 litrow .
Opublikowano

W niemczech tym bardziej nie znajdzie dobrego auta za 40 tys.zł. Ja ci proponuje żebyś się nie pchał w bmw bo nawet jeśli ci się uda kupić jakiś fajny egzemplarz za powiedzmy sobie 45 tys.zł to warto mieć w zapasie troszkę gotówki chociażby na ubezpieczenie i jakieś drobne naprawy.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Ewentualnie E46 .Ale sadze ze golasa z E90 moze by i znalazl. + 5 na wlozenie i bedzie latał :)
Opublikowano
Szkoda wydawać to co uzbierałeś bo nie będziesz zadowolony z zakupu - ani pewne ani dobrze wyposażone nie będzie E90 które kupisz za 40k.

Footer-Smallest.jpg

Sprzedam licznik HIGH do E9x i E8x.

Opublikowano

Koledzy a co sadzicie o tych modelach , po szukaniu chodzby na otomoto jest pare fajnych autek w cenie do 40t

1.http://otomoto.pl/bmw-320-320-d-clima-alu-C22364980.html

2.http://otomoto.pl/bmw-320-C23046841.html

3.http://otomoto.pl/bmw-320-163km-xenon-skora-m-pakiet-C22827019.html

Co sadzicie o tych autach , troche sie przestarszylem tym ze nic do 40 nie znajde , bo bardzo mi sie podoba ten model , no ale wlasnie dla tego siegam po wasze rady i porady :)

Opublikowano

Jak dla mnie przebiegi nierealne zupełnie , może ta trzecia warta obejrzenia ale wszystkie bez Idrivea i bez xenonów .

Ta pierwsza ma przebiegu ze 300k. km lub więcej - popatrz na kierownicę - wytarta z lewej strony i środek już po przejściach .

Ogólnie nie wierzę w przebiegi 60 - 100k km. w autach diesla z 2005 r. :nienie:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

kolego właściwie jak ja ogłosiłem moją to mnie koledzy z forum wyśmiali ,że za drogo a jednocześnie twierdzą ,że nie kupi się tanio dobrej wersji - więc są sprzeczności :8)

jednakże kupno jakiejkolwiek e90/91 za ok 40 tys to duże ryzyko, z tych ogłoszeń co przedstawiłeś to straszna bieda te 3 , za taką cenę to przeważnie są firmowe auta z zerowym wyposażeniem i przebiegami po 400 tys cofnięte na 150 tys - i tak właśnie te linki wyglądają . Moja ma przebieg 190 tys i wnętrze jest idealne wiec jak coś jest mocniej zużyte w środku to zakładaj cofanie licznika. Z doświadczenia wiem ,że dobre auta na zachodzie europy sa droższe niż w Polsce dlatego też dziwne jest to, że tu tak tanio chodzą ale tak właśnie wygląda polski rynek przez szroty inne dobre auta tracą więcej na wartości. Nikt nie da wiecej za zadbane z pewną przeszłością skoro może nabyć auto marzeń o 15 tys taniej, takie realia.

Ja bym kupił na twoim miejscu Forda Mondeo od 2007r czarnego w bogatej wersji za ok 40 tysi , jest duuuzo większy i znacznie łatwiej wybrać zadbany model w tej cenie, nie wspominając o super pakietach wyp. np wersja kombi Titanum z czarnymi szybami, z navi , podgrzewana szybą , siedzeniami itp niż golasa BMW. Ja na następne auto właśnie kupię Mondziaka 2.5 T lub te nowe 2.0 T. No chyba,że będzie mnie stać na nową 530i w bogatej wersji :D

Dodatkowo jak kupisz Bumę w dieslu obojętnie za jaką kwotę to musisz mieć jeszcze kilka tysi na różne niespodzianki- poczytaj forum i zobacz z czym się boryka ten model.

Opublikowano

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

Opublikowano

ta 1 z linka wyglada na zmęczoną :)

a ta z ostatniego linka to ma duuuzy przebieg - siedzenie kierowcy wyglada na zmaltretowane i dodatkowo ma naową prawą lampę i nadkole od srodka połamane wiec pewnie miała jakas przygodę.

Ta "cupeta" wygląda nieźle i ta z pierwszego linka też.

kurna naprawdę nie wiem dlaczego dla tego znaczka ludzie wybierają zaniedbane egz. za taka kwotę można mieć świeże zadbane auto innej marki z dobrym wyposażeniem. Na BMW się świat nie kończy :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do oceniania aut z aukcji jest inny dział forum i tam przenoszę ten wątek!

Autorowi tematu proponuję następnym razem zapoznać się z opcją szukaj zanim coś napisze na forum. :nienie:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
W niemczech tym bardziej nie znajdzie dobrego auta za 40 tys.zł. Ja ci proponuje żebyś się nie pchał w bmw bo nawet jeśli ci się uda kupić jakiś fajny egzemplarz za powiedzmy sobie 45 tys.zł to warto mieć w zapasie troszkę gotówki chociażby na ubezpieczenie i jakieś drobne naprawy.

Pzdr

Za 10 000€ moze bym swoje E91 sprzedał :D :mrgreen:

icon4.png
Opublikowano

Pod koniec roku 2011 kupiłem swoją E90 - cena 40 tyś ale nie był to samochód z ogłoszenia tylko jak to się mówi "po znajomości".

Dołącze się jednak do przedmówców - za te pieniądze z ogłoszeń ogólno-dostępnych nie kupisz nic ciekawego.

Że już o pakiecie startowym nie wspomnę, a w moim przypadku wyglądało to tak:

* Ubezpieczenie, rejestracja - 3,200 zł

* Olej, filtry, klocki, płyn hamulcowy, wycieraczki, itp. - 2,000 zł

* Naprawa navi, mapy, aktualizacja softu - 800 zł

... A chciałbym jeszcze kupić nowe letnie opony 2,000 zł i strzelić polerowanie za 1,500 zł.

Podsumowując: z Twoim budżetem lepiej sobie odpuść lub dozbieraj jeszcze trochę.

Opublikowano

Pzdr

Za 10 000 moze bym swoje E91 sprzedał :D :mrgreen:

A ja nawet za 15.000 € bym swojej nie sprzedał :mrgreen: bo jest suuuper i nie ryzykowałbym kupna drugi raz , gdyż mimo sprawdzenia i kilku miesięcy poszukiwań odpowiedniego auta i tak miałem serce w gardle czy bedzie wszystko z nową Bunią w porządku . Na kilka lat tego stresu mi wystarczy i szybko nie zmienię auta patrząc na te bomby zegarowe w róznych ogłoszeniach motoryzacyjnych .

Proponuję poszukaj na Autohus .de

http://www.autohus.de/cms/cardb/form.php?go=sl&cl=0&screen=&csSortOrd=A&make=110287&model=BMW+3er&fzgart=Kombi&power=2&standort=999&csSortFld=T&next=-13&maxrows=40&last=13#_t

Opublikowano

Do "amsata" od nierealnych przebiegów.

Moja 318d od nowości w moich rękach 03.2006r. zrobiona u "ROGALA" na 167KM i 357Nm.ma najechane 59 tys.km.

W związku z tym jest jedyna i bezcenna , bo ma 6 lat a mechanicznie to prawie nowe BMW.

Jakbym chciał sprzedać to kto w to uwierzy? Już wiem ,że Ty nie.

I myślę , że nie tyko Ty.W związku z tym myślę że będzie mi jeszcze długo służyła bo ten przebieg to znam tylko ja i ona.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pewnie ,że nikt Ci nie uwierzy bo takie egzemplaże w 99% są poflotowe itp. z przebiegami po ok. 200k.

Gdybyś sprzedawał i udokumentował przebieg oraz po sprawdzeniu w ASO byłoby wszystko ok. to pewnie bym ją kupił ale kto sprzedaje auto z takim przebiegiem . :nienie:

Za duża utrata wartości w stosunku do przejechanych kilometrów . Jeżdzij kolego szczęśliwie gdyż jeszcze trochę musisz nakręcić na licznik :lol:

W tych linkach są uta z przebiegami mało realnymi w porównaniu do stanu auta . Twóje auto to wyjątek :cool2:

Pozdr.

Opublikowano
Kurde czytajac , co piszecie naprawde zaczelem sie obawiac , i chyba narazie odpuszcze troche jeszcze dozbieram , bo jestem napalony na ten model , strasznie mi sie podoba , wsumie mondeo 2008 tez fajnie sie prezentuje ale tylko zewnatrz bo w srodku juz jest lipa ... No nic trzeba przycisnac pasa i dalej zbierac :( wielkie dzieki panowie za info , musze sie przyznac ale chyba uratowaliscie i moj dorobek hehe wielkie dzieki jeszcze raz : P POZDRAWIAM
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

poza tym ten model jest obleśny.

kierownicę w golasie masz jak w oktawii.

straszna lipa.

po lifcie uchodzi już bardziej.

chyba że po prostu zależy Ci na nowszej technologii.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Dodam jeszcze "3grosze".

Przestańcie wierzyć bezgranicznie w różne "kwity", książki serwisowe,i dane z ASO.Ktoś, kto chce Was "walnąć w poroże" przy sprzedaży auta załatwi dokładnie wszystko czego potencjalny kupiec oczekuje.

I to nie fałszowane a w pełni oryginalne.I dotyczy to dowolnej marki auta.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pzdr

Za 10 000 moze bym swoje E91 sprzedał :D :mrgreen:

A ja nawet za 15.000 € bym swojej nie sprzedał :mrgreen: bo jest suuuper i nie ryzykowałbym kupna drugi raz , gdyż mimo sprawdzenia i kilku miesięcy poszukiwań odpowiedniego auta i tak miałem serce w gardle czy bedzie wszystko z nową Bunią w porządku . Na kilka lat tego stresu mi wystarczy i szybko nie zmienię auta patrząc na te bomby zegarowe w róznych ogłoszeniach motoryzacyjnych .

Proponuję poszukaj na Autohus .de

http://www.autohus.de/cms/cardb/form.php?go=sl&cl=0&screen=&csSortOrd=A&make=110287&model=BMW+3er&fzgart=Kombi&power=2&standort=999&csSortFld=T&next=-13&maxrows=40&last=13#_t

Mi mojej tez szkoda-dbam o nia aby sluzyła ;) az zona zazdrosna jest ze auto na pierwszym miejscu-ale zawsze sie marzy nowszy model :mrgreen: ....

no zony to nie dotyczy oczywiscie :)

Nawiazałem tylko do tego ze z Niemiec mozna kupic zadbane auto za 10 000€ :D :cool2:

icon4.png
Opublikowano

Gdyby auto miało jednego właściciela po szczegółowych oględzinach byłbym w stanie uwierzyć w 60tys. przebiegu, ale zdarza się to mega rzadko i wtedy cena jest również odpowiednia. Może i kupisz zadbane za 41 tys. w niemczech, ale będzie to golas, a do tej ceny spokojnie trzeba doliczyć 5 -7 tysięcy.

Pzdr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

tak jest.

za 10-11 tysi golasek z początku produkcji jest.

1500zł przywózka, 1000 rejestracja i z 2 tysie akcyzy.

nie licząc kosztów na miejscu.

chyba że w ciemno na 1 dzień ktoś jedzie to nie wyda na % :mrgreen:

ale tak jechać z nożem na gardle że trzeba coś kupić to lipa.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Dodam jeszcze "3grosze".

Przestańcie wierzyć bezgranicznie w różne "kwity", książki serwisowe,i dane z ASO.Ktoś, kto chce Was "walnąć w poroże" przy sprzedaży auta załatwi dokładnie wszystko czego potencjalny kupiec oczekuje.

I to nie fałszowane a w pełni oryginalne.I dotyczy to dowolnej marki auta.

Pozdrawiam.

W te bajki chyba nikt kto choć trochę ma pojęcie o motoryzacji nie wierzy.

Było o tym kilkanaście tematów na tym forum .W dzisiejszych czasach wszystko jest do podrobienia nawet dolary , które niby nie można podrobić :mad2:

W BMW jest kilka miejsc ( zapisów ) stanu licznika( najpewniejszy w/g kluczyka gdyż najtrudniej go programować w garażu :lol: ) i również wszystkie można odpowiednio fałszować dlatego każdy kto kupuje auto używane powinien podchodzić do niego z dystansem i sprawdzić na wszelkie możliwe sposoby . Za cieżko człowiek pracuje aby wydać oszczędności na złom i nabijać kasę zwykłym oszustom , których niestety na Naszym rynku motoryzacyjnym pełno :cry2: