Skocz do zawartości

Air Bag nie bylo nigdy wypadku a sie swieci kotrolka!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moja buma nigdy nie miala stuczki a swieci sie air bag!!! Juz kasowalm 3 razy to i po dwoch dniach spowrotem sie zapala!!! co jest??? tak mi to dziala na nerwy ze ojej!!!
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
sprawdz kable pod fotelami, konkretnie złaczki od napinaczy, to może być także skrętka w kierownicy, w tych dwóch miejscach najcześciej występują przerwania obwodów,
Opublikowano
Tak jak mowi labrador.Wystepuje u ciebie tak zwany "błąd spradyczny".Jak podłączysz samochód pod tester to wyjdzie co jest uszkodzodzone. Stawiam,że mata w siedzeniu lub wtyczka pod siedzeniem
Opublikowano
wiecie co juz mi kiedys sie rozlaczyla ta kostka pod siedzeiniem ale ja podlaczylem i myslalem ze bedzie oki!! jednak nie!! a jezeli tam mata to co z nia zrobic ????
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
a jezeli tam mata to co z nia zrobic ????

Najpierw najlepiej ,wszystko posprawdzać.Powodem zapalania się kontrolki może byc zarówna mata jak i jej podłaczenie ,czyli luźne kabelki , a także sterownik maty który znajduje się pod fotelem pasażera. Jeśli rzeczywiście to mata jest uszkodzona,to pozostaje tylko albo jej wymianana nową cena chyba około 350zł lub niektórzy wlutowują w układ maty diode która symuluje działanie maty (z tym że skutkuje to w razie wypadku odpaleniem poduszki pasażera mimo że pasażera nie ma) .

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
a sluchajcie bo te kostki pod siedzeniem widac golym okiem a w kierownicy ten stycznik?? widac go jakos?? [/code]
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
wiec sprawdzilem wszystko pod fotelami i kierowcy i pasazera i jest oki!! nic nie wiedac!!!! nie mam pojecia!!! a sluchajcie da sie skasowac jakos tak poduszke jak inspection????? wiecie przez zwarcie w tym gniezdzie serwisowym!!
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
a co to wogle jest ta MATA????? konczylem technikum samochodowe wiec z wymiana nie bedzie problemow!!!! ale czy ona w aso kosztuje 100 zl???
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano

w warszawie dałem za to ok. 100 zł.

mata elektryczna w siedzisku pasażera.powoduje działanie prawych airbagow tylko w przypadku obciążenia prawego siedzenia.jak w serwisie powiesz o co chodzi to będą wiedzieli.

trzeba rozebrać fotel a to w serwisie nieżle kosztuje.

też kończyłem technikum i sobie poradziłem.

czasami się mylę
Opublikowano
Dzwonilem do ASO i powiedzieli ze to napewno to sprzedaja oni w tygodniu 3 sztuki!!!! tylko kosztuje to 300 zl a nie 100!!! gdzie zalatwiles to za 100zl??? to sluzy po to ze jak sie dzieciaka posadzi na przednim siedzeniu zeby poducha nie wypalila!!!! ta mata rozroznia ciezar ciala!!
BMW a to dobre jest!!!!!
Opublikowano
Kolego w pierwszej kolejnosci tak jak przedmówcy sprawdz na kompie czy to jest mata. Bo z twego toku myślenia można wywnioskowac ze nie wiesz jeszcze co to jest a chcesz wymieniać.W taki sposób będziem miał farta i trafisz ze to mamta a jeśli nie będzie szczescia to pieniazki pójdą w błoto. Zlokalizuj usterkę dopiero póżniej coś wymieniaj.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Kingfox... Przestań krzyczeć. Dlaczego używaż po każdym zdaniu wielu wykrzykników lub wielu znaków zapytania? Czy sądzisz że jak pokrzyczysz to więcej się dowiesz? :? :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
Sluchajcie mam kumpla w warsztacie ktory ma oprogramowanie BOSCHA i on mi kilka razy kasowal ale dalej sie swiecila nastepnego dnia!! I chodzi mi o to czy to musi byc orginalny program BMW zeby wykryc ta mate??? czy moze byc ten BOSCHA???? A i czy nie macie w wawie kogos kto by skosowal programem BMW??? jezeli tak to ile to kosztuje???
BMW a to dobre jest!!!!!