Skocz do zawartości

E39 Kolor migaczy - przód

Ryba87

Rekomendowane odpowiedzi

Postprzez Sołtys » 28 Lut 2012 19:12

bogi124 w lampach przed liftem można zmienić same klosze.

w lampach PO lifcie również można wymienic same klosze ale chyba do 2002 r.

Co do koloru kierunków zdania są podzielone ale mi osobiscie podobają się białe.

bogi124 w lampach przed liftem można zmienić same klosze.

To ciekawe bo mam takowe ,odkręcałem je i polerowałem ale nie zauważyłem żeby lampa od kierunku była osobno.Nie patrzyłem pod tym kontem i wydaje mi się że jest to razem zespolone.Fakt że sam cały klosz przezroczysty można jakoś odkleić ale żeby sam kierunkowskaz? ,chyba że myślisz o jakimś rzeźbieniu.Na aledrogo też nie znalazłem samych kierunków do lamp.

swoja droga pierwszy raz sie spotkalem zeby ktos chcial miec pomaranczowe, zawsze wszyscy biale wrzucaja

ja mam u siebie tez pomaranczowe, oryginalny przedlift z xenonem i nie mam zamiaru tego zmieniac, tak wymyslila fabryka, niech tak bedzie

• Zasłużeni forumowicze

ja mam u siebie tez pomaranczowe, oryginalny przedlift z xenonem i nie mam zamiaru tego zmieniac, tak wymyslila fabryka, niech tak bedzie

ja też....niech tak będzie

• Zasłużeni forumowicze
Fabryka tak wymyśliła bo takie jest prawo ,że kierunkowskazy muszą być żółte ,a jak sie zmieni na białe to trzeba żółte żaróweczki bo mi przeglądu nie chcieli podstemplować :evil:

osobiscie kierunkowskaz bialy czy pomarańczowy to kwestja gustu a jak wiadomo o gustach sie nie rozmawia osobiscie uważam ze jak autko jest przed liftem i ma pomarańczowe kierunki to staram sie zeby tak bylo a nie podoba mi sie jak przed liftem ktos zaklada na sile nerke po lifcie bez wymiany reszty czyli np zderzak ale to jest jak mowiłem kwestja gustu :D albo lampy po liftowe a wszystko przed zal pl tyle

• Zasłużeni forumowicze

Tyle, że lampy poliftowe w przeciwieństwie pod przedliftowych są klejone, więc trzeba się bawić najpierw w rozklejanie a później w poprawne sklejanie.

W 2002 roku zmienili rodzaj kleju na dużo twardszy.

Tyle, że lampy poliftowe w przeciwieństwie pod przedliftowych są klejone, więc trzeba się bawić najpierw w rozklejanie a później w poprawne sklejanie.

W 2002 roku zmienili rodzaj kleju na dużo twardszy.

Jeżeli jest taka możliwosc to lepiej się pobawic w rozklejanie ,a pózniej w sklejanie i koszt naprawy wyniesie jakieś 70-80 zł. niż kupowac nowe lampy tak jak przewidział to serwis.Są też "spece" ,którzy wymieniają regulatory bez rozklejania.A według BMW reflektory są jako częśc wymienna i kosztują spoooooro.

Tak dla nie wtajemniczonych powiem ze w wsrsji poliftowej kolor kierunkow wybierala osoba kupujace nowe auto.Dlatego w liftach sa takie i takie;)

W przed liftach również była taka możliwość tylko nie wiem od kiedy, także kolor kierunków nie jest wyznacznikiem czy auto jest przed czy po liftingu. Moja jest 2000r przed liftem i ma ori. białe kierunki.