Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Dzisiaj w mojej e46 zmieniłem przepływomierz na nowy ori boscha o końcówce 527 (poprzedni też był 527).

Wszystko skręciłem i w drogę myśląc że już nie będzie spadku mocy.

A tu dalej to samo na 4 biegu ekonomizer dochodzi tylko do 15litrow (czasami dochodzi do 20 ale na dosłownie parę sekund i wtedy czuć moc).

Nie wiem co mam robić już mnie to dobija a przepływka 450zł:(

Ratunku!!:(

Opublikowano
Adaptacja może nie była zrobiona trzeba sprawdzić nr softu masz kabl?? A dlaczego sądzisz że przepływka była nie dobra bo to że nie dochodzi na 4 biegu do 20 l to wcale nie znaczy że to on??
Opublikowano
ściągnij inpe bo nie wiem gdzie to jest w carsoft i cie dalej pokieruje PS. Który rok i miesiąc masz ??
Opublikowano
Przeczytaj dobrze kolego nie pisałem o adaptacji inpą tylko o danych które są w identyfikacji w drugij zakładce. Niewiem gdzie one są w carsoft tylko w inpie bo nigdy nie używałem tego programu! Adaptacja oczywiście tylko disem
Opublikowano

Kolego rok autka to 1998.A miesiąc chyba wrzesień.

Co do INPY to nie mogę nigdzie jej znaleść:(

Ale z tego co wiem to ori przepływka była tam z końcówka 314 a ja jak ją kupiłem to miała końcówkę 527:/

Opublikowano

no ciężko wpisać "inpa" w google ? na chomiku masz conajmniej u paru osób.

To że był już nowszy przepływomierz nie znaczy że była robiona adaptacja.

szukam
Opublikowano
Przeczytaj dobrze kolego nie pisałem o adaptacji inpą tylko o danych które są w identyfikacji w drugij zakładce. Niewiem gdzie one są w carsoft tylko w inpie bo nigdy nie używałem tego programu! Adaptacja oczywiście tylko disem

nie tylko DISem !

moge to zrobić przy okazji ramapu ( chiptuningu ) , jak coś zapraszam na priva !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

nie tylko DISem !

moge to zrobić przy okazji ramapu ( chiptuningu ) , jak coś zapraszam na priva !

Oczywiście ściągnięcie disa z chomika jest tańsze ale polecam, Auto inaczej sie zachowuje !!!!!!

Opublikowano

Koledzy męczę się z tą INPĄ. Ściągnąłem już dwie z chomika i nie potrafię ich zainstalować:(

Mam windows7 i tu jest całkiem inaczej niż w xp:/

Ma ktoś jakiś pomysł na to wszystko?

Za każdą odpowiedź i poświęcony czas dla mnie serdecznie dziękuje i pozdrawiam forumowiczów.

Jedna są jeszcze ludzie którzy chcą pomóc na szczęście :)

Opublikowano

Może jest ktoś z okolic trójmiasta który się zna na Disie i by zrobił adaptacje?

Oczywiście nic za darmo z ceną mam nadzieje że sie dogadamy:)

Opublikowano
podeslij maila to Ci wysle fotostory jak prawidlowo wykonac adaptacje za pomoca DISa. Tylko najpierw musisz sobie go zainstalowac wedlug instrukcji Kolegi Trandolfa.
Opublikowano
Najpierw zainstaluj sobie vmware i wszystko będzie działać.Ściągnij wszystko od trandolfa. Też mam windowsa 7 :D