Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problem z bmw e34 525i m20b25 otoz samochod pokazuje mi duze spalanie na ekonomizerze i na benzynie wkreca sie ale tylko jak pomalu dodaje gaz delikatnie to wkreca sie nawet do 6,5 tys a jak tylko gwaltownie depne gaz do deski to odrazu spadaja obroty do 0 i gasnie na gazie mam to samo z tym ze na gazie wkreca sie tylko do 2 tys za mocno wcisne gaz i gasnie gaz 2 generacja z blosem brc i moje pytanie bo widzialem ze silniczek krokowy do wymiany oraz guma od przeplywki jest sklejona tasma szukac tu przyczyne czy cos jeszcze moze byc winne ? bardzo prosze o pomoc. moze ktos z okolic tczewa i by pomogl
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja bym szukał przyczyny w układzie zapłonowym,czujnik wału cewka(ale raczej czujnik wału).Świadczy o tym spadająca wskazówka obrotomierza brak sygnału z czujnika wału.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
a ten impulsator musi byc ? bo jest odlaczony i teraz jak jechalem to bylo cos takiego ze jade mam gaz do 2 tys oborty elegancko potem przygasa i gaz wcisne do dechy i odrazu lapie moc i ciegnie go dobrze i spala mi dosc duzo bo z 20 litrow paliwa ehhh co to moze byc ? i dodam ze tam jest jakos przeplywomierz przerobiony z takiego kwadratowego na taki okragly
Opublikowano
Na początek sprawdź szczelność układu dolotowego. Odłącz sondę i zobacz jak wkręca się na PB.
Opublikowano
a od kiedy tak Ci sie dzieje ?? Sprawdz tez czy Ci pasek czasem nie przeskoczył o 1 zabek . Ale z tego co piszesz to wydaje sie ze auto dostaje za duża dawke paliwa której nie jest w stanie przepalić i tu moze byc problem spowodowany brakiem oryginalnego przepływomierza lub przestawionym rozrządem . Chociarz bardziej obstawiam rozrzad bo objawy masz zarówno na lpg jak i na pb , a uszkodzony przepływomierz przy instalacji lpg z mikserem jak i blosem nie przeszkadza , jedynie na pb .
Opublikowano
problem z lpg rozwiazalem nie bylo gazu poprostu heh na lpg obroty trzyma ladnie nic sie nie dzieje takiego wiec zostaje tylko pb sprawdze jeszcze ile pali na lpg
Opublikowano
na lpg jezdzi ok spala mi 17 lpg to jest dobry wynik ? na benzynie kuleje i faluje troche i ma cos takiego ze dopiero jak dam gaz do deski to na benzynie zalapie pozatym wyglada ok jak narazie
Opublikowano

17 litrów LPG to trochę za dużo. Moje M20-stki paliły 12-15.

Przyczyn falowania lub "kulenia" na benzynie może być z tysiąc :roll: warto o tym poczytać na forum jest sporo tematów.