Skocz do zawartości

520 24v strzela na gazie

jozo353

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, posiadam e34 z silnikiem 2.0 24v. Problem polega na tym że na wolnych obrotach silnik pracuje na gazie równo, ale przy gwałtownym dodaniu gazu strzela, zaś po przekroczeniu 2tys obrotów i gwałtownego dodania gazu już nie strzela. Mam zamontowanego blosa i filtr stożkowy(juz tak kupiłem), co może być przyczyną?.

Prosze o pomoc i z góry dzieki

Filtr stożkowy się nie nadaje pod palnik. Sam już sobie na to odpowiedziałeś pisząc, że przy gwałtownym dodaniu gazu nie strzela. Wniosek z tego taki, i to nie od dzis wiadomo, że odpowiednie podcisnienie nie może się wytworzyć. Mieszanka gazu z powietrzem zamiast wypalić w komorach wybucha zanim trafi właśnie tam.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Tak jak Ci napisał marbie stożek pod blosa nie bardzo to działa.Masz ubogą mieszankę przy gwałtownym wciśnięciu gazu.Na orginalnym filtrze podciśnienie będzie większe i mniejsze prawdopodobieństwo strzału.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• 2 tygodnie później...

nie bedzie!

wypieprz to wszytko i wstaw porzadna sekwencje jak chcesz jezdzic i miec BMW,

a jak chcesz sie uzerac i klac to kombinuj dalej -> twoj wybor, koniec koncow albo sprzedasz auto, albo zalozysz sekwencje :)

patrzac po ilosci postow zaczynasz swoja przygode z ta marka,

wiec radze Ci zaczac sluchac rad starszych stazem kolegow a nie sie irytowac, i troche pokory bo to Ty prosisz o pomoc, i to nie ja mam chujowa istalacje pod maska

• Zasłużeni forumowicze

Jedynie sekwencja daje gwarancje że nie pierdyknie.Ja bym został przy blosie jak na razie nie masz kaski na sekwencje,tylko trzeba załozyć orginalną puche i możesz zastosować pewien patent,podobno działa;

viewtopic.php?f=115&t=175783

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Zasłużeni forumowicze
ja u siebie strzały LPG zniwelowałem praktycznie do 1 % i to w bardzo łatwy i tani sposób.. mianowicie przed zgaszeniem auto przełączam na PB na 2 sekundy i wtedy gaszę auto. odkąd tak robię to ani razy mi nie strzelił, chodź zdarzyło się ze 2-3 razy, ale to zapomniałem na PB przełączyć.
http://img571.imageshack.us/img571/2675/57735638496931821246812.jpg

@kwk22 mi m20 też nigdy nie strzeliło chociaż chodziło fatalnie. Też zawsze gasiłem auto na Pb.

@Piotr520 W obu moich silnikach to mam. Myślałem, że to montuje się jako standart przy IIgen ;). Jakby co to mogę jedno odstąopić za pare złociszy, ale blaszka jest trochę powyginana, bo poprzedniemu właścicielowi tak walło, że przepchało ją na drugą stronę. Zamiast chronić filtr, blokowała dostęp powietrza.

Często jeżdżę Passatem B3 na wykończeniu. LPG II gen, auto ogólnie w stanie fatalnym. Jakieś 6lat jeździ bez wkładu finansowego, bierze wodę, przez pękniętą uszczelkę, ale zawsze pali i jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby strzelił ;)

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Wrące i ja 3 grosze.

1. Miałem BMW na 1 generacji gazie -> postawa świece kable i kopułka! NOWE I NIE NAJTAŃSZE (Sentech odpada) I nie będzie strzelać.

2. Blos ja miałem w Mercu i miałem słabe kable i strzały / Kolega miął Blosa w BMW i BARDZO chwalił razem ze spadkiem spalania. (Zapewne kabli nie miał "Iskier")

3. Obecnie mam sekwencje, polecam ale to inna szkoła jazdy. (czyt. ceny)

Nie warto pytać co zrobić ze strzałami jak się nie przeczyta 1ego punktu.

• 2 miesiące temu...
witam przed chwila się zalogowałem na waszym forum i mam problem z moim bmw mam zwykły gaz i mi strzela ustawiłem po swojemu i już jest lepiej ale nie mogę dodać gwałtownie gazu bo strzeli muszę po woli dodać i wtedy jest dobrze założyłem stożek ale nie wiem czy to dobry pomysł i jest to samo pomożecie

Stożek nie nadaje się do gazu! Wywal go i wstaw ori filtr. Zwykły gaz czyli śruba? Jedź do gazownika niech Ci ustawi wg składu spakli, a nie baw się sam. Ja zapłaciłem 20zł, a silnik pracował niebo lepiej i palił dużo mniej.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321