Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zamierzam obniżyć nieco swoje auto i zastanawiam się które sprężyny wybrać.

Docelowo myślałem o Eibach pro-kit i Sportline.

Pro-kit wydaje mi się, że mógłby być jeszcze nieco niższy a Sportline się troszkę obawiam, że może być za nisko.

Dlatego szukam też czegoś pomiędzy.

Znalazłem takie marki Apex : http://allegro.pl/apex-sprezyny-obnizajace-bmw-3-e90-e92-4cyl-i2090692532.html

Czy ktoś coś wie na ich temat?

Są też MTS-y obniżające o 35/25 ale to już chyba niższa półka.

TAK BTW:

Jaka u was jest wysokość od ziemi do nadkola ? U mnie wychodzi ~67cm.

Edit:

Dla osób posiadających sprężyny Eibach Sportline - jak u was jest z wysokością?

Czy da się przejechać bez problemu przez wszelkie progi zwalniające ( w szczególności te z kostki) itd?

Opublikowano

U mnie opony 205/55/16 i z przodu jest 67 cm i z tyłu 67.5 cm. Zaznaczam tylko, że na jesieni dorobiłem podkładki dystansowe 2cm pod tylne sprężyny. Auto stało mi nierówno. Tył siedział niżej o 2 cm. Teraz wszystko jest prawie równo.

Niech ktoś wypowie się na ten temat jak powinno być w oryginale. Też chcę zmienić na lato na felgi 18 i zastanawiam się jak to będzie wyglądało przy serii zawieszeniu.

Opublikowano
U mnie opony 205/55/16 i z przodu jest 67 cm i z tyłu 67.5 cm. Zaznaczam tylko, że na jesieni dorobiłem podkładki dystansowe 2cm pod tylne sprężyny. Auto stało mi nierówno. Tył siedział niżej o 2 cm. Teraz wszystko jest prawie równo.

Niech ktoś wypowie się na ten temat jak powinno być w oryginale. Też chcę zmienić na lato na felgi 18 i zastanawiam się jak to będzie wyglądało przy serii zawieszeniu.

Jak dla mnie to przy takich felgach będzie to straszna koza.

U mnie jest dokładnie 67przód i 66,5tył. CZyli pół cm poleciał tył niżej.

Edit:

Zamówiłem Eibach Sportline. :twisted:

• 2 lata później...
Opublikowano
Planuje kupić sprezyny eibach sportline jak myślicie czy nie będzie opieranie nadkoli przy 19 ? Auto ma 60 tys przebiegu czyli chyba nie muszę wymieniać amortyzatorow ?
Opublikowano

jak masz seryjne amorki to nie kupuj wersji sportline bo za bardzo obniża

kup zwykłe eibachy lub vogtland i będziesz zadowolony

nic obcierać nie będzie, amorków nie musisz przy takim przebiegu kupować nowych

Opublikowano

Czesc,

Przez 1,5 roku uzywalem sportliny w polaczeniu z amortyzatorami z M pakietu. Auto wygadalo tak:

https://www.dropbox.com/s/l0j6o9c1vweayne/2013-04-12%2013.39.18-2.jpg

Co do progow, to z reguly nie bylo problemu, ale trzeba bylo bardzo uwazac na krawezniki. Dosc twardo. Ale stabilnosc auta przy duzych predkosciach genialna.

Teraz zmieniam cale zawieszenie (amory, sprezyny, stabilizatory) i jak sie uporam, to sportliny beda na sprzedaz w dobrej cenie - sadze, ze potrzebuje jeszcze z 2 tyg. na dokonczenie auta.

Opublikowano
Zawieszenie mam z m-paka ale stwierdZilem ze albo wymienię amortyzatory na vogtlandy to daje-40/-25 lub myśle nad gwintem mts-technik 30-60 taki przedział.Myslicie Ze ten dość tani gwint da radę ?
Opublikowano

nie kupuj mts, bo to jest tandeta chyba ze jeździsz tylko do sklepu i z powrotem

lepiej zwykłe amorki i porządne sprężyny, a jak jest kaska to kupić firmowy gwint :)

Opublikowano
Wymieniał ktoś na taki zestaw? Od jakiegoś czasu sie nad nim zastanawiam ale przy moich 19 i naszych drogach wolałbym poznać czyjaś opinie na ten temat.
  • 2 lata później...
Opublikowano

Zamierzam kupic sprezyny do e91.

Nie wiem ktore wybrac.

Ma ktos moze zdjecie na eibachach pro kit np?

Widze sporo aukcji tylko przednich,czy montuje sie jedynie przod? Nie spotkalem sie do tad z taka praktyka:-)