Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano
Jeśli szukasz e38 z takim budżetem to o 740d zapomnij - bo będzie płacz i zgrzytanie zębów - to bardzo skomplikowany silnik, niewielu mechaników potrafi go poprawnie diagnozować...
Opublikowano

ponieważ są droższe w utrzymaniu

jak wymienił wcześniej kolego mało który mechanik potrafi dobrze podejść do takich kontrukcji

http://farm8.staticflickr.com/7143/6826155841_0459a462fa.jpg
Opublikowano

no i znow zamiast pomóc w temacie dyskutujecie Bóg wie o czym !!!

wiesz mi to nie robi 4.0d czy 3.0d jesli chodzi o silnik bo sa nie zawodne dość dobrze dzialaja barziej mnie martwi ta skrzynia w tej 740d bo ona jest do 560Nm a ona ma 560Nm wiec tu sie obawiam sam silnik nie raczej nie ...

Opublikowano

Pierwsza zastanawiająca - możesz mieć ją gdzieś w notesie, druga po dzwonie z ceną minimalną, trzecia z rozkodowanym VINem i absolutnie polskim przebiegiem - czyt. nierealnym - patrząc po siedzeniu to spokojnie z 320-340 tys km, czwarta chyba z tego wszystkiego jest wg mnie najciekawsza.

Rozkodowanie trzeciej:

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBAGE61080DN46942

Kod typu GE61

Typ 730D (EUR)

Typoszereg E E38 ()

Seria 7

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 135

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor SONDERLACKIERUNG (490)

Tapicerka SONDERPOLSTERUNG (Z1XX)

Data prod. 2000-04-01

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic

S261A SIDE AIRBAG FOR REAR PASSENGERS Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.

S265A TIRE PRESSURE CONTROL (RDC) Kontrola ciśnienia w oponach (RDC)

S316A AUTOMATIC TAILGATE OPERATION Autom. uruchamianie tylnej klapy

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S348A HIGHLIGHT EXTERIOR Wyposażenie zewn. Highlight

S379A 2-PCE LT/ALY WHEEL/Y-SPOKE 80 BMW LA wheel Y-spoke 80

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S416A SUNBLINDS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INT/EXT RR VW MIRROR W AUT ANTI-DAZZLE Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S459A SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S500A HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON LIGHT Światło ksenonowe

S549A RADIO CLOCK Zegar radiowy

S609A NAVIGATION SYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S629A CAR TELEPHONE (GSM) W CARD READER FRONT Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.

S672A CD CHANGER BMW FOR 6 CDS Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S676A HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM System głośników HiFi

S710A M LEATHER STEERING WHEEL M Kier. sport. wielofunk.

S775A INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE Podsufitka antracyt

S785A WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS Lampy kierunkowskazów białe

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy

S818A MAIN BATTERY SWITCH Główny wyłącznik akumulatora

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S938A CONTROL ZS INDIVIDUAL SERIES Seria indywidualna

S940A SPECIAL REQUEST EQUIPMENT Wyposażenie na życzenie Klienta

S978A INNOVATION PACKAGE Pakiet innowacyjny

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S202A STEPTRONIC Steptronic

S210A DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

S851A LANGUAGE VERSION GERMAN Wersja językowa, niemiecki

Składanie Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMREST, FRONT Podłokietnik przedni

S602A ON-BOARD MONITOR WITH TV Monitor pokładowy z TV

S694A PREPARATION FOR CD CHANGER Instalacja zmieniarki BMW na 6 CD

Składanie Indywidualne dane pojazdu

Tekst

---- Processing Individual

Sign "BMW individual"

---- Special Series

E38 ZD C-4 V4, KA61

Variante 4 "Highline carbon"

I8411.N

0490 Color

paintwork "carbon black-metallic", as code 416

including hang on parts.

Z1XX Upholstery

Individual Collection: Nappa leather in Individual Collection colors

Tekst

Upholstery leather nappa light chestnut including

rear panel of front seat backs (nb. 2 695 019)

Following items are in leather Nappa light chestnut (nb. 2 695 019)

Door panel inserts (with handle)

Quilting yarn in light chestnut (2 695 378), code 1876 D.

Sewing thread light chestnut (2 695 450), no. 1344 A

Leather piping in Nappa black (arrangement as standard piping)

(nb. 8 174 058)

Seam of front and rear seats according to standard option

Tekst

leather Nappa (cross-seam)

Plastic parts of seats in black

Remainder of spec. as standard leather Montana black (code N6SW)

0940 Sonderwunschausstattung

Steering wheel in leather walknappa black (1 1938 942)

lower part (including M-Emblem) in

walknappa light chestnut (2 695 019),

Quilting yarn light chestnut (2 695 378), code 1344A.

Wood trim "maple wood chestnut", 0138

Opublikowano
Czemu 7-ki są tańsze od 5 :?

Pewnie dlatego ze przecietne e38 w Polsce ma przebieg dwa razy wieksze od przecietnego e39 czy e46 z tego samego rocznika.

A ze koszty utrzymania e38 są sporo wyzsze, a możliwosci finansowe włascicieli zazwyczaj za nimi nadążają, to wsród e38 procent aut zaniedbanych jest najwiekszy wsród wszystkich starszych BMW.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Loona Thic -- NAPRAWDE jestem ci wdzięczny za pomoc (profesjonalną ) to do tej srebrnej za 26300 koleś zszedł do ceny 25tyś zł ale tak czy tak wydaje mi sie że to i tak za dużo jak na rok 1999 co myślisz o tej cenie ?? przebieg nie sądzę by był realny ...

http://otomoto.pl/bmw-730-full-wypas-C20526509.html - co do tej tu dzwoniłem , i jak widać na fotach opony zjedzone , Pan mówił że maska była malowana bo ,,TIR,, cofał i troche ja odrapał hmm

i do wymiany jakieś gumy na wachaczu czy coś takiego koszt niby 60zl sztuka

ta z rudą skóra no fajna ale nie bede ze śląska jechać do gdańska jak sie okaże że to szrot wiec chyba se ją daruję

a co do tej 4.0d rozmawiałem z właścicielem on pracuje w serwisie BMW wiec teraz czy to zaleta ale również może być wada http://allegro.pl/bogate-bmw-e38-740d-biturbo-shadowline-slask-i2160209303.html

no i wsumie najbardzije wiarygodna jest ta srebrna ale 25tyś zł za 1999 r no nie wiem cieżko mi sie zdecydować próbowałem zagadać by wywalił sobie ten sprzet grajacy i byśmy sie dogadali ale mówi ze mu sie niechce wydaje mi sie że 23tyś mógłbym mu dać max ... nie wiem co ty / wy myślicie no bo ta 4.0d też wyglada dosyć :( :shock: :shock: :? :? :x :x ??? jakieś rady

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Znaczy się, że co?

pewnie ogólnie i takie tam :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

znaczy że - np ta z raciborza jest ok jesli chodzi o mechanike ale własciciel nic nie powiedział ze jest cały bok malowany po co to ukrywac jak [BAD] i tak to człowiek zobaczy jeszcze tak hujowo pomalowane jak u niego masakra ... no ta z sosnowaca opony do wymiany masaka malowana zawieszenie tył do wymiany etc ....

czego sie spodziewac ze ta cene ??? a co to jest 2006 ro chłopie to sa auta 13 lat stare to ile ty chcesz płacic za stare auto ogranij sie wymyslacie ceny ze tyle warte jak kupowalem alfe za 33tys z belgi to w polsce takie na alegro 42tys stały a AC wycena na 37 skoro AC 37 to tyle moge dac a nie 42 bo ktoś sobie wymyślił cene wartośc rynkowa jest taka i tyle !! a nie bo trzeba dac wiecej by była dobra gówno prawda i tyle ... sory za ton ale nie ograniam tych ludzi co sprzedaja i kłamia a ty jedziesz jak głupi po to zeby sie wku...

Opublikowano
znaczy że - np ta z raciborza jest ok jesli chodzi o mechanike ale własciciel nic nie powiedział ze jest cały bok malowany po co to ukrywac jak [bAD] i tak to człowiek zobaczy jeszcze tak [bAD] pomalowane jak u niego masakra ... no ta z sosnowaca opony do wymiany masaka malowana zawieszenie tył do wymiany etc ....

czego sie spodziewac ze ta cene ??? a co to jest 2006 ro chłopie to sa auta 13 lat stare to ile ty chcesz płacic za stare auto ogranij sie wymyslacie ceny ze tyle warte jak kupowalem alfe za 33tys z belgi to w polsce takie na alegro 42tys stały a AC wycena na 37 skoro AC 37 to tyle moge dac a nie 42 bo ktoś sobie wymyślił cene wartośc rynkowa jest taka i tyle !! a nie bo trzeba dac wiecej by była dobra [bAD] prawda i tyle ... sory za ton ale nie ograniam tych ludzi co sprzedaja i kłamia a ty jedziesz jak głupi po to zeby sie wku...

Coś się tak kolego zajeżył? Znasz prawa wolnego rynku oraz coś takiego jak podaż i popyt? Jeśli uważasz inaczej to pogadaj z tymi co 911 sprzedają, bo mi się marzy taka stara 911 turbo, dobrze utrzymana z jakiegoś powiedzmy 1980r. i chcę wydać z 15 tyś PLN. Tak stary samochód przecież nie powinien kosztować więcej, a jednak.

Opublikowano

Kolego, poruszasz kwestię UCZCIWOŚCI sprzedających, ale nie poruszaj wyceny aut.

To, że kupowałeś Alfę za 33 tys zł - która była wyceniona na 37 tys w AC - to o niczym nie świadczy przecież do licha. Mało tego - absolutnie nie ma odniesienia.

Co do starych beemek - patrzysz za modelami które jako nowe kosztowały grubo ponad 200 tys zł - więc nie dziw się, że ludzie zadbane auta chcą więcej kasy.

Patrzysz na CCC (Cena Czyni Cuda) to tak potem jest.

Po któreś - nie szukaj popularnych aut od domu dalej niż 50 km, więcej to już Twoje ryzyko. Wg kupującego stan bardzo dobry oznacza najczęściej ZUPEŁNIE coś innego niż wg Twoich wyobrażeń, niestety.

Po któreś - jeśli dbasz o auto, robisz w nim wszystko, wiesz, że jest bezwypadkowe - to będziesz je sprzedawał w cenie z allegromotozłomku? Zaręczam Ci, że nie. Nie bierz cen z allegromotozłomku jako wykładnik bo tam brakuje realizmu niestety.

Opublikowano
Czemu 7-ki są tańsze od 5 :?

Dla mnie to jest oczywista oczywistość. Seria 7 jest dobrem luksusowym...gdy jest nowa i tylko wtedy przedstawia wartość dla ludzi z segmentu dla którego jest przeznaczona. 5 lat amortyzacji i powinna iść na przemiał.

Opublikowano

Jednak uważam że generacja E38 miała zdecydowanie dłuższą żywotność niż np. brzydal E65.

E38 było projektowane w innej epoce...w lepszych czasach dla motoryzacji.

Opublikowano

Coś się tak kolego zajeżył? Znasz prawa wolnego rynku oraz coś takiego jak podaż i popyt? Jeśli uważasz inaczej to pogadaj z tymi co 911 sprzedają, bo mi się marzy taka stara 911 turbo, dobrze utrzymana z jakiegoś powiedzmy 1980r. i chcę wydać z 15 tyś PLN. Tak stary samochód przecież nie powinien kosztować więcej, a jednak.

Nie porównuj samochodu porsche które jest klasykiem już jak z linii z chodzi do zwykłego samochodu tak zwanej masówki kolego ..

co do mojej AR to sam sprowadziłem sobie ją bo znalazłem okazje w Belgii bo fakt faktem zza granicy nie kupisz taniej auta jeśli nic z nia nie jest ja miałem farta bo koleś myślał że pompa wspomagania pada a to wada fabryczna o czym ja wiedzia łem wystarczyło wymienić płyn z czerwonego na zielony i luz

tu chodzi o to że to jest BMW7 z 99r wiec dla mnie jest czymś głupim jak ktos wystawia takie auto za 30tys zł z przebiegiem ,,190tyś" km ten samochód kupuja ludzie zamożni którzy przelatuja 150tys w 3 lata potem kupuje go tez zarobiony koles i robi drugie tyle aż wkoncu potem samochód przyjeżdza do polski i nagle ma o 100tys mniej , pomijajac juz ten fakt ludzie sa poazerni a sprzedaja smieci ja sprzedaje auto mówie otwarcie to urwalem tu mi sie zepsuło to nie dziala z tym jest problem czy taki to problem powiedzieć przez tel a nie ktoś jedzie tyle km i potem do szału go doprowadza ten ,,idealny" samochód ludzie szanujmy sie i nasz czas .,

a co do wyceny to jak chcesz zaplacić dziś powiedzmy 50 tyś zł ubezpieczysz jutro ci ukradna i dostaniesz 45 tyś bo taka wartość rynkowa, po to sa te wartości rynkowe danego modelu by sie do niego odnośic tak to dziala w każdym państwie tylko nie w polsce

Sorry że sie zdenerwowałem ale nie mam siły do tych ludzi !!!

co do tego że samochód powienien jeździć 5 lat i na przemiał hehe no nie zgodze sie po ta sie starzeja auta by mogli inni poczuc co to luksus jest , jak o samochód dbasz przesmiga wiele lat oczywiście że przychodzi moment gdy czas wymienić to i owo ale znów samochód bedzie smigać i smigać co do e38 samochód jest ponad czasowy to fakt lepiej dopracowany niż E65 ale ten samochód już jest stary a klasykiem jeszcze nie jest

jak mówiłem na poczatku swój rozbilem potrzebuje cos na 6 miechów kupuje go pod znajomego bo on ja odkupi jak sobei dozbiera , ja przymierzam sie do E65 Lub E61 ale to BMW miałem lata temu ale z silnikiem 728 i samochód jest super do jazdy na trasy wiec jak mam cos kupic na chile czym dobrze sie smiga to tylko E38

Opublikowano

a co do wyceny to jak chcesz zaplacić dziś powiedzmy 50 tyś zł ubezpieczysz jutro ci ukradna i dostaniesz 45 tyś bo taka wartość rynkowa, po to sa te wartości rynkowe danego modelu by sie do niego odnośic tak to dziala w każdym państwie tylko nie w polsce

Wyceny eurotax, srax itp. są po to żeby dymać klientów w razie draki, a nie są realnym osądem wartości danego pojazdu. Możesz tupać nogami i łkać, ale nikt nie sprzedaje dobrego samochodu w cenie złomu.

Opublikowano
ale ty dalej nie rozumiesz mi chodzi i o to że własnie złomy sprzedają w cenie dobrych aut !!!!!!
Opublikowano
Gdybym miał do sprzedania zadbaną 730d z 1999r, z pewnością nie sprzedawałbym ją w cenie 26 000 zł.

no tak tylko pytanie czy ktoś by więcej zapłacił za 13 letnie auto i koło się zamyka :mrgreen: jak chcesz sprzedać to musisz zejść z ceny albo jeździć dalej.

Opublikowano
Ta srebrna ma fajne jedno ujęcie jako komentarz:

http://img190.imageshack.us/img190/2431/image05cl.jpg :mrgreen:

Polacy zawstydzili Niemców i opracowali w szopie hybrydę zasilaną trocinami...

Opublikowano

no tak tylko pytanie czy ktoś by więcej zapłacił za 13 letnie auto i koło się zamyka :mrgreen: jak chcesz sprzedać to musisz zejść z ceny albo jeździć dalej.

Dlatego wiekowe, zadbane auto trudno kupić. Większość takich zostaje w rodzinie, albo jeździ do zgonu technicznego. Ja w każdym razie w okazje nie wierzę. Swoją drogą kupować e38, czyli "stary tapczan" i jeszcze w dieslu, to trzeba nie mieć wyobraźni na temat kosztów eksploatacyjnych . :mad2: