Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM....

po kochaniej zimie postanowilem znowu upiekszyc moj samochod moimi 19stkami na ktorych jezdze juz ponad 2 lata, wiecza zmiane kol zabralem sie sam, gdy po calyej sprawie postanowilem zrobic runde wokol osiedla, samochod poprostu przyklejil sie do drogi I NIE MOGE NIM RUSZYC,ma jakos dziwna blokade ktora nie pozwala mu przjechac nawet 5 cm , czuc jak os auta sie porusza ale nic poza tym, gdy zaciagne reczny to juz wogole klapa nawet nie drgnie :mad2: ....

nie wiem czy mo0je e60 ma jakos blokade mechaniczna czy cos , komputer nic nei pokazuje, nie wiem moze ktos z was mial kiedys taki przypadek .....

PROSZE o POMOC

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli masz automat to jest tam blokada mechaniczna skrzyni biegów.
Opublikowano
jest to manualna skrzynia biegow i srub uzylem tych samych co na zimowkach , takze to raczej nei to , a te sruby to chyba orginaly a felgi zinowe i letnie tez orginaly .....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A na pewno w letnich rok temu miałeś te same śruby? Nie ma znaczenia, że było ok na zimowych felgach, bo po prostu zimowe mogą być grubsze w miejscu gniazd śrub.
Opublikowano
nie no na 100%%%%%%% to te same sruby co rok temu sam zmienialem kola, jedyne co zrobilem to zmienilem srube zabespieczajaca na zwykla tej samej dlugosci ...... i to wszystko , musze to wsyztsko jeszcze raz zdjac i zbadac metoda prob i bledow......
Opublikowano

mam pomysł spróbuj wrzucic jedynkę i popuszczaj powoli sprzęgło naciskają jednocześnie pedał gazu powinno zadziałać :duh:

nie no daj znac co to było jak dojdziesz bo niezłego ćwieka tu nam zabiłeś pozdro

Opublikowano
Sprawdz lepiej dobrze te sruby - te sama akcje mialem w passacie. Jednego lata zalozylem i git, a kolejnego lata ten sam zestaw z tymi samymi śrubami i auto przyklejone do ziemi. Skrocenie srub pomogło. Tlumacze to sobie tak że widocznie otwory w felgach od kilkukrotnego wkrecania i wykrecania srub się nieco wytarły i poglebily to też sruby weszly odrobine glebiej niz jeszcze rok wczesniej i to wystarczylo zeby zblokowac kola.
Opublikowano

witam ponownie

sam nei moge uwiezyc w to co sie stalo nazwanei siebie samego debilem chyba nei wystarczy, posiadam ten samochod od 2 lat, kupilem z nowymi oponami i pieknymi felgami rozmiar 19,nie mialem potrzeby sprawdzac wszystkich 4 kol co do rozmiaru gumy itp....

omylkowo zalozylem jedno kolo ktore bylo wczesniej na tyle na przyd auta i KORWA kiszka :mad2: bo felga z tylu ma 9 cali szerokosci a z przodu 8.5 cala

przez to mam lekko zadrapany amortyzator i felge , po probach ruszania auta.... :duh:

debil debil debil to chyba wszystko na moj temat a jeszcze to ze nie spalem do 3 w nocy bo myslalem ze stalo sie cos powaznego, nei wyobrazam sobie jak bym bardziej poniszczyl te felgi , chyba bym sie pochalastal :cry2:

bynajmniej wiem juz ze nie moge zalozyc wyzszych opon gdyz poprostu tam juz nei ma miejsca na inne szalenstwa......

DZIKEI WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI i rada na przyszlosc podpisujcie kolan jak zmieniacie na zime...... czasem WATRO

Opublikowano
Ja mam Styling 95 tez 19 cali. Przod 9" tyl 10" i nie mam problemu z ich zakladaniem. Opony kierunkowe falken, wiec kazda felga 'pasuje' tylko na jedno kolo :) Wystarczy dobrze patrzec !
Opublikowano
Ja mam Styling 95 tez 19 cali. Przod 9" tyl 10" i nie mam problemu z ich zakladaniem. Opony kierunkowe falken, wiec kazda felga 'pasuje' tylko na jedno kolo :) Wystarczy dobrze patrzec !

Ale pewnie masz węższe opony bo kolega gienek_swirus pewnie ma 275 na tył i 245 na przód ;) Ale i tak dziwne że nie zauważyłeś że tył na przód poszedł ale człowiek uczy się na błędach

Opublikowano

275/40/19

245/45/19

Więc słoneczka wydaje mi się, że są takie same. Swoja drogą, jak można nie spojrzeć na szerokosc opony przy montazu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
275/40/19

245/45/19

Więc słoneczka wydaje mi się, że są takie same. Swoja drogą, jak można nie spojrzeć na szerokosc opony przy montazu?

To jest rozmiar opon z 7er,bo do e60/61 powinny byc 245/35/19 i 275/30/19.Pozdrawiam

Opublikowano
Jutro dokladnie sprawdze ten rozmiar, ale bardzo prowdopodobne ze masz racje :) cos wlasnie za wysoki ten profil mi sie wydawal jak pisalem ;)
Opublikowano
Dobre na maxa. Najważniejsze, że rozwiązałeś problem. Ale co się uśmiałem to moje :mrgreen:
"Demokracja: Mówisz co chcesz, robisz co ci każą" - Geoffrey Berry
Opublikowano

wstyd wstyd wstyd i tylko tyle moge powiedziec o tym co sie slalo , a najlepsze by bylo jak bym zamowil wszystkie 4 takie same opony bo mam zamiar niedlugo zmienic......... :duh:

dzieki po podpowiedzi i pozdrawiam