Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wczoraj mialem niemila sytuacje czekajac na dziewczyne auto na wolnych obrotach zapalila sie niespodziewanie kontrolka silnika, po zgaszeniu go i odpaleniu dalej swieci.

Dodam ze auto pracuje normalnie i nie widac zadnych niepokojacych rzeczy

Jest weekend i nie mam mozliwosci sprawdzenia kompem:) zaczne jutro

mam nadzieje ze to nic powaznego bo auto mam dopiero 1 miesiac:(

ps. jaki interface kupic na allegro zeby bylo mozna kontrolowac elektronike auta itp. poniewaz macie wieksze doswiadczenie w tej sprawie

bede wdzieczny za podeslanie linka z allegro itp

Opublikowano

witam ponownie

chialbym troszke wiecej napisac o moim przypadku i chcialbym siegnac waszej opinii mianowicie:

bylem u dobrego elektro-mechanika zw zwiazku z moja kontrolka silnika po podpieciu okazalo sie ze problem jest z vanosem oraz kolektor ssacy (za mala mieszanka) powiedzial ze to wina klapek

na temat vanosa mowil ze trzeba go wyciagnac ewentualnie cos tam wymienic i bedzie dalej sprawny, na temat klapek mowil o czyszczeniu- mial racje w tym co mowi???

moj problem polega na lekkim przydlawieniu sie silnika przy zmianie biegow i przy gwaltownym dodawaniu gazu

czasami ma delikatne wahniecie obrotow i po wlaczeniu klimy obroty spadaja na 500 i po 2 sekundach wracaja do normy

czy te dolegliwosci sa spowodowane vanosem i kolektorem???

\

dziekuje za info i pozdrawiam

Opublikowano
Kolego wywal te klapki z kolektora one moga narobic ci niezlego bigosu ( dosc duzo jest o tym na forum)
Opublikowano
Kolego wywal te klapki z kolektora one moga narobic ci niezlego bigosu ( dosc duzo jest o tym na forum)

Przecież to benzyna

• Moderatorzy
Opublikowano

Zasady dotyczące pisania na forum

1. Zakładając nowy wątek pamiętaj, że tytuł musi jednoznacznie i jak najdokładniej naprowadzać na treść oraz model samochodu, o którym mowa.

Wątki o tematach typu „pomocy”, „problem” itp. będą usuwane z forum, a autor otrzyma ostrzeżenie.

No i popraw pisownię!!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.