Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam nowy problem,otóż jak włącze grzanie fotela kierowcy to po lewej stronie siedzenia parzy strasznie,czy wie ktoś co może być przyczyną ?

Dzieje się to od niedawna i tylko w jednym miejscu. Słyszałem nawet opinie że jakaś mata ma zwarcie Ale nie bardzo mnie to jakoś się podoba.

• Moderatorzy
Opublikowano

Uszkodzona mata grzewcza, nie radzę używać bo przepali Ci pokrycie siedzenia i pokrycie własnego tyłka.

Kup nową matę i do tapicera :)

Opublikowano
Mam to samo i w tym samym miejscu fotela.Śledząc różne fora bmw można stwierdzić,że jest to usterka podpadająca pod tzw recalls.
Opublikowano
a ile taka mata może kosztowac i ile wymiana i jak to zrobić? czy to duzo zachodu? robił to ktoś?
  • 1 rok później...
Opublikowano
a ile taka mata może kosztowac i ile wymiana i jak to zrobić? czy to duzo zachodu? robił to ktoś?

Własnie jestem po wymianie maty.

Jako że do skórzanych siedzeń E83 mata nie występuje (tzn. występuje, ale jest zaszyta razem z obiciem skórzanym) zmuszony byłem kupić matę od innego BMW. Padło na matę od E60. Po drobnych korektach nożyczkami pasowała jak ulał.

Manual identyczny z naprawą maty zajętości fotela pasażera (wymontowanie fotela, odłączenie oparcia, roztapicerowanie siedziska). Nowa mata przyklejona na gąbkę, kabelki przelutowane (kolory takie same).

Po złożeniu - wszystko działa.

Czas pracy - 4 godziny.

Pzdr