Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chce zrobić sobie tapete na pulpit

Chciałbym zobaczyć dokladnie jak to wyglada, szczegolnie z boku, bo na tych fotkach niedokladnie widac te felgi. Sam sie nad takimi zastanawiam ;)

Opublikowano

Takich felg na allegro nie dostanesz chyba ze na ebayu , te wszystkie na alegro maja proste ramiona i nie sa wklesniete jak moje :norty:

http://desmond.imageshack.us/Himg842/scaled.php?server=842&filename=13072011949.jpg&res=medium

Opublikowano
Taaa, troszkę" wioskowate"... :duh: ale jak lubisz, cóż o gustach się nie dyskutuje. Ja by nie kupił, za bardzo walą po oczach. Nie są eleganckie, taki agrotuning, jak białe lampy i świecące diody pod samochodem :mad2:
Opublikowano
a ja wkońcu kupiłem takie jak kolega sebek :) są bardzo ładne, agresywne takie jakby, teraz tylko posprzatać w garazu i mozna wjezdzać i montować :)
Opublikowano
właśnie zaczełem zakładac jedno koło by zmierzyć jakie dystanse dokupić gdyż moje kółeczka to przód 9 a tył 9.5 cala wszystkie ET 38 wiec tak jak posłuchałem wielu opinni bede musiał dać ok.20mm dystanse. i teraz zaczyna się pytanie, dokąd rant felgi moze wystawać maksymalnie? Po załozeniu koła bez dystansu gdy auto stoi stabilnie na ziemi rant felgi jest tak jakby równo z wewnętrznym rantem nadkola (mowa oczywiście o górze nadkola). jak bym dołożył jeszcze 20mm dystans to felga byłaby prawie na równo ale już zewnętrzną czescią nadkola czyli lakierem. To jak to jest z tym ET? Zaznaczam ze jak auto stoi bez obciązenia to miedzy felgą tak jak to się auta obniza jest jakies 10cm. Czy nie jest tak ze mimo iz felga jest równo z zewnetrzną czescią nadkola to przy obciązeniu koło chowa się do srodka pod kontem i jednoczescie mijając rant nadkola?
Opublikowano
właśnie zaczełem zakładac jedno koło by zmierzyć jakie dystanse dokupić gdyż moje kółeczka to przód 9 a tył 9.5 cala wszystkie ET 38 wiec tak jak posłuchałem wielu opinni bede musiał dać ok.20mm dystanse. i teraz zaczyna się pytanie, dokąd rant felgi moze wystawać maksymalnie? Po załozeniu koła bez dystansu gdy auto stoi stabilnie na ziemi rant felgi jest tak jakby równo z wewnętrznym rantem nadkola (mowa oczywiście o górze nadkola). jak bym dołożył jeszcze 20mm dystans to felga byłaby prawie na równo ale już zewnętrzną czescią nadkola czyli lakierem. To jak to jest z tym ET? Zaznaczam ze jak auto stoi bez obciązenia to miedzy felgą tak jak to się auta obniza jest jakies 10cm. Czy nie jest tak ze mimo iz felga jest równo z zewnetrzną czescią nadkola to przy obciązeniu koło chowa się do srodka pod kontem i jednoczescie mijając rant nadkola?

Powiem ci najprostrzy sposob- jak to sprawdzaja w niemieckim Tüv-ie.

Zakladasz kola z dystansem, wiezdzasz na male podjazdy po przekatnej- lub prosciej podkladasz felge (lub klocek etc.) pod powiedzmy tylne lewe kolo i pod przednie prawe kolo- skrecasz kierownica na maxa w lewo i ogladasz czy opona nie dotyka nadkoli, lub plastiku w przednim nadkolu. Przy tykim opuszczeniu auto jest pod maxymalnym obciazeniu.

Mi dopuscil niemiecki Tüv na zimowkach- kolach 7.5J 17 Et 20 z opona 225/50/17 na przodzie po 20mm na kolo(40mm os), a na tyl 30mm kolo(60mm os) i to tez juz byl max- wiecej sie nie dalo :cool2:

A przy twoich kolach jak to 19" i opona przod 245x35x19, a tyl 275x30x19 to max jaki mozesz miec to przod 15mm na strone czyli ET 23 a tyl po 20 mm na strone czyli ET 18

Opublikowano

Mi dopuscil niemiecki Tüv na zimowkach- kolach 7.5J 17 Et 20 z opona 225/50/17 na przodzie po 20mm na kolo(40mm os), a na tyl 30mm kolo(60mm os) i to tez juz byl max- wiecej sie nie dalo :cool2:

Jak masz z tyłu dystans 30mm to już z własnymi szpilkami czy seryjne szpilki są tak długie że starczą na wulkanizacyjne 7-8 obrotów?

Opublikowano

Jak masz z tyłu dystans 30mm to już z własnymi szpilkami czy seryjne szpilki są tak długie że starczą na wulkanizacyjne 7-8 obrotów?

nie bardzo kumam o co ci chodzi z tymi szpilkami?

Jesli chodzi ci o sruby, to- od dystansu 20mm maja juz swoje. Czyli do 20mm potrzebujesz dluzsze sruby, a od 20mm ring centrujacy i sruby ktore przykrecasz do samochodu, a seryjnymi srubami przykrecasz kolo do dystansu. Kupujac dystanse niewazne jakie grube, to jak podasz do jakiego samochodu, to i tak wszystko jest w komplecie :cool2:

• 1 rok później...
Opublikowano
Moze kolega sobek0071 napisac gdzie mozna kupic takie felgi jakie prezentowal w poscie - chodzi o wzór "Concept f10 m5 19" ;)?