Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegos czasu z nawiewów zaczęło mi smierdziec spalinami i do tego dziwnie gwizdze mi turbina? czy kolektor do wymiany? pytanko czy da sie go na jakiś czas zespawać? a jak wymiana to jaki kolektor szukac szyszałem o zeliwnym? moze od innego modelu bmw pasuje?
Opublikowano
Witam. Jeżeli czuć spaliny w kabinie to najprawdopodobniej może to być kolektor wydechowy. Słyszałem, że bardzo dobrą opcją jest właśnie kupić i włożyć kolektor od E39, który jest żeliwny, tylko uważaj, żeby nie kupić od 2,5tds, bo nie pasuje. Jeżeli chodzi o spawanie to zależy jak duża jest dziura. Niektórzy próbują spawać choć według mnie jest to metoda ewentualnie na chwilę dopóki nie kupi się nowego kolektora. Pozdrawiam
Opublikowano
mam pytanie odnosnie uszczselki tej cos idzie miedzy turbine a koletor. mam zamiar wymienic kolektor na zeliwny(mam juz klolektor i uszczelki do gloiwcy, te ostatnie sa takie same w E39 i w E60) ale nie wiem czy kupic uszczelke, ta co idzie do turbiny, z E39 czy z E60 (bo widze maja inne nr)???
Opublikowano
Według mnie oby dwie uszczelki będą pasować, ale dobrze by było przeczytać opinie innych forumowiczów, gdyż mogę się mylić.