Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do M40 możesz kupić sam termostat ,który kosztuje około 30 zł, natomiast w M43 termostat występuje razem z obudową jako całość i dlatego tyle kosztuje. Może ktoś produkuje sam termostat ,ale ja się z czymś takim nie spotkałem.
Opublikowano

Witaj

W INTERCARS-ie , sam termostat (chyba nie ma potrzeby wymiany wraz z obudowa) kosztuje chyba niecale 40 PLN

Pozdrawiam

Opublikowano
Witaj

W INTERCARS-ie , sam termostat (chyba nie ma potrzeby wymiany wraz z obudowa) kosztuje chyba niecale 40 PLN

Pozdrawiam

Pod warunkiem że będzie on miał specjalne mocowania do obudowy.

http://img.photobucket.com/albums/v283/Wiesmin/BMW/fc435ee0.jpg

http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
No wlasnie, bo u mnie na przyklad termostat byl dobry a jedno z mocowan trafil szlag. BTW i tak polecam zmiane calosci. :wink:
Opublikowano
znalzlem juz stronke ale chyba niposaidaja teraz w magazynie niewiem bo takie jak ja roczniki podaje to akurat niema a mam z 93 rocznik na lancuchu M43 bodajze 316 ale niema ;/
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
Z jakiego miasta jestes? Jest wiele innych sklepow typu Intercars.
Opublikowano
z malego miasteczka kolo bialegostoku "sokółka" male miastecko i nieslyszalem nigdy o akim sklepie ;/ pozdrawiam
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
INTER CARS to jest największa hurtownia motoryzacyjna w Polsce, ma dużo oddziałów_fili.Ale dla klienta detalicznego mają duże ceny.Lepiej jest kupić w sklepie motoryzacyjnym,tam bedzie taniej,a sklepy motoryzacyjne biorą części na ogół z INTER CARSU tak jak ja,albo tez z FOTY i innych hurtowni.I u mnie kupisz taniej niż pojedziesz do INTER CARSU jako zwykly klient.
Opublikowano
a ile chcesz za termostat !!!!! jak u Ciebie piszesz zeby kupic ?? a i czy jak narazie jezdze na zepsutym terostacie czy to niezaszkodzi na nic pozdrowka
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
u mnie WAHLERA sam termostat,według katalogu można do silnika M43 założyć sam bez obudowy nr katalogowy WA4236.88D -40zł. Ten sam tylko,że firmy VERNET nr kat 5111.88 - 37zł - taki zakładałem do swojej,tylko że u mnie jest silnik M50.A jakies inne podróby można kupić w granicach 20zł.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A przyjżyj się czy w tym katalogu nie masz czasem takiego samego termostatu do m40 i m43 bo mi właśnie z takiego dobieral w jakimś sklepiku motoryzacyjnym ucieszyłem się,że tylko 40zł a okazało się po rozebaniu,że jest zupełnie inny choć w katalogu faktycznie było napisane,że pasuje do m43 więc tylko się nadarmo narobiłem. Jak ktoś chce to mam do sprzesania termostat do m40.
Opublikowano
no to ja bym chcial terostat do M43 to tutaj od kogos kupic czy lepiej w zwyklym sklepie motoryzacyjnym a jesli ktos ma nowy do m43 to moge zabrac a i jeszcze czy na zepsutym mozna jezdzic pozdrawiam
NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
wiec powiedzcie gdzie mam najlepiej kupic ten termostat bo juz sie gobie ;/ i wogole jaki wahlera czy ten drugi ?? i czy dostane go w kazdym sklepie motoryzacjnym :roll:
NO TO JAZDA !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz kupić termostat z takimi łapkami z boku taki jak ten pokazany wcześniej. MaricinPioneer termostat do m43 jest inny zupełnie niż do m40 nie różni się tylko temperaturą ale wielkością i łapkami więc na 90% nie kosztuje on 40zł i nie da się go dostać oddzielnie.
Opublikowano
Ja tylko pisałem tak,jak podawał oryginalny katalog WAHLERA na oczy tego termostatu nie widziałem,więc nie wiem jak jest naprawdę.Jesli termostat masz zepsuty,to prawdopodobnie masz cały czas obieg,to nic nie szkodzi-jedynie samochod Ci sie nie nagrzewa pewnie i co za tym idzie wieksze spalanie.Ja swoją BMW kupilem,podejrzewalem,ze nie ma w niej termostatu bo na trasie za nic nie chciala sie rozgrzac, w miescie co raz lapal temperature.Ale teraz po wymianie jest GIT. A jesli chodzi o Ciebie i o Twoj termostat to chyba faktycznie powienien byc 95st ale są produkowane takie same do tego samego silnika 88st,92st,95st, .Najtaniej kupisz cały z obudową firmy FACET EPS nr katalogowy to 1 880 428. Około 115zł-120zł,na magazynie go nie mam i dlatego tak cene w przyblizeniu podaje,bo mam stary cennik katalogu FOTA.
Opublikowano
wiec tak z tego co sie dowiadywalem to nie ma zamiennika do M43 tylko orgi i taki zakupilem w ASO za 134zl na narbutta w warszawie. Temp 88 stopni.
Opublikowano
dzwonilem teraz do zlodziejow BRECZKOW termostat 130 zl a do tego ejszcze ta druga czesc za 50 zl :) heh wydatek jeszcze na dodatek musze przednia szybe wyminic :( bo kamyczek mi pobil ;/ i sie juz powoli rozchodzi pajaczek :D wiec udezam do salonu w najblizszym czasie :)pozdrawiam
NO TO JAZDA !!!