Skocz do zawartości

CHIP TUNING BMW 318D 320D 330D #Profi Strojenie# PROMOCJA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chętnie napisałbym tu kilka mocnych faktów. Mogło by to niestety doprowadzić do upadku tej "firmy" lub zmniejszenie obrotów o 90%. A, że Pan TC raczył oddać należność ale z wielkim żalem i zrzędzeniem to nie chce tu go do końca ośmieszać.

Szkoda tylko że forum bmw-klub promuje takie przedsięwzięcia. Bo bym zaoszczędził swój zmarnowany czas i strach że silnik w aucie się rozleci.

P.s Jak widzę stronę wcześniej osoba tez czeka na poprawę, ciekawe co było nie tak.

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Koledzy ecml, TuneFORCE,

Jesli chcecie sobie wyliczac, kto kogo nierozumie bardziej to prosze piszcie sobie PW a nie zasmiecajcie tematu.

Dzieki.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Czekajac na poprawe, mozna czekac na zrobienie mocniejszego programu Kolego :mad2:

Jesli decydujesz sie na moda to musisz chociaz troche znac swoje auto...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

ecml A co miał powiedzieć? że moda, którego wysłał jeszcze na nikim nie przetestował?

A może dodatkowo nauczył się kopiować? Nie wiem...może się chłopak rozwija...ma się w końcu na kim uczyć...

p.s teksty typu "jak chcesz robić moda to musisz znać własne auto" to już w ogóle jakaś porażka :norty: :norty: :norty:

Opublikowano

Po co robić "pod konkretne auto"? Szczególnie bez hamowni? Ja chcę gotowca. Sprawdzonego i DZIAŁAJĄCEGO!.

PZ

Opublikowano
p.s teksty typu "jak chcesz robić moda to musisz znać własne auto" to już w ogóle jakaś porażka :norty: :norty: :norty:

Porazka ?? Jak ktos decyduje sie na moda przez @ to chyba w jego rekach jest diagnoza i ocena stanu technicznego auta...

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

Porazka ?? Jak ktos decyduje sie na moda przez @ to chyba w jego rekach jest diagnoza i ocena stanu technicznego auta...

No niby tak, ale jeśli ktoś już stwierdzi, że ma auto OK i rzeczywiście ma OK, to po co robić mu mapę "pod jego auto" Nie lepiej wysłać mu sprawdzony program?

Ja chcę taki sprawdzony program. Powtarzam. A jakoś nie mogę się doczekać.

PZ

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No i znowu się zaczeło....na co te 5 stron dyskusji...blebleble, blablabla aż sie odechcewa jakiegokolwiek tuningu, chipu....znam kilka renomowanych tunerów, którym zarzają się wpadacki i nie przynaja siędo błędów...wtedy mówią zed wcześniej ktoś coś popieprzył....dajcie luz...po co to zaśmiecanie tematu, od tego jest PW i tam sobie dyskutujcie do bólu...

Nie znam przypadku gdziue TC by się zmył, czy umywał ręce od źle wykonanej roboty, tak jak to mają w zwyczaju coniektóre "Renowoane" warsztaty...

PZDR>

Opublikowano
Nie znam przypadku gdziue TC by się zmył, czy umywał ręce od źle wykonanej roboty, tak jak to mają w zwyczaju coniektóre "Renowoane" warsztaty...

PZDR>

Zatem pozostaje mi czekać.

PZ

Opublikowano
Dobra niech wam bedzie, jezdzimy na gotowcach od TC i jeszcze zadnej beemce nic sie od tego nie stalo, i co najsmieszniejsze klientow przybywa a nie ubywa. Skoro juz doszlismy do porozumienia to proponuje przestac krecic afere.
Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

PZDR>

Zatem pozostaje mi czekać.

PZ

Dam polecenie przesłania kabla , dla wyjaśnienia u kolegi Mezon była wymieniona przepłwyka i robiliśmy moda na nie do końca sprawnej przepływce , o czym wcześniej poinformowałem , przepływka została zmieniona i jest potrzebna korekta softu ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano (edytowane)
Jeszcze trochę i sprawa "internetowego tjuningu" trafi na pierwsze strony gazet/www obok afery "amber gold" pt. "CHIPOWAŁ GOTOWCAMI - CZY BRAŁ ZA TO KASĘ ?" :mrgreen: Edytowane przez M-ka
http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg
Opublikowano
Chętnie napisałbym tu kilka mocnych faktów. Mogło by to niestety doprowadzić do upadku tej "firmy" lub zmniejszenie obrotów o 90%. A, że Pan TC raczył oddać należność ale z wielkim żalem i zrzędzeniem to nie chce tu go do końca ośmieszać.

Szkoda tylko że forum bmw-klub promuje takie przedsięwzięcia. Bo bym zaoszczędził swój zmarnowany czas i strach że silnik w aucie się rozleci.

P.s Jak widzę stronę wcześniej osoba tez czeka na poprawę, ciekawe co było nie tak.

...nie chodziło o żal oddania pieniążków tylko rzetelne podejście do sprawy , dobrze że mam jeszcze wiadomości ...

czego potwierdzeniem jest fakt iż chciałem zapłacić za paliwo , choćby miało kosztować 500zł w celu potwierdzenia faktycznego stanu auto itp. ... klient się nie zgodził i zaczął straszyć sprawą cywilną itp... Klient pierwsze co to stwierdził że nie będzie robił zamieszania byle tylko oddać pieniążki , nie zgodziłem się na takie coś i zaproponowałem pokrycie wszelakich kosztów dojazdu ...

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano
ecml ja nie muszę nic dedukować...napisałem wcześniej o płycie z alledrogo...masz na niej kilka wersji softu do danego ECU...znajdujesz kilku jeleni i testujesz, dobre mody zostawiasz, słabe kasujesz i tyle...nie musisz się znać na tuningu...

kij z tą płytą...

osoba, która zajmuje się czymś profesjonalnie otwiera legalna działalność gospodarczą i podpisuje sie pod swoja pracą imieniem i nazwiskiem a nie jako TC z forum BMW...sam fakt bycia anonimowym tunerem z UK jest mocno podejrzany...skoro robię coś dobrze to po co mam się ukrywać i być anonimowy? to tak na logike...

...skoro była jakaś wtopa z wklejeniem czegoś nie tam gdzie trzeba...

jak tuner może coś wkleić przez pomyłkę :lol:

rozumiem że tuning polega na "kopiuj/wklej" a nie na samodzielnym modyfikowaniem softu? :cool2: :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

jeśli nie znasz faktów nie pisz...

mam legalną działalność zarejestrowaną w UK ...

nie chowam się pod nickiem , każdy może poznać moje dane wystarczy poprosić ...

co do kopiowania przez pomyłkę , zapewne kolega będąc tak wielkim tunerem wie że np w edc16c31 w bmw mamy trzy identyczne mapy konwersji IQ na mg ... takich przykładów mogę podać kilka , ale po co ...

co do wspomnianej przez Ciebie płyty nawet nie wiem co tam jest nigdy nie zaglądałem i nie mam potrzeby ...

mogę CI pokazać soft kolegi z innego forum który robiła mu " profesjonalna " firma , z ładną stroną internetową i hamownią ... wykres pięknie wymodelowany , a czas otwarcia wtrysków tak wystrzelony w kosmos i uwaga kąt początku wtrysku w max 45 stopni !!!! połowa limiterów nie ruszona , moc uzyskana z samej zmiany czasu otwarcia wtrysków :duh: dobrze że nie potrafił gość znaleźć limiterów bo silnik naprawdę by się rozpadł , chociaż i tak wyobrażam sobie jakie było EGT ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano

PANOWIE NIE DAWAŁO MI TO SPOKOJU PRZED CHWILA PRZEJRZALEM SOFT MAJU DJ JESZCZE RAZ I RZECZYWISCIE POWIELIŁEM MAPĘ SMOKE LIMITERA W MIEJSCE ( NAWET NIE MAPĘ ) GDZIE W SOFCIE ZNAJDUJE SIE TORQUE LIMITER ZA SWOJĄ POMYŁKĘ BARDZO PRZEPRASZAM

DZWINA SPRAWA ZWŁASZCZE IZ TORQUE LIMITER JEST MODYFIKOWANY ŻE TAK POWIEM Z PALCA I W BMW NIE JEST MAPĄ

TERAZ NAUCZY TO ABY 2 RAZY SPRAWDZAĆ ZMIANY PO KAZDEJ MODYFIKACJI

Chiptuning Łódź

Opublikowano
JAKO REKOMPENSATĘ MOGĘ RÓWNIEŻ ZAPROPONOWAĆ MODYFIKACJĘ CAŁKOWICIE ZA FREE , TYM RAZEM Z TRZYKROTNYM SPRAWDZENIEM POPRAWNOSCI MODYFIKACJI . TYLE ODE MNIE

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Bardzo chętnie skorzystam z modyfikacji za Free i chętnie sprawdzę auto na hamowni ( w Leżajsku http://www.chiptuninglezajsk.pl.tl/Hamownia-_-Promocje.htm - możecie te małe miasteczko kojarzyć po piwku :) :) przed i po. Bo wołałbym należeć do grupy większości zadowolonych klientów. A mówiłem żeby Pan się nie śpieszył. :8) Czekam na poprawa modyfikację na e-maila [email protected]
Opublikowano

To i ja sie wypowiem a co :)

Wgrałem już troche map od TC do różnych aut... włoskich, niemieckich, koreańskich itp... jeżeli były jakieś problemy/wskazówki właściciela auta to TC poprawiał "od ręki" a ja w tym czasie przekazywałem info jak dbać o auto po zwiększeniu mocy... Zawsze na początku wysyłałem na pełną diagnostyke silnika (BMW sprawdzałem osobiscie)... dla kilku aut odmówiłem wgrania mapy bo były niesprawawne (klekoczący dwumas, korekcje wtrysków rozjechane na max)

Wiadomo auto 10letnie swoje lata świetności ma już za sobą i osoba decydująca sie na zwiekszenie mocy musi być swiadoma ze coś może sie popsuć, szybciej zużyć po dodaniu kilku km@Nm...

ja już zrobiłem swoją 320d po remapie ok 40tkm i nic absolutnie sie nie stało a dodam ze specjalnie przed chipem wymieniłem kompletne sprzęgło z dwmasem, elektrozaworki, wężyki podcisnienia oraz tarcze, klocki, płyn hamulcowy, olej i filtry by mieć pewność ze auto od strony mechanicznej bedzie na 100% sprawne...

ale ja swoje auto traktuje jak członka rodziny :cool2: zwiekszenie mocy powierzyłem dla TC i jestem w 100% zadowolony :cool2: :cool2: :cool2:

Opublikowano

TC tez czlowiek moglo mu sie cos raz pomylic, dobrze ze bez szkody dla auta, przyznanie sie do bledu czyni Cie 4 razy bardizej wiarygodnym niz mialbys wykrecac sie od winy.

Wszystko ladnie pieknie, tylko ze zamiast odrazu sie dogadac miedzy soba, to MajuDJ rozpropagowal niepochlebne opinie o TC na roznych forach.

Jedyna zaleta przedniego napędu - gdy cofasz, masz tylny napęd.
Opublikowano

Dokladnie...ten sie nie myli, co nic nie robi.

Maju DJ bedziesz mial dobra robote za FREE, ale powinienes sprostowac pare spraw na innych forach.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Zróbcie dobrą robotę i bezpieczny program, a będę polecał was i na innych forach VAG: a4 klub polska, A6 klub polska, a8 klub polska, passat forum, Golf 3 klub polska w działach tuning lub polecane warsztaty. :8) Na razie mam niesmak po tym błędzie, który mógł doprowadzić do śmierci mojego M47 w drodze na poprawkę do Warszawy. To po powrocie z urlopu w Polańczyka wstąpię do Leżajska na hamownie i sprawdzę jak to wygląda w serii i po modzie.