Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako ze od 4 lat jestem uzytkownikiem e46, teraz chciałem sobie zakupic jakies bardziej klasyczne auto. Najbardziej myslałem o e30 w oryginale i na ten model sie nastawialem. Jednak ostatnio wpadł mi w oko taki oto pojazd:

Co powiecie o tym samochodzie:

http://otomoto.pl/bmw-728-728i-C22765852.html

na co najbardziej zwarac uwagę? cos niepokojacego widzicie na pierwszy rzut oka?

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Jako były użytkownik identycznej sztuki powiem...nie warto.

Bardzo drogi w utrzymanie (na wysokim poziomie), bardzo mocno narażony na korozję i nie dający (jak dla mnie) żadnej radości z jazdy.

Dodatkowo ten egzemplarz jest skundlony wnętrzem z innej epoki.

Opublikowano

To wnętrze też mnie zniechęca.

Co ciekawego BMW oferuje z tego typu klasyków w podobnej cenie? "5" e28 jest warta uwagi? Daje przyjemnosć z jazdy?

Opublikowano

To zależy co lubisz. Miałem e28 520i...bardzo fajna, niebo lepsza od e23. Ja jestem mało obiektywny ponieważ największa przyjemność sprawia mi jazda Mini cooperem. Lubię auta małe i szybkie.

E23 jest "rozlazłą krową" Dodatkowo fotele ma na sprężynach które potęguja złe wrażenie. Ja wiem, że to klasyk i trzeba go kochac za co innego, ale...

BMW musi jechać, nawet jeśli to będzie tylko niedzielna przejażdżka.

Jeśli chcesz klasyka (youngtimera) który daje radośc z jazdy to tylko e30 325i...miałem taką Mtechnik II. Na początku myślałem, że to najszybszy samochód świata. Brak wspomagania, bezpośredniość zawieszenia, niska masa. Cacko.

Opublikowano

Wiem, ze to nie klasyk, ale moze skuś się na jakieś zadbane E36 328i ?

Za 14-17 powinieneś kupić naprawde ładną sztukę.

Plusem bedą niskie koszty serwisowania i w miare współczesna stylizacja i ergonomia.

Radość z jazdy i osiągi też pierwsza klasa.

Opublikowano

Dzięki za wszelkie rady.

Skupię sie na poszukiwaniu e28, rzeczywiscie 535 musi być ciekawą opcją. Ale inne klasyki też bedę brał pod uwagę jak bedzie się trafiało cos ciekawego.

e36, nawet 328i odpada, mam e46 323i i to auto spełnia w 100% moje wymagania co do auta na codzień. Kupować dość podobne auto, jako auto weekendowe nie miałoby sensu.

Nie wątpie ze e36 328i to fajne auto, ale to jeszcze nie klasyk ani nawet youngtimer. Po prostu dobry dupowóz dla ludzi bez grubego portfela. :)

Opublikowano

A musisz mieć duże auto typu e28 czy e23? Ja na Twoim miejscu raczej szukałbym e21, na pewno ładniejsze i sprawi Ci więcej radości z użytkowania, jeżeli jesteś w stanie przeżyć ciaśniejsze wnętrze. W takim budżecie możesz się w Niemczech rozejrzeć za jakimś 320i, choć pewnie będzie tam jeszcze coś do zrobienia, np.:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=150312142&lang=de&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&maxFirstRegistrationDate=1985-12-31&negativeFeatures=EXPORT&pageNumber=1

Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.
Opublikowano

pozwolę sobie pokazać cos takiego:

http://otomoto.pl/bmw-535-m535-C22875569.html

nawet ciekawy samochód. Jak dla mnie to gaz do zdemontowania(jak kto woli), trudno dostać oryginalne m535, zazwyczaj są to przekładki. Czarny lakier w e28 poezja. Ładne wnętrze. Pewnie samochód do jakiś poprawek, ale zapewne kosmetycznych.

Tylko BMW jest samochodem , inne auta to wyrób samochodo-podobny.

Reanimacja:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=228175

Opublikowano

Z całym szacunkiem ta "m535" to złom....

Jak znajdę w starym kompie zdjęcia swojej 520i to pokażę cacko.

Opublikowano
A może e32?

Rozkodowanie numerów VIN na PW

sprzedam drążki kierownicze boczne (prawy, lewy) do e34 touring tanio

511185044 - nie odbieram prywatnych

Dbajcie o siebie i o innych