Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obiektywnie czy subiektywnie :D A poza tym co tu robisz? Miało ciebie nie być dłuższy czas :mrgreen:

Obiektywnie! No jak wytrzymać i nic nie napisać kiedy wala się tutaj tyle nieprawdy? Zobacz ilu jest tutaj nowych forumowiczów którzy oczekują porady, piszą z nadzieją że ktoś im pomoże a nie wyśmieje i że chociaż tutaj nikt ich nie wprowadzi w błąd a tymczasem ... no właśnie! Ale jeśli chcesz się mnie pozbyć z tego forum to teraz masz okazję, zlecę badanie komory silnika tego compacta w aso Sikora, przeleje im należną kwotę za zrobioną robotę, jeśli okaże się że komora byla lakierowana nigdy więcej tutaj już nic nie napiszę, po prostu wyloguję się na zawsze, jeśli będzie w oryginale znikniesz stąd Ty, co Ty na to ? :norty:

Nie , nie chcę się nikogo pozbywać z tego forum, a Ciebie w szczególnosci :D Co do tego auta. Na podstawie zdjęć moje spostrzeżenia mogą być tylko subiektywne. Niestety nie posiadłem takiej zdolności wróżenia ze zdjęć, żeby określić coś naprawdę obiektywnie. Niemniej jednak nie twierdzę, że nie masz racji, ale czuję że znowu się trochę spiąłeś. Luzik :mrgreen:

Nie, tym razem się nie spinałem, ale przyznasz że szanse miałeś i wielu tutaj było by Ci wdzięcznych za ten ruch :mrgreen: Spoko nie bylo tematu :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czyli średnia premium jeszcze lepsza niż średnia?

pokaż mi e46 zapewniające komfortowe warunki podróżowania pięciu dorosłym osobom (z bagażem) na dłuższych dystansach :mrgreen:

Cokolwiek z dopiskiem PREMIUM na ogół ma być (teoretycznie) lepsze niż coś bez "metki" PREMIUM.

Nie dawno jechałem Passatem z 2008r z silnikiem 2.0 TDI i zaręczam Ci że moje byłe 318d z silnikiem M47 zasługuje na określenie PREMIUM, bo komfort znacznie na plus w porównaniu z VW.

Opublikowano

wikipedia to wyrocznia? :D

pokaż mi e46 zapewniające komfortowe warunki podróżowania pięciu dorosłym osobom (z bagażem) na dłuższych dystansach :mrgreen:

pokaż mi jakie kolwiek auto poza Vanem gdzie pięć osób podróżuje wygodnie. Piąta zawsze ma lekko mówiąc przej....ne, tym bardziej na długich dystansach :mrgreen:

co nie zmienia faktu że seria 3 jest ciasnym autem

Opublikowano
za 12000 cieżko kupić zadbane mondeo, toledo itp z 2002, a co dopiero bmw (marka klasy premium)...

Nie rozśmieszaj mnie z tą klasa premium....szczególnie w e46

A dlaczego ? BMW to BMW, a E46 to bardzo dobre auto, a na tle konkurentów z tamtych lat rewelacyjne.

Opublikowano

Cokolwiek z dopiskiem PREMIUM na ogół ma być (teoretycznie) lepsze niż coś bez "metki" PREMIUM.

Nie dawno jechałem Passatem z 2008r z silnikiem 2.0 TDI i zaręczam Ci że moje byłe 318d z silnikiem M47 zasługuje na określenie PREMIUM, bo komfort znacznie na plus w porównaniu z VW.

To chyba jechałeś jakimś Passatem ulepem :wink: , który miał zmniejszony rozstaw osi o 20 cm :mrgreen: ....Albo nie wiem czym....Jezeli chodzi akurat o przestrzeń na nogi, głowę oraz komfort podróżowania 4 dorosłych osób to E46 nie ma żadnych argumentów względem Passata B6 i B5 też oczywiście.

Opublikowano

To chyba jechałeś jakimś Passatem ulepem :wink: , który miał zmniejszony rozstaw osi o 20 cm :mrgreen: ....Albo nie wiem czym....Jezeli chodzi akurat o przestrzeń na nogi, głowę oraz komfort podróżowania 4 dorosłych osób to E46 nie ma żadnych argumentów względem Passata B6 i B5 też oczywiście.

Komfort to nie tylko wielkosc wnętrza. Wielkosc wnetrza liczy sie jak jedzie 5 osob, wtedy rzeczywiscie e46 przegrywa z Passatem czy nawet Mondeo.

Komfort to resorowanie, cisza we wnętrzu, wykończenie wnętrza. Pod tym względem Passaty czy to b6 czy b5 przegrywają z e46. Nie mówiąc już o Mondeo.

Mam porownanie miedzy e46 a Peugeotem 406 (jakiego mają moi rodzice). Rzeczywiscie Peugeot jest sporo wiekszy, szersze wnetrze, wiecej miejsca na nogi z tyłu. Ale nie oszukujmy sie, e46 jezdzi sie duzo lepiej. Pod kazdym względem bije Peugeota na głowę.

Peugeota bym wybrał tylko, gdybym musial jechac w 5 osob na dłuższą trasę.

Aha, te 406 to nie zaden ulep, auto od nowosci w jednych rekach 110 tys km przebiegu.

Tak samo sporo jezdziłem Pasatem b5, i tez e46 go bije w kazdej dziedzinie, poza wielkoscia wnetrza.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

No przecież mówie o komforcie resorowania też. Passat B6 jest o niebo bardziej komfortowy od E46. A cisza w środku jest też standardem.

Własciwosci jezdne jasne, ze Trójka ma lepsze, ale własnie dlatego, ze ma twardo zestrojone zawieszenie, przez co jest mało komfortowa.

Jak resoruje B5 to do końca nie wiem, ale w prasie był uznawany za komfortowe auto, a E46 wprost przeciwnie.

Opublikowano
Mówicie żeby nie zakładać nowych tematów ale tak chyba trzeba. 4 wypowiedzi na temat a reszta to są wasze spory! Nie na temat!

To może sam zacznij poprawnie nazywać swoje tematy. W regulaminie masz co i jak. Prosisz o porady to je otrzymujesz :duh:

Opublikowano
Mówicie żeby nie zakładać nowych tematów ale tak chyba trzeba. 4 wypowiedzi na temat a reszta to są wasze spory! Nie na temat!

To może sam zacznij poprawnie nazywać swoje tematy. W regulaminie masz co i jak. Prosisz o porady to je otrzymujesz :duh:

Jak bym pytał czy e46 to klasa premium czy nie to może i coś na temat by tu było.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ja pisałem o suchej definicji z wielce mądrej wikipedii :D

sam mam szmelcwagena z roboty i oprócz tego że się sypie, mało pali w trasie jak się nie redukuje i ciągnie do 3000obr/min nic sobą nie reprezentuje jak dla mnie.

oprócz remizowego obciachu dużo większego niż w e46 :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

w tym temacie nawet temat nie jest zgodny z regulaminem także propnuje zakonczyć dyskusję :)

dla jednego jest klasą premium, dla innego nie.

Przy moim wzroście ponad 190cm nikt nie będzie miał miejsca na nogi kiedy ja zajmę wygodną pozycję za kierownicą czy to będzie 3er czy 5er

Natomiast taki Ford Smax pozwala na takie cuda więc może to Ford jest klasą premium :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

klasą premium byłby samochód pod klienta ze wszystkich dostępnych na rynku :mrgreen:

z jednego środek, z drugiego silnik, z trzeciego zawiecha...

i byłby wtedy jak dla mnie idealny :D

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
tylko że premium nie oznacza ilości miejsca a jakość wykończenia, idąc waszym tokiem rozumowania to klasą premium byłyby ikarusy, jelcze i inne neoplany :mrgreen: