Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, to mój pierwszy post więc proszę o zrozumienie jeżeli o czymś zapomnę;) więc zacznę od podstaw posiadam 730i automat z silnikiem 3.0l v8 i mam problem z silnikiem. coś nu się stało ze nie chodzi na 4cylindry (jeden cały rząd), zaczęłem sprawdzać wszystko po kolei, świece zalane czyli paliwo dochodzi (listwa ok), sterowanie cewek jest(sprawdziłem miernikiem z tymi diodami),iskra jest. założyłem nowe świece objawy dalej te same, zamieniłem cewki dalej to samo, zmierzyłem kompresje to jest po 12 na baniak. o co może chodzic? coś mogłem przeoczyć? proszę o pomoc z góry dzięki
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Aku dobre?

TUTAJ trochę więcej w temacie.

pzdr

yaz

Opublikowano
aku raczej dobre (nie miałem nigdy z nim problemu nawet w te mrozy), temat podany przez ciebie coś przynajmniej wnosi do mojego tematu ale wątpię szczerze ze to wina sondy. sprawdze wieczorem ;) dzięki za link ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej byłoby podłączyć pod komputer. Wiedziałbyś wtedy czy jest to coś związanego z czujnikami/sondami itp.

pzdr

yaz

Opublikowano
już dziś ze względu na godzinę nie dam rady zrobić testu ale myślę ze może to być sonda bo dość dużo mi paliła (jakieś 22 pb)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak dla ścisłości, V8 ma dwie sondy.

pzdr

yaz

Opublikowano
więc tak, sprawa wygląda następujaco ze raczej sondy nie mają tu nic do znaczenia, z rana odłączylem akumulator i przed chwila go włączyłem i auto znowu jak z salonu.. wina moim zdaniem leży gdzieś po stronie błędów jakie złapał komputer. zaraz będzie robiony test, co się okaże to napisze