Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś ma taki rozmiar jak w temacie na feldze 7 i pół cala....

Bardzo poważnie myślę nad zmianą letnich opon z raunflatów (Goodyer Eagle 5 rozmiar 225/50/17) na zwykłe.

Rozważam m.in. opony Vredesteina Ultrac Sessanta. Bardzo dobre opinie i przystępna cena. Niestety producent nie ma w ofercie rozmiaru 225/50/17 dla tego modelu opony.

Ma 225/45/17 lub 245/45/17. 245/45/17 wychodzi w średnicy bardzo zbliżona do 225/50/17. Dlatego 224/45/17 raczej odrzucam. Większa różnicą w średnicy koła.

Niemniej z racji, że mam wzory felg Styling 243 oraz Styling 138 to zdaje się, że obie są 7 i pół cala.

Producent wszędzie w katalogach podaje, iż na takiej feldze (7 i pół) zaleca oponę w rozmiarze 225/50/17.

Zastanawiam się poprostu czy 245 nie będzie trochę "balonowata" i pieniądze na opony będą wyrzucone w błoto. A tego nie lubię. Pozdrawiam.

e61 530D 2007 Touring
Opublikowano
Mam 245/45/17 na feldze 8" (model 122) i rozmiar wydaje się idealny do tej felgi więc nie sądzę aby te 0,5" szerokości felgi miało diametralny wpływ na parametry techniczno-wizualne!
Opublikowano
No tak. Że do 8 cali jest ok to wiem, bo wynika to z zaleceń producenta. Natomiast 225 jest właśnie zalecana na 7 i pół. W żadnym katalogu bmw nie widziałem aby były zalecane 245 na 7 i pół cala. Dlatego trochę mam obawy.
e61 530D 2007 Touring