Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam przymierzam sie do zmiany zwyklego radia na Logic7

moje pytanie brzmi czy jak dokupie wszystkie glosniki tzn 13 sztuk, wzmacniacz to podlacze to wszystko do mojego zwyklego radia?? wyswietlacz bedzie dzialal poprawnie itp?? czy bede potrzebowal jakis konwenterow

Moze macie jakas stronke gdzie ktos takie cos wykonywal bo kopie juz caly internet i nie moge znalesc

Pozdawiam i dziekuje za zainteresowanie moim tematem

Opublikowano
Nie potrzeba żadnych konwerterow. Podlaczasz wzmacniacz swiatlowodem, przekodowujesz radio. Jesli masz telefon lub Bluetooth to już masz swiatlowod w bagażniku. Najgorsza cześć takiej przeróbki to przewody głośniki-wzmacniacz, pól biedy jesli masz wzmacniacz hifi, bo wtedy po podlaczenia sa tylko 3 glosniki(deska i tylne drzwi), jesli nie to trzeba wszystkie głośniki połączyć z bagaznikiem
Opublikowano

witaj cdxa

Jestem w tym temacie troszke niedouczony:)

nie mam bluetootha , do czego potrzebny jest ten swiatlowod?? - do zasilania??

nie mam wzmaka ,ale z kablami nie bedzie problemu

a w jaki sposob mam przekodowac radio zeby wszystko gralo tzn. sterowanie widoczne na wyswietlaczu itp jaki program potrzebuje i jakie dane do zmiany

Dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano
Ten wzmacniacz Logic7 to tak naprawdę procesor dzwięku+przetwornik cyfrowo analogowy+wzmacniacz. Światłowodem dostarczany jest do niego źródłowy sygnał cyfrowy z radia, oczywiście do wzmacniacza podłącza się jeszcze zasilanie ze skrzynki bezpieczników z tyłu. A masz TCU? przycisk SOS na podsufice przy lampce? Do przekodowania radia potrzebny jest kabel obd i program NCS
Opublikowano

nie mam takiego przycisku a niby do czego on potrzebny do radia??

takze powiedz mi teraz jak mam to podlaczyc nie majac tych wszystkich elementow , chyba ze teraz bedzie problem

skad mam kupic taki swiatlowod itp

Ps. dziekuje za zainteresowanie moim tematem

Opublikowano

czyli mam rozumiec ze mam podlaczyc swiatlowodem radio ze wzmacniaczem, zasilanie wzmacniacza, pociagniecie kabli od wzmacniacza do glosnikow i zainicjowac sprzet do auta za pomoca programu diagnostycznego??

ps. ciezko jest taki sprzet samodzielnie dodac do kompa auta??