Skocz do zawartości

Potrzebna Pilnie Pomoc E36 Zmiana Silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie. Jestem świeżakiem na tym forum ale mam ogromny kłopot ze swą BMW e36.. Problem polega na tym iż posiadałem w swej cupe silnik M42 1.8is dopóki nie wyzionął ducha, i postanowiłem go zmienić na 6 cylindrów i w bardzo atrakcyjnej cenie trafiła mi sie e36 w sedanie z silnikiem M50 2.0i bez vanosa którą kupiłem. Sedno sprawy polega na tym że silnik wraz z osprzętem siedzi juz u mnie w ramie w mej cupe i nie chce zakręcić... komputer zmieniony, wiązka zmieniona ale tylko silnikowa dochodząca do gniazda obok bezpieczników ( w gnieździe jak zauważyłem było o 6 pinów więcej przy 1.8is niż w 2.0i, odciąłem nie używane piny i zostawiłem wiązkę wchodzącą do kabiny) wszystko podłączone (czujniki, lambda itp...). Głównym problemem jest to że jak wszystko podłączyłem to środek malina wszystko gra deska, zegary, dmuchawa itp a silnik nie chce zapalić. Z tego co zauważyłem i sprawdziłem to pompa paliwowa nie działa i nie podaje paliwa oraz nie ma wogóle iskry :/ Nie mam zielonego pojęcia co może być przyczyną i proszę o Pomoc. Zaznaczam że to moja pierwsza przekładka silnikia i że silnik 2.0 jest w 100% sprawny bo odpalał i jeździł w sedanie...

• Zasłużeni forumowicze
Z tego co wiem to tam jest ews i bez pestki czy stacyjki(nie wiem dokładnie co tam jest bo się w to nie bawiłem)nie zapali.A objaw typowy brak iskry i pompy paliwa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.

• Członkowie klubu
Pewnych rzeczy nie opowiada się na forum, więc jakby co zapraszam do mnie - damy radę :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań