Skocz do zawartości

e39 525i felgi od e36

hawraneek

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

posiadam felgi od e36 Styling 23 M-Kontur 7x17 i uparłem się żeby założyć je do mojej e39

nie pasuje et oraz rozmiar otworu centrującego-i tu moje pytania:

1.otwór centrujący-e36 ma 72,5 a e39 ma 74,1czyli felga nie wejdzie, nie chcę toczyć felgi wymyśliłem żeby kupić dystanse od e36 wtedy felga wejdzie na dystans i przetoczyć dystans od wewnątrz tak żeby wszedł na piastę od e39. czy to jest wykonalne?

2.jaką długość ma piasta w e39?

3.et- w e36 jest et41 a w e39 jest et20 czyli rozumiem że muszę kupić dystans 20 mm? a jeśli kupię 30mm to będę miał szerszy rozstaw kół? jaki maksymalny dystans można kupić do tych felg i mojego samochodu żeby wszystko grało?

4.dystanse-przelotowe i przykręcane-jakie polecacie? czy można kupować coś takiego na allegro? czy to raczej mało bezpieczne?

http://moto.allegro.pl/przykrecane-dystanse-30mm-bmw-e36-e46-e60-e65-i2157410563.html

• Zasłużeni forumowicze
Kolego,chciałem zrobić kiedyś to samo,nie ma żadnych szans.Otwór środkowy w feldze można przetoczyć na większy ale osadzenie felgi jest zupełne inne (po prostu felga od E36 będzie ocierała o zaciski hamulcowe w E39).I po takim tłumaczeniu odjechałem od wulkanizatora zakupując felgi :P http://img705.imageshack.us/img705/8472/felgistaloweet.jpg

• Moderatorzy

Jak się nie da, jak się da. :mrgreen:

Zakładasz dystans 2cm.

Kup od razu takie żeby otwór na piastę był pod E39,a wyjście na felgę pod E36.

Przy tej szerokości dystansów prawdopodobnie dystans będzie przykręcany do piasty jednymi śrubami,a felga do dystansu na drugie śruby.Nie sądzę żeby to było jednak opłacalne bo dobre dystanse mało nie kosztują.

Poszukaj dobrego producenta.W przypadku dystansów chodzi o życie,a jak dystans się rozerwie to może byc niefajnie.Dlatego nie bardzo ufam tym urządzeniom i wolę miec felgi odpowiednie do modelu.

ec2Wze6.jpg

a jak założę dystans 3 centymetry to będzie źle?

takiego dystansu żeby z jednej strony wchodził na piastę e39 a z drugiej wchodziła felga e36 to jeszcze nie znalazłem-chyba trzeba by na zamówienie robić.

co znaczy dobry producent? większość reklamuje się że robi dystanse z wałka aluminiowego PA6-2017A czy to dobry materiał?

• 1 miesiąc temu...
dystanse kupione, fele założone...wygląd 100% na plus...tylko kurcze, na tym się nie da jeździć po warszawskich ulicach...na łukach drogi bajka, trzyma się jak przyklejona...ale na koleinach to jest walka o życie :duh: zaczynam się zastanawiać nad powrotem do 15" :cry2: